Dit is mijn grijsgedraaide muziek

Grijsgedraaide muziek #blog5

Muziek is voor mij belangrijk, ik luister er vaak naar. Jammer genoeg ben ik zelf totaal niet muzikaal. Als klein meisje heb ik jarenlang keyboardles gehad, maar desondanks, heb ik het nooit echt goed onder de knie gekregen. Jammer, want het lijkt mij heerlijk als je je eigen muziek kunt maken. Toch speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven en niet alleen door naar muziek te luisteren. Samen met een productiemaatschappij maak ik kinderliedjes. Zij schrijven de muziek, ik schrijf de teksten en sinds kort, zingt Rob ze in. Hij is wel muzikaal. Gezellig, want zo klinkt er regelmatig – zeg gerust, dagelijks – live muziek door ons huis heen.

Gitaarspelen

Rob is nog niet zo lang bezig met gitaarspelen, mijn ex-partner – de vader van Rocco – echter al zijn hele leven. Dus zo nu en dan, spijkert hij Rob wat bij. Prachtig te zien dat dit mogelijk is. Als ik die twee dan samen bezig zie, prijs ik mij erg gelukkig.

Muziek kan mij raken en ik hou op zich van heel veel stijlen, maar het ligt aan mijn stemming, waar ik op bepaalde momenten naar wil, of zelfs kan, luisteren. Zo kon ik bijvoorbeeld, vlak na het afscheid van mijn zoontje Nick*, alleen maar luisteren naar de muziek van Mike Rowland, met name de CD ‘Silver Wings’. Geen radio, TV of andere muziek kon ik verdragen in de eerste periode na zijn dood, alleen maar deze muziek.

lijn groen oudersenzo
Grijsgedraaide muziek

The Broken circle breakdown

Heb je trouwens ooit de film ‘The broken circle breakdown’ gezien? Het gaat over een echtpaar dat hun kindje verliest en de pijn samen niet kunnen overwinnen. Een prachtig, emotionele film. Zij zingen aan het einde van de film het nummer, ‘If I needed you’. Oorspronkelijk is dit nummer van Emmylou Harris maar persoonlijk vind ik de versie uit de film vele malen mooier en gevoeliger. Als ik het nummer hoor, krijg ik spontaan tranen in mijn ogen. Dus perfect geschikt als de tranen mij hoog zitten, maar toch niet kunnen stromen.

Hard Rock

Als ik boos ben of mij ergens over opwind, draai ik graag Hard Rock, gewoon om mijn energie kwijt te raken. Ik hou niet van negatieve energie, dus die ben ik dan maar zo snel mogelijk kwijt. Keihard meezingen, het liefst schreeuwend en dansend, om daarna uitgeput op de bank weer de rust in mijn hoofd toe te laten. Het nummer ‘Killing in the name’ van Rage Against the machine, is bijvoorbeeld zo’n nummer. Het werd veel gedraaid in de kroeg waar ik vroeger naar toe ging, in mijn staptijd. Heerlijk om even helemaal bij los te gaan en alle shit van je af te gooien.

Mark Knopfler

In de muziek heb ik echter maar één echte grote held en dat is Mark Knopfler (Dire Straits). Die man kan mij echt betoveren met zijn stem. Los van zijn geweldige gitaarspel, vind ik zijn stem echt magisch. Eigenlijk kan zo’n beetje ieder nummer mij wel raken, maar ‘Redbud tree’ vind ik waarschijnlijk het allermooiste.

Yanni

Zei ik net één echte grote held? Nee, dat is eigenlijk niet waar. Er is nog een muzikant die ik enorm bewonder, namelijk Yanni. Ik vind dat hij prachtige muziek maakt, maar waar ik vooral blij van word is zijn samenwerking met enorm gepassioneerde muzikanten. Als ik naar ‘The storm’ luister, voel ik vanzelf de energie door mijn lichaam stromen en als ik naar de dvd van één van zijn liveconcerten kijk, word ik blij van al die heerlijke energie op het podium. Hopelijk kan ik er ooit eens zelf live bij aanwezig zijn.

Uiteelopende muziek

Natuurlijk is er nog veel meer muziek waar ik van kan genieten. Alles op een eigen moment. Of het nou house, rock, disco, Nederlandstalig, pop of blues is, op het juiste moment kan uiteenlopende muziek mijn stemming versterken of zelfs ombuigen. Er is echter nog één nummer dat ik jullie niet wil onthouden en dat is ‘Uprising’ van Muse. Ik vind hiervan niet alleen de muziek geweldig opzwepend, maar ik kan mij ook volledig in de tekst vinden.
Vooral als ik aan het werk ben en een beetje begin in te kakken, zet ik dit nummer even lekker hard op (sorry buren) en bruis ik even later weer van de energie. Geweldig…!

Muzieksmaak

Muzieksmaak is persoonlijk, wat ik hier heb laten horen spreekt jou wellicht totaal niet aan, of misschien slechts één of twee nummers. Dat is prima, want iedereen is uniek. Ik ben enorm benieuwd naar jullie favoriete nummers, misschien vind je het leuk een linkje naar je favoriete muziek hieronder in de reacties te plaatsen om deze met mij en de andere bezoekers te delen. Ik zou het in ieder geval enorm waarderen!

Een muzieknoot
zonder hand der meester,
zal nooit
een symfonie beginnen.

Een muzieknoot
zonder balk ter ondersteuning
zweeft voort
in een oneindige leegte.

Een muzieknoot
zonder maten
zal in eenzaamheid nooit klinken
en strandt, nog voor hij is gespeeld…

liefs Marion

Meer informatie

De hele dag word je verleid met afleidingen
Goede voornemens zijn leuk, maar hoe houd ik ze vol?
Omdenken, hoe doe je dat en waar is het goed voor?
Voetbal – Onbekend maakt onbemind

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *