Rust met kinderen in huis, hoe zorg je ervoor?

Hoera! Je bent net getrouwd en je kan eindelijk in alle rust genieten van een leven samen met je partner. Er ligt een hele nieuwe wereld voor je open en je kan niet wachten om allemaal nieuwe herinneringen met je partner te maken. Samen reizen, een huis kopen en deze ook helemaal samen inrichten en natuurlijk voor veel mensen ook een grote droom: kinderen opvoeden. Veel koppels kiezen ervoor om te trouwen voordat ze aan kinderen beginnen en zo is voor veel mensen na een huwelijk ook de volgende stap om kinderen te nemen. Natuurlijk is dit ook een hele grote stap en niet iets wat je zo maar doet. Kinderen zijn natuurlijk ontzettend veel werk en zo moet je echt bereid zijn om een groot deel van je leven hier aan toe te wijden.

Eindelijk getrouwd

Je hebt iemand gevonden waarbij je helemaal jezelf kan zijn en je je volledig op je gemak voelt. Je wil graag de rest van je leven met deze persoon doorbrengen en je besluit om te gaan trouwen. Dit is natuurlijk best spannend, maar bij de juiste persoon weet je gelijk al of het goed voelt. De bruiloft is natuurlijk een ontzettend speciaal moment en hier wordt jullie liefde voor elkaar verzegeld en staat die dag even volledig in het teken van jullie. Het is enorm mooi om deze dag met de belangrijkste mensen uit je leven door te brengen en herinneringen voor het leven te maken. Dan is het toch echt daadwerkelijk gebeurd, jullie zijn getrouwd! Het leven samen kan nu eindelijk beginnen en er liggen veel mooie dingen op jullie te wachten in de toekomst.

lijn groen oudersenzo
Rust met kinderen in huis

Beginnen aan kinderen

Veel koppels willen dan uiteindelijk na hun huwelijk ook aan kinderen beginnen en zo lijkt dit voor veel mensen dan toch de volgende stap. Dit is natuurlijk niet zo maar een beslissing en toch best een grote verandering in jullie levens. Je bent ineens verantwoordelijk voor een klein mensje en zo kan het ouderschap op sommige momenten ontzettend zwaar zijn. Toch is het ook iets heel erg moois en voor veel mensen een hele grote droom waar ze al een hele lange tijd naar uit kijken. En ook al is het dan op sommige momenten ontzettend zwaar, alle ouders zullen toegeven dat als je eenmaal ziet tot wat voor persoon je kind is opgebloeid, alles het helemaal driedubbel waar was.

Rust in huis

Ook kan het met kinderen in huis soms heel erg druk zijn en heb je bijna geen momentjes rust meer voor jezelf. Kinderen zijn soms ontzettend snel uitgekeken op dingen en vinden het vaak moeilijk om zichzelf voor een tijd achter elkaar te kunnen vermaken. Het ouderschap kan soms heel erg veel zijn en dan heb je gewoon even een moment rust nodig. Ook voor ouders die thuis werken kan een huis met kinderen soms onmogelijk zijn. Toch zijn er een paar dingen die je kan toevoegen aan je huis, waardoor je kinderen lekker bezig zijn bij de woning en jij een moment voor jezelf kan hebben. Je kan bijvoorbeeld een voetbaldoel in de tuin zetten en op die manier kunnen ze in de tuin voetballen. Op die manier zijn ze lekker actief bezig en kan jij gewoon even genieten van een moment zonder kinderen.

Ook kan je dit natuurlijk gezellig met het hele gezin doen en genieten van het mooie weer. Daarnaast is een schommelzitje ook altijd een grote hit bij kinderen en zo vinden ze het geweldig om heen en weer door de lucht te vliegen. Lekker buitenspelen is natuurlijk geweldig voor kinderen en zo is het ook nog eens erg gezond. Op die manier worden de game controllers en telefoons even aan de kant gezet en kunnen ze genieten van frisse lucht en het mooie weer. De wereld van tegenwoordig is namelijk ontzettend digitaal en zo worden kinderen eigenlijk al vanaf jongs af aan groot gebracht met technologie. Toch is het echt belangrijk dat de beeldschermen op sommige momenten uitgezet worden, zodat ze lekker tijd buiten kunnen doorbrengen.

liefs Marion

Meer informatie

Met een trampoline spring je jezelf fit en gezond!
Hoe bevorder je spirituele groei?
Met deze tips kun je goed ontspannen!

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Buitenspeelgoed.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *