Een dankbaarheidsdagboek voor het vergroten van de saamhorigheid.

Dankbaarheidsdagboek

We leven op dit moment in roerige tijden. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. De wereld is aan het veranderen en of je dit nou wel of niet ziet, of je het er nou wel of niet mee eens bent, je houdt het ook niet in je eentje tegen. Het beste kun je zo flexibel mogelijk meebewegen en je aanpassen aan nieuwe omstandigheden en situaties. Ik wil hiermee niet zeggen dat je principes overboord moet gooien en ik zeg ook niet dat je het klakkeloos moet uitvoeren wat je wordt gezegd, maar het is wel belangrijk dat je zelf zo evenwichtig mogelijk blijft. Een stabiele factor in een veranderende wereld. Dat is niet altijd even makkelijk, want juist die veranderingen zorgen ervoor dat emoties soms als een rollercoaster door je lichaam razen. Denk bijvoorbeeld aan angst, boosheid, onbegrip, onmacht, maar natuurlijk ook liefde, blijheid en passie. Want er is dagelijks genoeg om dankbaar voor te zijn. En juist daarom willen we aandacht vragen voor het dankbaarheidsdagboek van Vertellis. Wellicht kan dit ook jou een positieve boost geven.

De wereld is aan het veranderen

In een wereld die aan het veranderen is, is het niet voor iedereen altijd even makkelijk om hiermee om te gaan. Voor sommigen is het geen probleem, anderen zetten juist hun hakken in het zand en er is ook een groep mensen die wel wil, maar waarbij het niet altijd even goed lukt. Het is ook lastig en als je dat bij jezelf ervaart, weet dat je niet de enige bent. Je ziet dit bijvoorbeeld aan de tweedeling die in de wereld aan het ontstaan is. Op allerlei gebieden lijkt het alsof er groepen tegen elkaar worden opgezet. Uiteindelijk doen we dit natuurlijk gewoon zelf. Denk aan wit/zwart, trans/cis, man/vrouw, oud/jong, voorstander/tegenstander. Die tendens is vooral online, op bijvoorbeeld social media platforms, heel duidelijk zichtbaar. “Als je niet voor bent, ben je tegen ”. In plaats de dialoog met elkaar te zoeken en ons met elkaar te verbinden, wordt de strijd gezocht. Hoe komt dat toch?

lijn groen oudersenzo
Dankbaarheidsdagboek

Onzekere situaties

Veranderingen zijn doorgaans eng of op z’n minst spannend. Je weet immers niet echt wat je staat te wachten. Dat maakt de situatie onzeker. En deze onzekerheid vergroot onze angst nog verder, waardoor we in een vicieuze cirkel belanden. Het maakt ons onrustig en die onrust projecteren we op elkaar. De heftige emotie laten we afvloeien in het zoeken van de strijd bij elkaar, waardoor we de situatie eigenlijk alleen nog maar verergeren. Door die strijd te voeren, drijven we verder uit elkaar, terwijl we juist die saamhorigheid nodig hebben om te groeien en sterker te worden. Als individu, maar ook als mensheid.

Wees je bewust van de verschillende processen

Als je je hiervan bewust bent, kun je dit proces doorbreken. Bewustwording is hiervoor echter onontbeerlijk en dan bedoel ik vooral bewustwording van processen die op dit moment gaande zijn. In de wereld maar ook in onszelf. En die laatste is het meest belangrijke, want dat is je uitgangspunt, je basis. Je kunt hiervoor gebruik maken van bepaalde tools, zoals het dankbaarheidsdagboek van Vertellis. Het doel van Vertellis is om wereldwijd de saamhorigheid te verbeteren door – juist in onze haastige samenleving – goede gesprekken en offline tijd met elkaar te stimuleren. Prachtige en über belangrijke pijlers, die we vaak – in onze beperkte tijd – als eerste aan de kant schuiven.

Vertellis kan de dialoog verbeteren

Vertellis heeft verschillende producten ontwikkeld om de dialoog met elkaar te verbeteren en de saamhorigheid te vergroten. Noodzakelijk, vooral in deze onzekere tijden. Want we hebben elkaar, hoe dan ook keihard nodig. De wereld verbeteren begint tenslotte bij jezelf en het is belangrijk dat je processen in jezelf gaat herkennen, erkennen en uiteindelijk ten positieve gaat gebruiken. Vertellis heeft hier een Zelfreflectie journal voor gemaakt, de Vertellis Chapter. In dit journal draait het om de relatie met jezelf.

lijn groen oudersenzo
Dankbaarheidsdagboek

Dankbaarheidsdagboek

Vertellis Chapter is een dankbaarheidsdagboek, waar je dagelijks kan reflecteren op je dag. Een dagboek om even jezelf op pauze te zetten en de dag te overdenken. Door dit dagelijks te doen wordt je mentale gemoedstoestand versterkt en word je weerbaarder voor de (soms negatieve) invloeden van buiten.

Wat heeft deze dag voor je gedaan? Hoe heb jij je gevoeld? Wat ging goed en wat kon beter? De krachtige vragen en intense quotes zetten je tot nadenken. En dat is iets waar we doorgaans veel te weinig tijd voor nemen. We rennen van ons werk, naar de supermarkt, van de sport- of hobbyclub naar het huishouden en als we ’s avonds “klaar” zijn (en het gevoel van écht klaar te zijn, hebben we eigenlijk nog maar zelden) dan ploffen we op de bank en besteden we ons laatste restje energie aan bewegende pixels. Maar waarom niet even een moment voor jezelf? Een moment van aandacht en liefde voor je diepste ik, je mooiste (kwetsbaarste maar tevens sterkste) zijn? Gewoon omdat je het waard bent. De vragen in dit inspiratieboekje brengen je weer terug naar je kern. Want die wil heel graag gehoord worden en eigenlijk schuiven we die veel te vaak aan de kant omdat we het te druk hebben.

Beauty van buiten en vanbinnen

Vertellis Chapters is met zijn zwarte kunstlederen omslag niet alleen een beauty van buiten, maar is vooral een beauty van binnen. De vragen brengen je terug naar het contact met jezelf en geeft je diepste kern weer een stem waardoor we weer bewuster en positiever in het leven komen te staan. De krachtige vragen leren je te focussen op de dingen die er werkelijk toe doen. Een waardevol offline zelfreflectie-moment om meer uit je dagen te halen, stress te verminderen en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Laten we onszelf omarmen

Als de wereld dan zo nodig moet veranderen, laten we er dan met z’n allen iets moois van maken. Laten we als eerste onszelf omarmen zodat we krachtig genoeg zijn om ook die ander te kunnen omarmen. Zelfs als die een volstrekt andere mening heeft. Want of we willen of niet, mensen zijn sociale wezens die elkaar keihard nodig hebben.

liefs Marion

Meer informatie

Kinderen en foto’s: maak een herinneringsalbum (samen!)
Een moment voor jezelf aan de keukentafel: Ontdek Diamond painting!
Hoe blijf je positief met een haperende gezondheid?
Jackpot. De sleutel tot innerlijke rijkdom
Babydagboek online! Alles over de iconische app Baby Diaries
Herinneringsdoos, om tastbare herinneringen op een bijzondere manier te bewaren
Partner, kinderen een baan, en jij dan?
Hoe blijf je een ontspannen ouder?
Stress,hoe kun je het voorkomen?
Tastbare herinneringen sparen
Black Bullet Journal, mijn nieuwe verslaving!
Feeling Plantastic Maxi planner
Lachen is gezond! Ontdek 5 tips om vaker te lachen
Fotograferen, zo maak je zelf de mooiste foto’s!
Onthaasten, hoe doe je dat?
7x Bezigheden voor de donkere dagen
Bullet journals – Geef je creativiteit de vrijheid met bullets!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Vertellis.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *