Een moment voor jezelf aan de keukentafel: Ontdek Diamond painting!

Een moment voor jezelf aan de keukentafel: Ontdek Diamond painting!

Hobby’s zijn leuk om te hebben: het maakt je vrije tijd tot een heerlijk moment voor jezelf. Hoe fijn is het als je helemaal niet erop uit hoeft om je hobby uit te oefenen, maar je het heel simpel aan je keukentafel kunt doen. Even een momentje over? Dan kan je gewoon aan de slag met je schilderij of diamond painting. We willen je met dit artikel inspireren om een ontspannende hobby te vinden die je lekker thuis kunt doen. Overigens zijn al deze hobby’s geschikt voor jou en je (oudere) kind. Dus ook heel leuk om samen aan die keukentafel plaats te nemen!

Diamond Painting

Diamond Painting is een ontzettend leuke bezigheid, waarbij je niet alleen lekker bezig bent, maar je ook meteen iets moois maakt voor jezelf of natuurlijk voor een ander. Wat is dat Diamond Painting dan? Je zou het wel enigszins kunnen vergelijken met verven op nummer. Alleen verf je niet, maar plak je een ‘diamantje’ op het betreffende vakje. Jouw tafereel is voorgedrukt op een kaart of een soort canvas. Het patroon is duidelijk aangegeven. Met nummertjes of lettertjes kun je zien welke kleur steentje jij erop moet plakken. Hiervoor heb je een speciale pen waarmee je de steentjes op het canvas plakt.

De afbeelding bevat een plaklaag, waardoor de steentjes vanzelf erop vastplakken. Het is een heerlijk ontspannende bezigheid en zoals gezegd: je maakt er prachtige kunstwerken mee. Je kunt kiezen voor een kleine afbeelding op een kaart (die je kunt versturen) tot hele grote afbeeldingen, waardoor je een prachtig schilderij kunt maken. Verder heb je de keuze uit ronde of vierkante steentjes, zijn er verschillende kleuren en is er een keuze te maken in een matte uitvoering of juist glinsterende bling-bling steentjes.

lijn groen oudersenzo
Een moment voor jezelf aan de keukentafel: Ontdek Diamond painting!

Diamond painting met een persoonlijk design

Ben je op zoek naar een persoonlijk design? Google dan eens op Diamond Painting Eigen Foto! Je kunt namelijk ook van een eigen foto een originele en heel persoonlijke Diamond Painting patroon laten maken. Het heeft een heel ander effect dan een gewone foto of schilderij. De Diamond Painting Accessoires worden grotendeels meegeleverd, maar er zijn accessoires die niet standaard worden meegeleverd maar wel handig zijn. Een opberg- of sorteerdoos voor de steentjes is bijvoorbeeld fijn om erbij te hebben. Maar je kunt ook denken aan een loep om het beter te kunnen zien.

lijn groen oudersenzo
xxx

Verven op nummer

Hou je juist wel van verven maar vind je dat je zelf niet mooi genoeg kunt tekenen? Dan is verven op nummer vast iets voor jou. De afbeelding is al gemaakt en jij kleurt het eigenlijk gewoon in met verf. Ook nu vertellen de nummers welke verf je dan nodig hebt. En ook hierin heb je een grote variatie zitten wat betreft afmetingen en soorten afbeeldingen. En ook nu kan je van je eigen afbeelding een patroon laten maken, zodat je je eigen foto gaat verven!

Tekenen

Tekenen kan natuurlijk gewoon overal. Maar wat ga je tekenen? En waar teken je mee? Neem je verf of juist potloden? Of doe je het nog weer anders en ga je schrijvend tekenen? Of tekenend schrijven… Handlettering is namelijk erg leuk om te doen. Maar Zentangle is eveneens een techniek waar iedereen mee uit de voeten kan. Je kunt dit zien als een mix van tekenen en meditatief bezig zijn. Zen staat in dit geval dan ook echt voor ‘zen’. Alles wat je doet is bepaalde patronen of lijnen herhalen en daarmee een mooie afbeelding maken. Op internet kan je heel veel inspiratie halen door naar voorbeelden te zoeken. En dan lekker je eigen manier vinden. Want niks is fout!

Kleuren voor volwassenen (en kinderen)

Kleuren in een kleurboek. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je zult vast al weleens de kleurboeken voor volwassenen gezien hebben. Heerlijk kleuren heeft misschien geen doel, zoals een mooi schilderij produceren. Maar het werkt wel heel meditatief of simpeler gezegd ‘ontspannend’! En is dat niet de belangrijkste reden om een hobby te hebben? Overigens kan je ook kleuren om wel iets eraan over te houden. Er zijn bijvoorbeeld verjaardagskalenders te koop, die je zelf eerst inkleurt.

Moodboard maken/art journaling

Heerlijk plaatjes uitknippen of uit tijdschriften scheuren. Koop een groot stuk karton en ga heerlijk aan de slag met plakken en op andere manieren spelen met bepaalde kleuren, teksten of een thema. Je kunt het natuurlijk ook toepassen op een canvasdoek. En zo kan je echt een moodboard maken. Mooi om te maken als je iets in huis wilt veranderen of als je wilt bedenken wat voor soort vakantie je wilt gaan boeken.

Geef je zelf alle ruimte om te fantaseren en plak uit en schrijf op wat jou aanspreekt. Stimuleer jezelf op deze manier om een idee helder te krijgen of om het als wegwijzer te gebruiken voor je nieuwe inrichting bijvoorbeeld. Overigens kan je dit ook spiritueler gebruiken en ervoor kiezen om op zo’n manier iets te verwerken. Vind je dit wel heel leuk om te doen? Je kunt ook een boekje kopen en het in het klein toepassen om zo een soort dagboek te maken. Alleen dan een heel creatief dagboek! Een art journal is een visueel dagboek, waarbij je dus naast schrijven ook tekent, foto’s erbij plakt of dus inderdaad hele collages maakt.

liefs Wil

Meer informatie

Kinderen en foto’s: maak een herinneringsalbum (samen!)
Tijd voor jezelf. Hoe belangrijk is het?
Tijd voor jezelf, hoe pak je die?
Black Bullet Journal, mijn nieuwe verslaving!
Een dankbaarheidsdagboek bijhouden voor het vergroten van de saamhorigheid
Art Journal – Een leuke manier om creatief bezig te zijn!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com & hobbypainter.nl

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *