Partner, kinderen een baan, en jij dan?

Partner, kinderen een baan, en jij dan?

Wanneer je een partner, kinderen én een baan hebt dan ben je lekker druk. Je wilt ook je sociale contacten bijhouden en door de corona crisis is het alleen nog maar drukker geworden.

Veel stress

Zeker als je thuiswerkt of hebt gewerkt en nu weer naar je werk gaat. Alles is weer wennen en er is veel stress. Wanneer je geen tijd voor jezelf in je agenda invult dan krijgt de stress binnenkort de overhand. Tijd voor jezelf betekent niet dat je een tijd alleen moet zijn. Nee het is veel fijner als je die tijd samen deelt, bijvoorbeeld met een vriendin of je partner. Wanneer er kinderen in een relatie aanwezig zijn heb je toch al minder tijd alleen met je partner. Plan gewoon in de agenda van beiden een tijd in die alleen voor jullie is. En ga dan iets samendoen wat je normaal niet doet.

Heb je een druk leven dan moet je eigen tijd leren plannen

Wanneer er kinderen in een relatie aanwezig zijn dan richt je, samen met je partner, je leven zo in dat de kinderen niets te kort komen. Dat houdt over het algemeen in dat je partner en jij niet zo veel tijd meer samen met elkaar doorbrengen. Zoals al eerder gezegd is het belangrijk om af en toe een moment voor jezelf in te plannen. Dat kun je goed samendoen. Plan een romantische avond in. Hou je van een bepaalde film? Ga die dan kijken. Je kunt ook een oppas inhuren en samen uit eten gaan om dan daarna nog even van elkaar te genieten in de slaapkamer. Hoe meer leuke, op elkaar afgestemde, dingen jullie samendoen hoe fijner je het weer samen krijgt. Je zult zien dat deze momenten je meer energie gaan geven.

lijn groen oudersenzo
Partner, kinderen een baan, en jij dan?

Ga samen met je partner op zoek naar ontspanning

Het klinkt raar, maar in coronatijd zijn veel meer vibrators verkocht dan dezelfde tijd daarvoor. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel stellen het moeilijk hebben gevonden om én de hele dag samen te zijn én hun relatie op een goede manier te onderhouden. Om hun relatie toch goed te houden zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe prikkels bijvoorbeeld een seksspeeltje. Dat kan ook goed van pas komen als er een kindje is geboren. Dan hebben vrouwen meer tijd nodig om in de stemming te komen en een wat langer voorspel en het gebruik van een seksspeeltje is dan een prima optie. Probeer elkaar eens te verrassen, dat doorbreekt de sleur en geeft elke relatie een oppepper. Maar, het enige dat echt telt is, dat je de tijd die je met elkaar doorbrengt op een zo aangenaam mogelijke manier doorbrengt.

Ontspannen is energie opdoen

Iedereen met een partner, kinderen en een baan weet dat het (bijna) onmogelijk is om even tijd te maken voor jezelf. Zelfs in de vakantietijd vragen kinderen om aandacht en ben je de hele dag met ze bezig. Om niet overspannen te worden van alle drukte is het belangrijk om op tijd te ontspannen. Een manier om echt even tijd voor jezelf te maken is een lekker warm bad of douche. Wil je je relatie een oppepper geven organiseer deze avond dan samen. Als de kinderen naar bed zijn kun je dit makkelijk thuis doen. Maak sfeer in je badkamer en zet een zacht muziekje aan in je slaapkamer. Stap samen onder de douche of in bad. Zorg dat je de tijd neemt, geef elkaar een massage, kom helemaal tot rust en eindig vroeg in bed. Zo kun je de dag van morgen zeker weer aan.  

liefs Marion

Meer informatie

Partner, kinderen, werk, sociaal leven: hoe hou ik alle ballen in de lucht?
Jackpot. De sleutel tot innerlijke rijkdom
Met deze verwentips ben je snel weer een ontspannen mama!
Ergonomisch thuiswerken: Zo zorg je goed voor jezelf tijdens thuiswerken
Hoe blijf je een ontspannen ouder?
Stress,hoe kun je het voorkomen?
Lachen is gezond! Ontdek 5 tips om vaker te lachen
Een dankbaarheidsdagboek bijhouden voor het vergroten van de saamhorigheid
Onthaasten, hoe doe je dat?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Pabo.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *