Nooit meer zoeken naar je favo radiozender of podcast!

Nooit meer zoeken naar je favo radiozender of podcast!

Lekker werken met je favoriete radiozender op de achtergrond. Veel mensen vinden het heerlijk om op die manier bezig te zijn. Of om te luisteren naar een podcast. En dan is het toch wel heel fijn als je je favoriete radiozender of postcast snel kunt vinden. Niks is vervelender dan eerst op zoek te moeten naar een zender! Gelukkig is daar een oplossing voor!

De ellende van zenders zoeken

En dan wil je iets gaan doen waarbij je de radio graag aan hebt en natuurlijk zijn dan opeens al je zenders uit je geprogrammeerde radio vertrokken… Moet je ze weer op gaan zoeken. Om er vervolgens weer achter te komen dat de ruis op de lijn vreselijk is en je het ook niet goed krijgt. Ken je die frustraties nog? Gelukkig is dat niet meer echt nodig, want tegenwoordig kan je gewoon online radio luisteren. Lekker makkelijk. Moet je alleen wel eerst al die zenders zien te vinden en eerlijk is eerlijk: er zijn zoveel zenders tegenwoordig, dus hoe weet je nog wat je kiezen moet?

Zenders en podcasts kiezen

Natuurlijk biedt het juist voordelen dat er zoveel zenders zijn. Zo kan je immers een zender opzoeken die het meest ligt bij jouw interesses of behoeftes op dat moment. En dat geldt ook voor een podcast. Even goed kijken wat voor soort zender het is of simpelweg even uitproberen!

lijn groen oudersenzo
Nooit meer zoeken naar je favo radiozender of podcast!

Lekker radio luisteren

We zijn misschien wel een beetje verleerd om gewoon naar de radio te luisteren. We zetten een afspeellijst op en luisteren continue naar dezelfde nummers. Herkenbaar? Misschien wordt het dan toch weer eens tijd om lekker ouderwets de radio aan te zetten! En die zenders zijn er in zoveel verschillende genres. Wil je graag luisteren naar de hedendaagse muziek of ga je juist voor de jaren tachtig, om maar iets te noemen. Wil je vooral muziek of vind je juist de grappen en grollen van een DJ wel een leuke afwisseling geven? Kies de zender die aansluit bij jouw wensen en je kunt heerlijk gaan genieten. Online radio luisteren is simpel en overal te doen én je vindt ze heel eenvoudig via online-radio.nl. Niet alleen landelijke zenders, trouwens, maar ook de regionale. En dat is soms nou juist dát wat je wilt. De nieuwtjes uit je eigen regio!

Je favoriete podcasts vinden

Hou je meer van luisteren naar een podcast? Ook die kan je vinden op de site van online-radio. Hierin is de variatie wellicht nog veel groter. Leerzame podcasts kan je beluisteren over allerlei onderwerpen of ga je toch liever voor verhalen die de achtergrond vormen van een televisieprogramma? Erotische verhalen of juist zakelijke? Podcasts zijn er echt in allerlei genres en je kunt er niet alleen plezier aan beleven maar er ook juist van leren. Podcasts vinden doe je simpel door naar online-radio.nl te gaan!

Op de hoogte blijven

Nu komen er natuurlijk steeds weer nieuwe mensen bij die hun podcasts via deze site de wereld in sturen. Hoe kan je nu ooit in de gaten houden of er iets voor je bij zit? Ook daar is aan gedacht. Via Facebook of Twitter kan je prima op de hoogte blijven!

Verschil radio en podcasts

Misschien is het jou nog niet helemaal duidelijk wat nu het verschil is tussen radio luisteren en een podcast. Een radio is een live-uitzending, waarbij de DJ’s muziek draaien of er worden gesprekken gevoerd. Met het idee dat je dit dus live meeluistert. Bij een podcast gaat het om een opgenomen verhaal, gesprek, interview, meditatie of wat voor geluidsopname dan ook. En ja, dat kan ook muziek zijn. Beide werken dus in principe zonder beeld, hoewel er tegenwoordig natuurlijk ook zenders zijn die je wel live kunt volgen met beeld, als je dat zou willen.

Alleen is een podcasts niet live en daarmee kan je het afluisteren op elk moment dat jij dat wilt. Maar een radioprogramma leeft meer omdat het live is en er dus ingesprongen kan worden op dingen die op dat moment gebeuren. Het is maar net wat jouw wensen zijn. Een ander verschil is ook wel dat een radiozender voor een groter publiek bedoeld is, terwijl een podcasts veel specifieker is.

liefs Wil

Meer informatie

Wat heb je nodig voor een online videooverleg
Wat zijn white noise geluiden en waar zijn ze goed voor?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Onlineradio.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *