Last van vieze luchtjes? Met deze tips ruikt je huis weer snel lekker!

Last van vieze luchtjes? Met deze tips ruikt je huis weer snel lekker!

Ik houd van een prettig ruikend huis. Een (ver)fijn(d)e geur in huis geeft mij een “zen-gevoel”. Vieze luchtjes, vooral van die penetrante geuren, kunnen mij behoorlijk chagrijnig maken. Ik probeer daarom zoveel mogelijk stinkende stankdingen te vermijden. Maar helaas lukt dat niet altijd, want sommige dingen stinken nou eenmaal en dan heb ik ook nog eens een puber in huis….

…en die puber is dol op gebakken eieren (altijd op het moment dat ik met schoon gewassen haren beneden kom), (aangebrande) wentelteefjes en gefrituurde snacks. Natuurlijk kan ik hem een keukenverbod geven, maar ik wil zijn “culinaire activiteiten” ook niet te veel stagneren. Wie weet waar het hem nog gaat brengen.

Afkeur tegen vieze luchtjes

Eerlijk gezegd kan ik er zelf ook wat van, want ik ben dol op stamppot. Maar de lucht van uitgebakken spek is natuurlijk een beetje jammer (zacht uitgedrukt), of gourmetten met de hele familie! Gezellig hoor! Maar die stank…! En datzelfde geldt voor een gebakken visje of pannenkoeken. Heel lekker om zo nu en dan te eten, maar die stank is niet zo één, twee, drie uit huis.

En had ik al gezegd dat we katten hebben? Gelukkig hoef ik niet zelf boven de kattenbak te hangen, want dat doen de mannen hier, maar dat voorkomt niet dat ik tijdens het verschonen die penetrante lucht ruik. Yegh.

lijn groen oudersenzo
Last van vieze luchtjes? Met deze tips ruikt je huis weer snel lekker!

Allerlei oorzaken

Zo zijn er allerlei oorzaken op te noemen waardoor het soms niet fris ruikt in huis. Penetrante kookgeuren kun je nog voorkomen door voor andere gerechten te kiezen maar niet alle vieze luchtjes zijn zo eenvoudig te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van een muffe geur in huis door optrekkend vocht door muren of onder de vloer. Problemen met de riolering, een haperende afzuigkap, een vergeten was in de wasmachine, zieke huisdieren, een welriekende stofzuiger, noem maar op.

Een fris ruikend huis is van invloed op je humeur, belangrijk dus om de stank te lijf te gaan! Gelukkig zijn daar allerlei mogelijkheden voor. Als eerste kun je de puber buiten de deur zetten, maar dat gaat misschien een beetje te ver. Gelukkig bestaan er mildere alternatieven.

Ventilatie

Het klinkt voor de hand liggend, maar een open raam of deur om de boel door te luchten doet al veel goed. Even tegen elkaar open zetten zodat er letterlijk een frisse wind door het huis waait. Dat is sowieso goed om regelmatig te doen, zodat de schadelijke gassen zich niet in huis ophopen. Met een goede ventilatie houd je ook heel wat ziektekiemen buiten de deur, win/win dus!

Uit de voorraadkast

Wist je dat citroen een aanwezige geur heeft die andere vieze geurtjes makkelijk verdrijft en ook nog eens lang blijft hangen? En ook azijn is een natuurlijke neutralisator van vieze luchtjes in je huis. Geen citroen of azijn in huis? Dan kun je altijd nog een schaal met koffiebonen op tafel zetten, met een brandende kaars in het midden. De warmte van de kaars zorgt ervoor dat de bonen hun aroma gaan afgeven! En hoe lekker is de geur van verse koffie!

lijn groen oudersenzo
Last van vieze luchtjes? Met deze tips ruikt je huis weer snel lekker!

PowAir

En dan zijn er natuurlijk fabrikanten die de strijd tegen stank goed begrijpen en daar als reddende engel op inspringen met welriekende producten! PowAir heeft een volledig complete lijn met voor elk stankprobleem een frisse oplossing. Het is 100% natuurlijk en bevat geen giftige stoffen, waardoor je het veilig kunt gebruiken met kleine kinderen en huisdieren.

PowAir is niet alleen een aangenaam geurtje, maar het neutraliseert ook stankmoleculen. Dus naast het verspreiden van een fijne geur, verdrijft het ook de stank. Je kunt kiezen uit verschillende geurverdrijvers, van heel krachtig tot subtiel. Oorspronkelijk is PowAir ontwikkeld voor industriële toepassingen om intense stank, zoals die in rioolwaterzuiveringsinstallaties, destructiebedrijven en chemische fabrieken te verwijderen. Je kunt je voorstellen dat de geur van de kattenbak of aangebrande wentelteefjes dan nog maar een peulenschil is!

PowAir Misting Dome

Als je niet alleen de vieze geur te lijf wilt gaan, maar ook de sfeer wilt vergroten, dan raad ik je de PowAir Misting Dome aan. Dit is niet alleen een geur-neutraliserende vernevelaar, maar hij geeft ook nog eens sfeervol licht (LED-verlichting), voor een ontspannen sfeer met aangename geuren van PowAir Liquid.

Nog meer geurtips!

Ook uit de stofzuiger kunnen vieze geurtjes komen. Dit kun je eenvoudig verhelpen door een geurtje toe te voegen aan de stofzuigerzak. Dit kan in de vorm van het druppelen van etherische olie op de de stofzak zijn, maar je kunt ook een beetje waspoeder opzuigen.

Last van een stinkende vuilnisbak? Strooi dan wat sodazout of kattenbakvulling in de vuilnisbak om geurtjes te absorberen.

Ruikt je koelkast niet zo fris? Dan kun je er een bakje gemalen koffie in zetten, of een schaaltje met citroen. Zelfs droge theezakjes schijnen de lucht te verdrijven. Maar dat heb ik zelf nog nooit uitgeprobeerd.

Komt er een muffe geur uit de wasmachine? Laat je machine dan eens helemaal leeg op 90 graden draaien. Laat de wasmachine na afloop een aantal uur openstaan zodat hij goed kan drogen.

Niet veel mensen zullen meer roken in huis, maar heb je toch de geur van sigarettenrook in je huis? Plaats dan een paar schaaltjes met azijnwater in huis. De rooklucht zal erin trekken, waardoor het weer fris gaat ruiken.

Wil je de PowAir Misting Dome proberen? Gebruik dan bij je bestelling de kortingscode UWYAB3BJ voor 12% korting!

liefs Marion

Meer informatie

Vlekken verwijderen? Met deze wastips komt het goed!
Effectief opruimen begint bij je zelf. Maar hoe dan?
Aan de schoonmaak: Hoe maken we zo snel mogelijk ons huis schoon?
Handige schoonmaaktips
Groene zeepjes & sopjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door PowAir.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *