Jackpot. De sleutel tot innerlijke rijkdom

Leven vanuit een positieve mindset: een onderwerp wat me na aan het hart ligt en waar ik zelf af en toe over probeer te bloggen op mijn eigen site. Toen de vraag kwam of ik ‘Jackpot’ wilde lezen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Er werd mij verteld dat het een boek was over NLP (neuro linguïstisch programmeren). Nu ben ik al wel bekend met dit onderwerp en heb er vaker over gelezen. Dus kom maar op!

Jackpot: een ander boek

Misschien heb je zelf ook al weleens in zelfhulpboeken rondgesnuffeld. Het boek wat ik als eerste over NLP las, verdween voor een groot gedeelte ongelezen weer retour richting bieb. Niet om door te komen. Het onderwerp trok me wel, maar de manier waarop het gebracht werd boeide me totaal niet. Jackpot is een heel ander boek dan de meeste zelfhulpboeken, dat was mijn eerste reactie. Je wordt meegenomen door het eigen leven van de schrijfster. Dit is Tamara Straatman, die eveneens de oprichtster van Stribe is, maar daarover straks meer. En aan de hand van haar levensverhaal kan jij jouw eigen leven onder de loep nemen én daarmee leren hoe je dingen kunt toepassen in je eigen leven. Of zoals ze zelf zegt: Jackpot is jouw sleutel tot meer geluk, een betere gezondheid en succes.

Vragen en antwoorden

Het boek is opgedeeld in hele korte hoofdstukken, die een stukje vertellen over het ware verhaal van Tamara zelf. Na een paar van die hoofdstukjes (vaak maar 1 of 2 bladzijden per hoofdstukje) worden er vragen gesteld over jouw leven en manier van denken. Dit kunnen vragen zijn over je eigen jeugd en of je ziet dat dat nog doorwerkt in je leven nu. Maar ook meer spirituelere vragen over bijvoorbeeld jouw intuïtie. En het gaat nog verder. Ook vragen zoals ‘wat kan jij doen om de aarde te verlichten’, komen voorbij. Al met al een boek waarbij je veel mag nadenken over je eigen leven en wat je bereiken wilt. Wil je serieus met de vragen aan de slag (en dat lijkt me wel, want anders lees je dit waarschijnlijk niet), dan is er achterin het boek extra ruimte om jouw antwoorden te kunnen noteren. Door de korte stukjes leest het prettig weg.

lijn groen oudersenzo
Jackpot. De sleutel tot innerlijke rijkdom

Stribe

Zoals gezegd is Tamara ook oprichter van Stribe. Tamara is NLP-coach, trainer en spreker. Ze heeft niet alleen NLP gestudeerd, maar heeft zich eveneens verdiept in Quantum Fysica en Epi genetica. Ze volgt trainingen over de hele wereld om zo nog meer kennis op te doen. Stribe is een community waar zowel ondernemers, consumenten als investeerders samenkomen. Stribe kan jou inspireren om succesvol te zijn of om in contact te komen met anderen om jouw doelen te kunnen behalen (zoals duurzame producten vinden, bijvoorbeeld, of een financiering).

Wat Tamara allemaal bereikte

Het boek begint bij de jeugd van Tamara. Ze vertelt over de problemen die ze had en hoe die situaties uit haar jeugd haar vormde. Ze neemt je verder mee haar leven door.  Zo woog ze ooit bijna 100 kilo, was ze depressief en had ze allerlei chronisch gerelateerde klachten. Daarnaast waren daar haar frustraties, faalangst, schuldgevoelens, angsten en nog veel meer. Ze had ooit The Secret gelezen, maar miste er iets in. Ook de cognitieve therapie gaf haar niet het hele antwoord. Dit vond ze wel bij NLP. Door middel van deze technieken wist ze haar angsten, verdriet en alles aan te pakken en kreeg ze het leven wat ze wilde. Gezond, vol zelfvertrouwen én ook de zaken gaan goed. Wie wil dat nou niet?

Wat is NLP?

NLP bestaat sinds de jaren zeventig. De twee grondleggers hielden zich bezig met de vraag waarom de ene therapeut sneller resultaat bereikte dan een ander. Hieruit ontstond NLP. Een communicatiemethode die akelig goed werkt… NLP is de manier om meer verbinding te vinden met jezelf en anderen. Je leert beter te communiceren (waardoor die verbinding al een logisch gevolg is trouwens…).  Je kunt ontdekken wat je echt in het leven wilt bereiken en hoe je dit kunt bereiken. Of gewoon ‘simpelweg gelukkig zijn’. Bij NLP leer je hoe je inzichten, technieken en vaardigheden kunt ontwikkelen/inzetten om zo het gewenste doel of missie te bereiken. Tamara’s grootste privédoel was om de grootste en bekendste lifecoach te worden van het land. Inmiddels is ze al bij heel veel media langsgekomen en kan je zeggen dat dit 1 van de dingen is die ze inderdaad bereikt heeft.

Waarom zou je Jackpot willen lezen?

Heb jij interesse in NLP en je dromen waarmaken? Om de hoofdrolspeler te worden van je eigen leven én iets te betekenen voor de wereld om je heen? Dan is dit vast een boek voor jou. Jackpot is een combinatie van een waargebeurde roman en een zelfhulpboek. Daardoor leest het een stuk vlotter weg én kan je het meer in de juiste setting zien. Een boek wat vaag verteld over een theorie kan leuk klinken, maar door deze praktijkverhalen erbij te lezen gaat het meer voor je leven. Uiteraard help je jezelf alleen als je ook werkelijk de vragen eerlijk beantwoord. Doordat je deze antwoorden eveneens in het boek kunt opschrijven, kan je alles mooi bij elkaar houden en heb je een prachtig naslagwerk als je nog eens terug wilt grijpen op je bevindingen. Koop je het boek, dan ondersteun je de stichting ‘Kenya Child Care’.

Dit is een rescue centre voor straatkinderen. Het boek is verder helemaal in ‘stijl’ wat betreft goed met de wereld om je heen omgaan. Het is namelijk gemaakt van stone paper en leaf paper, papier gemaakt van steengruis en landbouwafval. Zou jij Jackpot ook wel willen lezen? Het boek is te koop bij de lokale of online boekwinkels, maar koop je hem via Stribe dan zal Tamara hem persoonlijk voor je signeren en ontvang je ook nog extra cadeautjes!

Maak kans op dit boek!

Wil je kans maken op een exemplaar van dit boek? Surf dan snel naar onze gratis winactie! Want wij gaan drie exemplaren van dit inspirerende boek verloten onder onze bezoekers!

liefs Wil

Meer informatie

Kinderen en foto’s: maak een herinneringsalbum (samen!)
Tijd voor jezelf, hoe pak je die?
Stress? Met deze tips blijft je geest gezond!
Hoe blijf je een ontspannen ouder?
Partner, kinderen een baan, en jij dan?
Een dankbaarheidsdagboek bijhouden voor het vergroten van de saamhorigheid

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Tamarastraatman.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.