Tijd voor jezelf – Broodnodige ontspanning

Tijd voor jezelf - Broodnodige ontspanningWerken, binnen of buiten de deur, de zorg voor een baby of peuter, misschien zelfs voor meerdere kinderen, je partner, het onderhouden van sociale contacten én dan ook nog eens het huishouden bijhouden. Er blijft maar weinig tijd over voor jezelf om je even te ontspannen. Toch is het belangrijk die tijd voor jezelf te nemen, zelfs op te eisen. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Dit geldt natuurlijk zowel voor vrouwen als voor mannen.

Aandacht voor jezelf

Even aandacht voor jezelf en je kunt er weer even tegen, want hoe leuk en lief je baby of peuter ook kan zijn, het blijft een hele opgave om iedere dag weer voor hem klaar te staan. Hij vraagt veel aandacht en hoe uitgeruster je zelf bent, hoe beter (en geduldiger) je voor hem kunt zorgen.
Vanaf twee jaar kan je peuter naar een peuterspeelzaal. Die paar ochtenden geven je in ieder geval wat meer vrijheid om wat tijd aan jezelf te besteden. Neem de rust en geniet van de vrijheid.

Voel je niet schuldig

Tot die tijd, of als je geen profijt kunt hebben van deze tijd omdat je zelf aan het werk bent, is het belangrijk toch wat vrije tijd voor jezelf te creëeren om te kunnen ontspannen.
Voel je vooral niet schuldig of egoïstisch als je die tijd voor jezelf wilt inbouwen. Bespreek het met je partner, misschien dat hij (of zij) er ook behoefte aan heeft. Plan dan beide een moment in de week, die je vrijelijk kunt invullen. Want hoe beter jij je in je vel voelt zitten, hoe beter je alles kunt opvangen.

Lees een boek dag

Tijd voor jezelf - Broodnodige ontspanning

Op vakantie met je kindje

Heerlijk ontspannen op vakantie! Dat kan natuurlijk ook met een kind, alleen is dan wel een goede voorbereiding noodzakelijk. Naast informatie en tips hebben wij ook een checklist op deze pagina geplaatst. Lekker makkelijk met inpakken.
Lees verder

Is carrière een sluipmoordenaar van ons kind?

Telefoon. Met een behendige zwaai legt ze kleine Femke over haar schouder voor een boertje, en vist met haar vrije hand de Nokia uit haar tas. ‘Hoi. Ja, nee… Ik kom er aan. Powerpoint deed het gisteren gelukkig weer en ik heb alles verder klaargezet. Nee, wacht maar… doe ik wel.
Lees verder

Stressstressstressstress

Stress… vakantiestress, werkstress, kinderopvangstress, verjaardagstress, dieetstress, verbouwingsstress, kerststress, schoonmoederstress, peuterstress, Sinterklaasstress, zwangerschapsstress, huilbabystress, ontstress…
Lees verder

Najaarsblues of Herfstdip

Je staart door het raam naar buiten waar je kinderen zich gierend van de lach uitleven in de regenplassen. Je jongste zwaait enthousiast, dus plak je een glimlach op je gezicht en wuift terug. Je rilt en twijfelt even tussen een warmere trui of de CV. Het is donker in huis en lusteloos knip je wat lampen aan.
Lees verder

Stress Top 5 Nederlandse vrouw

De vakantie is voorbij en de drukke periodes liggen alweer op de loer. De kinderen brengen en halen van school, nieuwe cursus oppakken, veranderingen op het werk, alvast nadenken over de decembermaand… Kortom: stress!
Lees verder

Te moe voor seks? Breng de (ont)spanning terug!

Vermoeidheid en seks gaan niet echt goed samen. Als je moe bent, wil je eigenlijk maar één ding en dat is slapen. Toch, als je een relatie hebt of getrouwd bent, verdient je partner met enige regelmaat je onverdeelde aandacht.

Lees verder

Liefs Marion

Meer informatie

6 leestips, waar jij blij van wordt
Voorkom een winterdip!
Moeders willen meer seks
Stress Top 5 Nederlandse vrouw
Lees een boek dag
Najaarsblues of Herfstdip
Moeders – Mama is helemaal oké
Loslaten – Hoe doe je dat?
Is carrière een sluipmoordenaar van ons kind?
Stressstressstressstress – Hoe voorkom je stress?
Te moe voor seks? Breng de (ont)spanning terug!
Seks na de bevalling
Nederlanders geven hun seksleven een mager zesje
Omdenken – Wat is dat?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *