Maak tijd voor jezelf: deze sporten zijn goed voor je!

Maak tijd voor jezelf: deze sporten zijn goed voor je!

Veel vaders en moeders gaan zo op in het ouderschap, dat ze nog wel eens de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen. En dat is juist iets dat je moet zien te voorkomen. Je bent namelijk een veel leukere papa of mama wanneer je ook eens tijd voor jezelf maakt. Ga eens een avondje naar het theater, samen uiteten of trakteer jezelf op een citytrip. Vergeet daarnaast ook je gezondheid niet te verwaarlozen. Want de kids hebben veel meer aan een fitte moeder of vader! Daarom vertellen we je vandaag welke sporten goed voor je zijn.

Kickboksen

Er is bijna geen sport te bedenken waar je zo snel fit van wordt als van kickboksen. Je traint ontzettend veel spiergroepen tegelijk in zowel je boven- als onderlichaam. Hierdoor zie je al snel resultaat: je zit strakker in je vel en je vetpercentage daalt. Een ander voordeel van kickboksen is dat het cardiotraining en krachttraining in één is. Je hoeft in de sportschool dus niet tien verschillende fitnessapparaten te beklimmen om in shape te komen. Met kickboksen verbrand je, afhankelijk van je gewicht, wel 500 tot 800 calorieën per uur. Het is wel belangrijk om een goede uitrusting te dragen.

Als je net begint met kickboksen heb je eigenlijk nog niet zo heel veel nodig. Zorg wel voor prettig zittende en goed ventilerende kleding. Ook scheenbeschermers zijn noodzakelijk. Ook goede bokshandschoenen zijn essentieel. Met bokshandschoenen weet je zeker dat je goed voor de dag komt én enkele rake klappen uit kunt delen!

lijn groen oudersenzo
Maak tijd voor jezelf: deze sporten zijn goed voor je!
Maak tijd voor jezelf: deze sporten zijn goed voor je!

Fietsen

Of je nu op een stadsfiets rijdt of op een racefiets of mountainbike: fietsen is een ontzettend gezonde sport! Het leuke is dat het overal kan. Of je nu in een stedelijk of wat landelijker gebied woont: een fietstocht helpt je om je hoofd even helemaal leeg te maken. Pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto, bijvoorbeeld als je een paar kleine boodschappen gaat halen. Neem jezelf voor om alles binnen een straal van 10 kilometer van je woonplaats op de fiets te doen. Langzaamaan kun je dat gaan uitbouwen en langere fietstochten gaan maken.

Kunnen de kids ook wel wat extra lichaamsbeweging gebruiken? Stippel dan van tevoren een mooie fietsroute uit en ga er met het hele gezin op uit! Fiets in je eigen tempo en neem voldoende water, mueslirepen en krentenbollen met kaas mee. Maak er een gezellig gezinsdagje van. Kies hiervoor wel een mooie lentedag uit. Sluit de fietstocht eventueel met een picknick aan het strand, in het bos of in een stadspark.

Zwemmen

Zwemmen is zo’n sport die bijna iedereen kan doen. Ook mensen met veel overgewicht of rugklachten varen er wel bij om zo nu en dan eens een flink aantal baantjes te trekken. Zwemmen kun je in je eigen tempo doen. Je gebruikt alle spiergroepen in je lichaam wanneer je zwemt. Daarnaast is het warme water goed voor je spieren. Trek 2 à 3 keer een paar baantjes in het plaatselijke zwembad en trakteer jezelf daarna op een heerlijk uurtje in de jacuzzi, sauna of stoomcabine. Je zult merken dat je je daarna als herboren voelt!

Golf

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar ook de golfsport is een heuse sport! Veel mensen denken dat het een suffe bezigheid is: je slaat immers alleen een beetje tegen een balletje met een golfclub. Niets is minder waar. Golf is een precisiesport waarmee je je concentratievermogen traint. Daarnaast is golf een zeer uitdagende sport die zowel fysiek als mentaal het nodige van je vraagt.

Je leest het goed: fysiek. Tijdens een 18 holes golfronde leg je namelijk al snel tussen de 5 en 10 kilometer af. Zo blijf je fit en gezond. Sterker nog: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat beoefenaars van de golfsport langer leven. Zie jij nog een reden om je níet vandaag nog in te schrijven bij de plaatselijke golfclub?

Liefs Amber

Meer informatie

6x Op een leuke manier bewegen!
Zo laat je stress in de kou staan!
Verantwoord Sporten met ernstig overgewicht. Bouw het langzaam op!
Met een sportmaatje gezond & sportief de zomer door

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *