Berekende liefde: Ik blijf bij hem voor het geld

Berekende liefde: Ik blijf bij hem voor het geld

Vandaag gaat Amber in gesprek met Stella over haar berekende liefde, of met andere woorden: Stella blijft bij haar man voor het geld: “Met mijn kinderen op driehoog achter? Nooit!

Het is een klassiek clichébeeld: de welgestelde man met zijn jongere, aantrekkelijke vrouw. Zij blijft bij hem voor het geld, en hij is al lang blij dat hij een trophy wife aan zijn zijde heeft. Voor Stella (32) is dit echter de dagelijkse realiteit. “Ik blijf bij Martijn om zijn geld. Ik hou zielsveel van onze 3 kinderen en op een flatje driehoog achter wonen zie ik absoluut niet zitten.”

Een veel oudere makelaar

“Ik studeerde communicatie en liep stage bij een groot makelaarskantoor. Ik hield me vooral bezig met het bijhouden van hun website, administratieve taken en persvoorlichting. Net 20 jaar was ik. Nog zo groen als gras, met weinig ervaring in de liefde. Ik zag er prima uit, maar was nogal verlegen. Toch voelde ik me bijzonder gevleid toen een veel oudere makelaar interesse in me toonde. Het was Martijn: 36 jaar, 2 meter lang, hoogblond en dat alles met een parelwitte grijns. Ik was gelijk om en stemde in met zijn voorstel om na werktijd samen een hapje te gaan eten.”

Een jonge toyboy

“Tegen de tijd dat mijn stage afgelopen was waren Martijn en ik serieus aan het daten. Ik merkte nog niks van het leeftijdsverschil toen. Logisch ook – hij was toen nog een piepjonge vent. Daarnaast leek ik wat ouder voor mijn leeftijd en hij juist wat jonger, waardoor het niet zo heel erg opviel dat we 16 jaar verschilden. Mijn ouders keurden hem al snel goed, evenals mijn vriendinnen. Achteraf vind ik dat eigenlijk best idioot: niemand die over het leeftijdsverschil viel. Maar probeer als vrouw maar eens een jonge toyboy aan de haak te slaan. Dan spreken de mensen er schande van.”

lijn groen oudersenzo
Berekende liefde: Ik blijf bij hem voor het geld
Berekende liefde

3 ton per jaar

“Martijn en ik trouwden eigenlijk al vrij snel. Ik was toen net 22 en hij 38. Een jaar later was ik zwanger van ons eerste kindje. Hoogzwanger studeerde ik af. Ik hoefde daarna niet te werken, Martijn had immers meer dan genoeg geld. Hij bracht ruim 3 ton per jaar binnen, dus had ik niets te klagen. Ik kwam na ons huwelijk in een heel andere wereld terecht. Ik werd voorgesteld aan de vriendinnen en echtgenotes van zijn collega’s en vrienden, en dat werden ook mijn vriendinnen. Met mensen buiten onze eigen bubbel verwaterde het contact langzamerhand.”

Nanny en poetshulp

“Het klinkt cliché, maar met mijn nieuwe vriendinnen ging ik dagelijks lunchen in de stad, shoppen en naar de nagelsalon of schoonheidsspecialiste. Zo vulde ik mijn dagen. Een nanny zorgde voor ons kind en de poetshulp zorgde ervoor dat het huis spic en span bleef. Toen we later nog 2 kinderen kregen veranderde er niet veel. Nu klinkt het net alsof ik met hen nauwelijks tijd doorbreng. Dat beeld klopt niet, hoor. Ik ben er altijd als de kids van school komen en ’s avonds kook ik ook gewoon zelf voor ze, waarna we samen als gezin eten. Ik hou ontzettend veel van ze en spendeer graag tijd met ze.”

Dat ik niet naast mijn droomman lig vergeet ik zodra ik op onze bankrekening kijk

“De relatie tussen mij en Martijn is al een tijdje niet goed meer. We staan elkaar niet echt naar het leven, maar de liefde is gewoon weg. Ik denk dat hij dat ook wel weet – hij gaat immers vreemd bij de vleet en is afstandelijker dan vroeger. We doen nog wel dingen samen als gezin, maar ik weet dat hij met zijn gedachten ergens anders is. Misschien bij een andere vrouw, of bij zijn werk. Eigenlijk interesseert het me niet. Dat ik niet naast mijn droomman lig vergeet ik zo weer als ik op onze bankrekening kijk.”

Bij een scheiding kom ik er bekaaid vanaf

“Martijn en ik zijn onder huwelijkse voorwaarden getrouwd. Dat wou hij zo. Met andere woorden: gaan we scheiden, dan kom ik er bekaaid vanaf. Daarnaast kent hij enkele topadvocaten op het gebied van echtscheidingen en weet ik zeker dat hij me helemaal kapotmaakt. Dan beland ik met mijn kinderen op driehoog achter. Ze zijn zóveel meer waard dan dat. Bovendien ben ik echt helemaal gewend aan dit luxe leventje: ik weet al ruim 10 jaar niet beter. No way dat ik bij mijn man wegga.”

Aftands flatje in de Banne

“Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen alles krijgen wat hun hartje begeert. Daarnaast is het ook gewoon zo dat kinderen van rijkere ouders gewoon meer kansen krijgen, hoe wrang ook. Mijn jongste krijgt bijlessen en al onze kinderen zitten op een sportclub, op muziek én op scouting. Goed voor hun ontwikkeling. Ook op sociaal gebied: ze hebben volop vriendjes en vriendinnetjes. Nee, dat zouden ze écht niet allemaal hebben als wij ergens op drie hoog woonden in een aftands flatje in de Banne. Ik prijs mezelf gelukkig en tel mijn zegeningen. Dat ik dan niet met mijn ware liefde leef, neem ik voor lief.”

Liefs Amber

Meer informatie

Dateoplichters: Dit zijn de risico’s van online daten
Opnieuw verliefd, een nieuwe liefde in je leven
Leeftijdsverschil binnen de relatie. Cindy’s man is 32 jaar ouder
Wat als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt?
Samen door een relatiedip

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *