De feestelijke oranje loper première van Garfield

Afgelopen zondag waren we aanwezig bij de rode lo… eh correctie, oranje loper première van Garfield. Nog voor de deuren open gingen, stond er buiten al een behoorlijk lange rij. De zon probeert te schijnen, het is in ieder geval droog, dus eigenlijk is het best prettig om even buiten te staan. Om mij heen zie ik opvallend veel oranje kleding. Heel even denk ik: “hele nacht doorgefeest na Koningsdag?” tot ineens mij te binnen schiet, dat de dresscode: “Garfield” is. En tja, Garfield is oranje. Ik kijk even schuchter naar mijn eigen outfit. Volledig zwart. Okay, ik ben gekleed naar de kleur van de pupillen van Garfield.

Binnen worden we ontvangen met broodjes, croissantjes, krentenbollen, koffie, thee, limonade en sfeervolle cupcakes. Tussen de drukte door, zien we ook Garfield lopen. Hij ziet er zeer knuffelbaar uit.

De feestelijke oranje loper première van Garfield

Wat vonden we van de film?

Dat is natuurlijk de hamvraag, want daar komen we voor. Wat ik weet van de Garfieldstrips is dat Garfield een eigenwijze, dikke, egoïstische, cynische, rode kat is die vooral lui is, gek is op eten en Odie af en toe een mep verkoopt. En dat mijn beste vriendinnetje op de middelbare school er dol op was. Tijdens de Kung Fu Panda film, zagen we in de bioscoop een voorstukje en dat leek ons wel grappig. Dus we laten ons graag verrassen.

Het beeld dat ik van Garfield had (de luie, vretende, tikkeltje egoïstische dikke kat) vervaagt in de film best snel. In dit verhaal is zijn aaibaarheidsgehalte behoorlijk opgeschroefd. Natuurlijk fijn voor de kids, die sluiten deze van origine notoire mopperkat , absoluut in hun armen, maar een tikkeltje jammer (met name voor de Garfieldfan) is het natuurlijk wel. Juist dat cynische gemopper, maakt Garfield, Garfield. En daar is helaas nog maar weinig van terug te vinden in de film. Wat overblijft is een gezellige familiefilm, met hier en daar wat humor en een (beetje voorspelbaar) feelgood verhaal (met bijbehorend happy end).

Hebben we dan niet van de film genoten? Zeker wel, als je het beeld van de oorspronkelijke Garfield even los laat, blijft er een leuke familiefilm over, waar de kids enorm van zullen genieten. Zeker leuk met de (kleine) kids in deze meivakantie naar toe te gaan, maar voor de échte Garfieldfans zeg ik: Doe maar niet.

Filmbeschrijving

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

Nederlandse stemacteurs: Jim Bakkum, Jörgen Raymann, Murth Mossel, Ilse Warringa.

Trailer

liefs Marion

Meer informatie

Een bezoek naar Kung Fu Panda 4
Kijkwijzer vernieuwt en verfijnt met extra leeftijden en meer info

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Universal Pictures International

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *