Wat kun je verwachten van een Hotstone massage?

Wat kun je verwachten van een Hotstone massage?

Massages zijn er op heel veel manieren en ieder soort massage heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Zo bestaat er ook de hotstone massage. Wat houdt dit in en wat kan het voor je betekenen?

Wat is een hotstone massage

De naam verklapt natuurlijk al dat het om een massage gaat die met hete stenen werkt. Maar daarmee is het allesbehalve duidelijk hoe dit dan in zijn werk gaat. Bij een hotstone massage maakt men gebruik van hete stenen die rond de 45 graden Celsius warm zijn. De stenen die hiervoor gebruikt worden zijn basaltstenen of lavastenen. Basalt en lava zijn vulkanisch gesteenten en zijn hard en bevatten ijzer. Ze worden gevonden in rivierbeddingen of de zee en zijn met ronde vormen. Deze vormen zijn dus natuurlijk ontstaan. De naam die hiervoor gebruikt wordt is ook wel ongetrommelde stenen. De stenen kunnen de warmte goed vasthouden, zodat ze niet te snel alweer afgekoeld zijn. De stenen worden op het lichaam neergelegd, op die plekken die aandacht nodig hebben. Verder zal er gemasseerd worden met de warme stenen en warme olie.

Wat doet een hotstone massage?

Daar waar de stenen neergelegd worden zal spanning verminderd worden. Je lichaam zal heerlijk ontspannen (en dat gaat heel diep) en zorgt voor ontgifting. Je lichaam zal meer energie krijgen, zijn zelf herstellend vermogen zal toenemen en ook de organen zullen gestimuleerd worden. Het zenuwstelsel zal heel goed ontspannen. Al met al zal het lichaam in een goede balans terecht komen.

lijn groen oudersenzo
Wat kun je verwachten van een Hotstone massage?

Hoe gaat het in zijn werk?

De stenen zullen eerst opgewarmd worden en vervolgens op die delen van het lichaam neergelegd worden die het als eerste nodig hebben. Dit opwarmen kan op meerdere manieren gebeuren. De druk van de stenen en de warmte zorgen voor een bijzonder gevoel wat je lichaam doet ontspannen. Hierna zal je met de stenen en warme olie gemasseerd worden. Deze massage is op een rustige manier en verschilt per aanbieder. Omdat er niet alleen gemasseerd wordt, maar ook de warmte van de stenen aanwezig is, heeft het eigenlijk een dubbele werking.

Voor wie is een hotstone massage interessant?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je zou kiezen voor een hotstone massage. Bij stress en vermoeidheid is het een heerlijke optie, wat gezien de prachtige eigenschappen ook goed te begrijpen is. Maar ook mensen met spier- en gewrichtspijnen, spijsverteringsklachten, een slechte bloedcirculatie of fibromyalgie worden geholpen met een hotstone massage. Mensen met last van slapeloosheid, een depressie of bijvoorbeeld ongerustheid geven ook aan baat te hebben bij dit type massage. Dit zal zijn omdat de massage heel diep ontspannend werkt.

Wanneer kies je niet voor een hotstone massage?

Maar er zijn ook redenen waarom je beter niet voor een hotstone massage kiest. Kies voor een masseur die gediplomeerd is, zodat je zeker weet dat hij of zij kan inschatten of dit type massage voor jou wel aan te raden is! Heb je koorts of griep, heb je besmettelijke huidziekten of slik je medicijnen? Dan is de kans groot dat je dit beter niet kan doen. Natuurlijk hangt dit wel af van het soort medicijnen die je slikt. Ook bepaalde ziekten, zoals kanker, vaatziekten en diabetes vragen om een andere aanpak en wordt een hotstone massage afgeraden. Ben je zwanger of verbrand door de zon? Sla dan ook deze hotstone massage even over! Overleg altijd goed met de masseur of je arts, want er zijn nog meer redenen te bedenken waarom dit beter niet gedaan kan worden! Geef altijd aan wat voor gezondheidsissues bij je spelen!

Hoelang duurt een hotstone massage

Over het algemeen genomen zal een hotstone massage 60 tot 90 minuten duren. Natuurlijk kan dit per masseur verschillen.

Waar worden de stenen geplaatst

Waar de stenen worden geplaatst kan per masseur verschillen. Er zijn masseurs die dit puur doen via een anatomische benadering. Er zijn ook therapeuten die hierbij uitgaan van de energetisch werking tussen lichaam en geest en die vanuit dat gezichtspunt de stenen op bepaalde plekken neerleggen. Zij proberen zo het evenwicht tussen lichaam en geest energetisch te herstellen. Plekken waar ze vaak geplaatst worden is langs de wervelkolom, in de palmen van de hand of op buik, benen en voeten. Men maakt gebruik van verschillende groottes van de stenen. Zo zijn er ook kleine exemplaren die gebruikt kunnen worden om tussen de tenen te leggen.

Tips bij een hotstone massage

Zorg dat je lichaam goed gehydrateerd is, door zowel voor als na de massage goed te drinken. Je kunt beter niet eten voor de massage. Overleg duidelijk met de therapeut/masseur welke gezondheidsklachten je hebt, zodat je zeker weet dat het voor jou wel geschikt is. En geef aan als er iets niet aangenaam is. Als het goed is zullen de stenen niet te heet zijn, maar natuurlijk kan er altijd iets niet goed gaan. Voelen ze te heet aan: meld dit dan! Brandwonden wil je er toch niet door oplopen. Maar ook andere onaangenaamheden aan de massage zelf bijvoorbeeld moet je gewoon melden. Het is namelijk niet de bedoeling dat het pijn doet!

liefs Wil

Meer informatie

Met deze tips kun je goed ontspannen!
Zo voorkom je een burn-out
Het gebruik van een gezichtsmasker
Mooi met natuurlijke middelen
Babymassage, omdat aandacht en contact belangrijk voor hem is

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *