6x Op een leuke manier bewegen!

6x Op een leuke manier bewegen!

De meeste mensen zitten veel te veel. Tijd voor de nodige beweging, maar dan wel op een leuke manier! Niet iedereen is immers sportief aangelegd. Voor sommigen is het idee te gaan sporten al vermoeiend. Toch is bewegen (het liefst iedere dag minimaal een half uur) voor iedereen een aanrader. Het verlaagt stress, het maakt je energieker en het is goed voor je hart- en bloedvaten. Gelukkig zijn er ook leuke manieren om aan de broodnodige beweging toe te komen, zonder dat je in je (te) strakke outfit naar de sportschool hoeft.

Dansen!

Ken je het “Poëziealbumrijmpje” nog? “Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!” Je kunt je danspartner proberen te verleiden tot dansles, maar je kunt natuurlijk ook je favoriete playlist opzetten en een half uur door het huis dansen! Dit is overigens niet alleen goed voor je broodnodige beweging (en dus je body) maar je krijgt er ook nog eens een vrolijk humeur door, want dansen op je favoriete muziek is hartstikke leuk om te doen!

Zet trouwens ook die playlist op standje vrolijk, als je gaat koken en dans je naar de avondmaaltijd toe. Misschien dansen de kids wel met je mee, want zoveel vrolijkheid werkt aanstekelijk.

Fietsen

Pak wat vaker de fiets! Vooral met de zomer in het vooruitzicht is dat een fijne bezigheid. Het spaart bovendien ook de (veel te) dure brandstof uit. De dagelijkse boodschappen zijn prima te doen op de tweewieler; een pure win-win situatie, want het is gezond én je spaart brandstofkosten uit (en wellicht ook parkeerkosten). Ik weet zeker als je eenmaal op de fiets zit en het zonnetje staat hoog aan de hemel, dat je met alle plezier nog een rondje extra fietst.

lijn groen oudersenzo
6x Op een leuke manier bewegen!

Nintendo Switch Sports

Daag je partner uit, je zoon of dochter en ga aan de slag met dit superleuke spel! Je zwaait, trapt en smasht je naar een betere conditie. Geen huisgenoten in de buurt om uit te dagen? Ook dat is geen probleem, want online kun je spelers van over de hele wereld uitdagen in volleybal, voetbal, bowling, chambira, tennis en badminton. Gewoon vanuit je eigen huiskamer.

Verzamel punten om een toffe nieuwe look te scoren door online wedstrijden te spelen. Het assortiment van soorten online wedstrijden verandert wekelijks. Speel online in de Nintendo Switch Sports Pro Leagues voor nog meer uitdaging.

Mijn partner en ik hebben behoorlijk wat plezier samen als we bezig zijn. Jammer dat hij tot nu toe steeds van mij wint… maar ik blijf net zo lang oefenen tot daar verandering in gaat komen!

Online te koop bij Bol.com

Lopen

Aan de telefoon? Blijf vooral in beweging. De telefoon zit niet meer aan een draadje verbonden, zoals vroeger, dus je hoeft tijdens een gesprek helemaal niet te blijven zitten! Maak van de nood een deugd en spring bij ieder telefoongesprek in de benen! Wandel door het huis (of kantoor) of nog beter: wandel naar buiten en pik gelijk wat vitamine D mee! Goed voor body & mind!

En wat dacht je van een wandeling in de middagpauze? Misschien wil de buuv’ (als je thuiswerkt) of die gezellige collega met je meelopen? En in het weekend kun je dat wijntje met die goede vriendin ook na een fijne boswandeling ergens op een bankje drinken. Dat hoeft echt niet thuis op de bank.

Ga je met de bus of tram naar je werk? Stap eens een halte eerder uit en loop het laatste stukje. Als je een tram/bus eerder neemt, is dit prima te doen en je bent de dag goed begonnen. Vergeet geen plu voor als het regent… Als je met de auto bent, kun je deze natuurlijk bewust een paar straten verderop parkeren!

Korte workouts

Geen tijd om te sporten? Onzin! Ieder mens heeft tijd voor een korte workout van 5 minuten. Dan doe je er toch gewoon meerdere op een dag? Het is bovendien hartstikke ongezond om lang stil te blijven zitten, dus je lichaam wordt maar wat blij als je dit afwisselt met korte bewegingsmomenten. Zet desnoods de timer op iedere 50 minuten.

Kun je geen workouts verzinnen? Maak van de nood een deugd en ga de vloer dweilen, de was ophangen (spaart ook nog eens kosten van een droger uit), het onkruid wieden of de trap een paar keer op en neer.

lijn groen oudersenzo
6x Op een leuke manier bewegen!

Hoelahoepen

Ken je dat nog van vroeger? De hoelahoep. Zo’n grote ring die je rond je middel laat zwaaien. Er zijn ook speciale fitness hoelahoepen te koop, deze zijn bedekt met foam en voelen zacht en comfortabel aan. Perfect voor het verbeteren van de buikspieren. Overigens is hoelahoepen niet geschikt als je zwanger bent.

Rust in je hoofd

Of je nou gaat fietsen, dansen, gamen of hoelahoepen, lichaamsbeweging zorgt voor meer rust in je hoofd. Ben je altijd druk in je hoofd? Ga dan lekker bewegen! Je gaat er niet alleen fitter en energieker van voelen, maar je zal zien dat het ook rust in je hoofd geeft. Een wandeling van een half uur (of langer) kan enorm stressverlagend zijn. Het helpt je te ontspannen en stoom af te blazen.

Wees lief voor jezelf en gun jezelf een gezond portie dagelijkse beweging! Heb je nog meer tips om op een leuke manier te bewegen? We lezen ze graag terug in de comments!

liefs Marion

Meer informatie

Met een trampoline spring je jezelf fit en gezond!
Met deze 3 tips behaal je makkelijker je gezondheidsdoel!
Met deze tips kun je goed ontspannen!
Tijd voor jezelf. Hoe belangrijk is het?
Zo laat je stress in de kou staan!
Verantwoord Sporten met ernstig overgewicht. Bouw het langzaam op!
Met een sportmaatje gezond & sportief de zomer door
Maak tijd voor jezelf! Deze sporten zijn goed voor je!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *