7x Bezigheden voor de donkere dagen

Nu de dagen steeds korter worden en de temperatuur steeds lager heeft de herfst officieel haar intrede gedaan. De frisse salades zijn ingeruild voor de stamppotjes. De dagen dat je tot laat in de avond met vriendinnen op een hip terrasje doorbracht (vergezeld door een fles prosecco en een portie bittergarnituur) zijn voorbij. Evenals de middagen bakken op het strand, de picknicks in het park en de barbecues in de tuin of op je balkon. Wat gaan we nu doen? Dit zijn de leukste bezigheden voor de donkere dagen!

7x Bezigheden voor de donkere dagen

Naar de bioscoop

Een activiteit die nooit gaat vervelen. Ga met je partner, je beste vriendin of gezellig met het hele gezin. Er draait altijd wel een leuke film. Voor elke leeftijdscategorie. Voor kinderen draaien er vaak leuke sinterklaasfilms waar je ook als volwassene met volle teugen van kunt genieten. Op dit moment draaien bijvoorbeeld: “De brief voor Sinterklaas” en “Waar is het grote boek van Sinterklaas?”. Ook leuk voor kinderen: Trouble, The Lion King, Everest: De jonge Yeti en Shaun het schaap- Het ruimteschip. Liever een wat meer originele film zien? Ga dan eens naar het filmhuis. Daar draaien gegarandeerd de meest interessante films voor jong & oud.

Donkere dagen? Boek een citytrip!

Ook het boeken van een citytrip is een uitstekend idee voor de donkere dagen. Op internet vind je vaak de leukste last minutes. Wat dacht je van een weekendje Rome, Disneyland Parijs of Berlijn? Vaak spotgoedkoop en fantastisch voor de kinderen! Je kunt natuurlijk ook een romantische trip samen met je lief maken. Trommel in dat geval opa & oma op om als oppas te fungeren. Voor een logeerpartijtje bij opa en oma zijn de kids altijd wel te porren!

Knutselen aan de keukentafel

Liever iets minder spannends? Dan is knutselen altijd wel een leuke en ontspannende bezigheid. Maak een kijkdoos met de kinderen of ga vast aan de slag met de surprises voor het Sinterklaasfeest. Ook leuk: kerstballen maken voor in de kerstboom! De mogelijkheden zijn eindeloos. Kinderen (en hun ouders) zijn vaak uren zoet met knutselen. Vergeet niet om ook schaaltjes M&M’s en chips op tafel te zetten!

Bezoek een foodfestival

In veel grotere steden is er altijd wel een foodfestival gaande. Altijd leuk om daar eens heerlijk rond te struinen terwijl je je buik vult met allerlei bijzondere hapjes. Deze activiteit is leuk voor het hele gezin!

Voor de mama’s: hou een thuis-spa!

Spreek met je gezin af dat ze je even een middagje of avondje niet storen en laat het bad voor jezelf vollopen. Gebruik je favoriete badschuim, shampoo en conditioner en scrub je lichaam met een speciale bodyscrub. Nadat je lekker hebt liggen weken in een warm bad (of heerlijk lang onder een hete douche hebt gestaan) smeer je je in met je favo bodylotion. Daarna trek je je badjas aan en plof je neer op de bank om je lievelingsserie op Netflix te bingewatchen. Of lees een goed boek. Vergeet niet een lekker glas wijn voor jezelf in te schenken. Je hebt het verdiend!

Filmavondje thuis

Maak allerlei lekkere hapjes klaar en laat de kinderen daarbij helpen als ze dat leuk vinden. Daarna zet je de hapjes op tafel neer, steek je gezellig wat kaarsjes aan en bekijk je een (kinder)film die leuk is voor het hele gezin. Simpel, spotgoedkoop maar altijd gegarandeerd weer een succes, die filmavondjes thuis.

Maak een herfst- of winterwandeling in het bos

Gezellig, ontspannend & gezond: een boswandeling maken met het hele gezin. Momenteel is de natuur prachtig: het herfstdecor maakt de bossen een magische plek. Maar ook in de winter is het heerlijk om je warm te wandelen in een mooi bos of park. Vergeet niet je goed aan te kleden! Wanneer je weer thuis bent maak je warme chocomel met slagroom om weer op te warmen.

Bak een taart

De kinderen helpen vaak maar wat graag bij het bakken van een overheerlijke taart. Naast de standaard appeltaart zijn er nog veel meer heerlijke herfstachtige en winterse taarten waar je je vingers bij aflikt. Denk aan pompoentaart, sweet potatoe pie of een pecannotentaart. Ben je niet zo van de taarten? Dan is het ook leuk om zelf speculaas of kruidnoten te bakken. De kinderen vinden het geweldig en het houdt ze letterlijk suikerzoet!

Liefs Amber

Meer informatie

Herfstdecoraties voor een gezellige sfeer in huis!
Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken
De leuke kanten van de herfst!
Hoe leer je je kind schaatsen?
De vijf lekkerste herfstrecepten
Fotograferen, zo maak je zelf de mooiste foto’s!
Buitenspelen in de herfst

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *