Wat bewerkstelligt de liefde?

Wat bewerkstelligt de liefde?

Liefde is een energiestroom. Wil je graag een nieuwe partner dan is het slim om eens stil te staan bij een universele wet: ‘De wet van aantrekking.’ Ook voor deze wet geldt: energie trekt gelijke energie aan.

Om de wet van aantrekkingskracht in werking te zetten is het belangrijk om het verschil te kennen tussen verlangens van het ego en verlangens van de ziel. Wensen vanuit de ziel kunnen de verbinding met de juiste frequentie maken.

Kleuterverliefdheid
 

Geluk ontmoet geluk. Licht ontmoet licht en duister ontmoet duister

Verlangen is een heerlijk gevoel van nieuwe mogelijkheden. Verlangen is een fris en vrij gevoel van verwachting en van een prachtige ontwikkeling. Het gevoel van verlangen is werkelijk het leven door je heen voelen stromen. Maar veel mensen voelen iets heel anders bij het uitspreken van het woord verlangen. Zij voelen verlangen vaak als een soort ‘smachten’, want terwijl zij gefocust zijn op iets dat zij willen hebben of ervaren, zijn zij zich tegelijkertijd bewust van het ontbreken van dat iets. Hoewel zij dus de woorden van verlangen gebruiken, stralen (voelen) zij een trilling van gebrek uit.

Niet zomaar een partner

Je hebt niet opeens bij het wakker worden een gigantische eikenboom in de tuin staan, dus staat er ook niet zomaar een nieuwe partner voor je deur. Chaos (in je leven) is het gevolg van ene langer proces. We leven het effect van de keuzes die wij maken. Meestal is chaos het startpunt van een zoekactie naar de bestemming van ons leven. We leren dan verantwoordelijk te zijn voor ons leven.

Op haar frequentie

Als je liefde wilt, dan moet je liefde en haar frequentie leven. Het ego ziet niet dat in het universum genoeg van alles is. Eigenlijk werkt het zo dat er net zoveel is als jij denkt dat er is. Geloof je in tijdelijk, moeizaam behaald succes of in succes dat met vallen en opstaan te maken heeft. Of geloof je dat er een oneindige bron van energie is in het universum waaruit je als je de wetten en de principes weet te hanteren meer dan genoeg kunt putten?

lijn donker geel oudersenzo
Wat bewerkstelligt de liefde?
lijn donker geel oudersenzo

Het verhogen van je frequentie

Een van de dingen die je ervan weerhouden om te krijgen wat je hebben wilt is het instandhouden van een verlaagde frequentie. Door het vasthouden van wrok, jaloezie, verdriet, haat of woede verlaag je je frequentie. Echt veranderen wil zeggen dat je kunt loslaten.

Reactief

Dingen waar je weg van moet blijven. Schrijf alles wat je kunt bedenken waar je weg van wilt blijven op. Denk aan haat en geweld bijvoorbeeld maar ook aan twijfel, ruzie, moeten, ongeluk en zo verder.

Proactief

Alles wat je wilt in je leven. Schrijf alles op wat je wilt in je leven. Denk aan liefde en relaties, maar ook aan muziek, aandacht, adem, humor en zo verder.

Belemmerende overtuigingen

Je belemmerende overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat je onbewust niet open staat voor een nieuwe relatie, niet durft te daten of een nieuwe relatie weinig kans geeft. Een belemmerende overtuiging is bijvoorbeeld: Als ik op zoek ga na een nieuwe partner (door te daten) doe ik mijn kind(eren) tekort of als ik ga daten geef ik mijn kind te weinig aandacht. Of, ik heb als vader/moeder geen tijd om te daten of het is verwarrend voor mijn kind om mij met een ander te zien.

Hoe zonder schuldgevoel toch daten?

Als we onze overtuigingen niet bewust maken en niet veranderen, dan nemen we ze mee naar onze volgende relatie of komen we niet eens tot een volgende relatie. Dus: het is belangrijk om ons bewust te worden van onze overtuigingen over daten, relaties en liefde en te bekijken welke overtuigingen we zouden willen veranderen. Een aantal tips:

 • overtuigingen zijn ideeën over onszelf en over de werkelijkheid
 • overtuigingen zijn NIET de werkelijkheid zelf, het zijn geen feiten
 • overtuigingen zijn veelal gebaseerd op ervaringen die we in eerdere situaties opdeden (vaak zelfs als kind) en op boodschappen die we kregen, impliciet of expliciet
 • overtuigingen hebben de neiging om werkelijkheid te worden

En hoe verander je je overtuigingen?

 • Door je allereerst te realiseren dat overtuigingen geen feiten zijn. En dat ze daarom te veranderen zijn.
 • Door je bewust te worden van een belemmerde overtuiging, dat op zich is al een belangrijke stap.
 • Door niet met de overtuiging de strijd aan te gaan of hem te onderdrukken of te ontkennen, maar door hem te accepteren en daarna los te laten.
  Door je bewust te worden van de redenen waarom je hem in stand houdt.
 • Door te kijken naar waar de overtuiging vandaan komt. Er ligt vaak een emotioneel geladen situatie in je verleden aan ten grondslag. Wanneer je die situatie kunt veranderen – in je verbeelding – kom je te weten door welke nieuwe overtuiging je de oude kunt vervangen.

Datingtips van datingcoach Irma

 • Je kinderen zijn heel erg belangrijk, dus wees vanaf het begin duidelijk en laat je nieuwe date onmiddellijk weten dat je een kind of kinderen hebt.
 • Als je kinderen niet meer al te klein zijn dien je openhartig te vertellen dat je het heel fijn zou vinden om een nieuwe partner te hebben. Heel vaak hebben kinderen niets door wat het liefdesleven van pa of ma betreft en ineens met een nieuwe partner worden geconfronteerd alsof hij of zij plots uit de hemel is gevallen.
 • Bereid je kinderen op dates voor binnen bepaalde grenzen. Kinderen die dertien dates van vader of moeder hebben ontmoet terwijl deze contacten geen lang leven waren beschoren, raken behoorlijk in de war. Ze wennen aan iemand en vervolgens is hij of zij weer verdwenen. Dit kan voor veel stress zorgen, vermijd dat.
 • Ga op zoek naar een geliefde, en niet alleen naar een vader of moeder voor je kinderen. Wanneer jij je goed voelt wat je liefdesleven betreft, en een stukje geluk uitstraalt, ben jij een fijnere vader of moeder. Kies dus ook voor jezelf.
 • Ook al ben je smoorverliefd, ga niet binnen twee weken samenwonen met je geliefde. Geef de kinderen de kans om je nieuwe partner te leren kennen en er alvast aan te wennen. Ga eens met z’n allen naar de dierentuin of uit eten. Maak het voor de kinderen ook leuk.

Opnieuw verliefd… met kinderen

Liefs Marion

Meer informatie

Themapagina: Valentijnsdag en liefde!
Valentijnsboeket – Zeg het met bloemen! (Maar wat betekenen ze eigenlijk?)
Willy Woef viert Valentijnsdag (voorleesverhaaltje)
Valentijnsdag in andere landen
Lieve Valentijnsdagcadeautjes
Bij elkaar blijven voor de kinderen
Scheiden met kinderen – Hoe regel je dit zorgvuldig?
Dag van de scheiding
Opnieuw verliefd… met kinderen
Kleuterverliefdheid
Ik hou van jou

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.