10x Sneller zwanger worden. Maar hoe dan?

10x sneller zwanger worden

Je wilt je kansen zoveel mogelijk benutten om zwanger te worden. Maar hoe doe je dit? Er bestaat geen toverstokje die je kunt gebruiken en waarmee je een zwangerschap kunt toveren. Toch is er wel iets dat je kunt doen om er voor te zorgen voor de ideale omstandigheden om zwanger te worden.

Hier volgen enkele tips die je hiervoor kunt toepassen:

Tip 1

Maak je lichaam klaar voor een zwangerschap en begin met het slikken van foliumzuur. Het liefst al zo’n vier weken voor de bevruchting. Foliumzuur is belangrijk voor een ongeboren kindje. Het is bewezen dat het gebruik van extra foliumzuur de kans op neurale-buisdefecten drastisch beperkt.

Tip 2

Stop met roken, drinken (en eventueel drugsgebruik). Iedereen weet dat het ongezond is, maar wacht liever niet pas met stoppen tot de zwangerschap een feit is. Beter kun je al ruim voor je zwangerschap stoppen met deze producten. Wanneer je medicijnen slikt, overleg dan met je huisarts wat de risico’s hiervan zijn voor de baby in spé.

Tip 3

Vermijd stress. Het is belangrijk dat je zo goed mogelijk in je vel zit. Probeer op z’n tijd je rust te pakken, zoek je ontspanning, beweeg voldoende. Kortom, zorg er gewoon voor dat je lekker in je vel zit. Een gezonde geest, begint ook vaak bij een gezond lichaam. Eet zo gezond en gevarieerd mogelijk.
Sporten is een prima ontspanning, maar ga het niet overdrijven. Overmatig sporten kan namelijk je vruchtbaarheid aantasten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bij het vermijden van stress hoort bijvoorbeeld ook de voorbereiding op de mogelijke gezinsuitbreiding. Is je huis er geschikt voor? Is je/jullie baan te combineren met een baby? Heb je enig idee wat de kosten zijn van een baby? Hoe meer je vooraf weet, hoe beter je alles kunt voorbereiden en hoe ontspannender jij kan zijn.
Probeer je ook niet druk te maken wanneer je niet gelijk de eerste maanden zwanger raakt. Niet bij iedereen lukt het even snel, maar dat wil niet zeggen dat het helemaal niet kan lukken.

lijn groen oudersenzo
10x sneller zwanger worden. Maar hoe dan?

Tip 4

Hoe sexy die strakke broeken bij je partner ook staan, hij kan nu beter even geen strak ondergoed dragen. De ballen moeten de ruimte krijgen om zo goed mogelijk zaad te kunnen maken. Voor de optimale zaadkwaliteit, kun je het beste om de twee dagen vrijen en liever niet meerdere keren op een dag. Zaadcellen hebben zo’n 48 uur nodig om van optimale kwaliteit te zijn.

Tip 5

Houd je cyclus goed in de gaten. Op die manier kun je de vruchtbare dagen goed in beeld brengen en heel gericht vrijen. De natuur zijn gang laten gaan, is misschien heel leuk, maar een klein beetje helpen, kan soms net het verschil uitmaken tussen wel of niet zwanger. Vrij ook regelmatig, het liefst iedere 2 of 3 dagen. Vaker mag natuurlijk ook, maar is niet noodzakelijk. Op deze manier vrij je automatisch tijdens je meest vruchtbare dagen, ook wanneer je dit niet precies bijhoudt.

Wist je trouwens dat hoe meer opgewonden de man is, hoe beter de kwaliteit van het zaad wordt? Als jij dan ook nog eens goed opgewonden bent, zodat het goed vochtig in je vagina is, zorg je ook nog eens voor een perfecte omgeving voor het zaad. Een voorspel is dus géén overbodige luxe!

Tip 6

Voor zowel de papa’s in spe als de mama’s in spe kunnen met bepaalde voedingsstoffen, de vruchtbaarheid wat meer stimuleren. Niks mis om wat extra hier op te letten. Het zijn gewoon gezonde producten, dus kwaad kan het zeker niet.

Tip 7

Houd de lol erin. Zorg dat het geen obsessie wordt en houd het vooral leuk tussen jullie. Vrijen is meer dan alleen maar zwanger worden. Het is jullie unieke verbintenis naar elkaar. Een moment van jullie samen. Hoe meer plezier je samen hebt, hoe leuker het gaat worden en vooral zal blijven.

Tip 8

Glijmiddel nodig? Gebruik liever geen gewoon glijmiddel maar een vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel. Glijmiddel is namelijk slecht voor de zaadcellen, ze worden er minder beweeglijk van en kunnen zelfs vroegtijdig doodgaan. Er zijn speciale glijmiddelen te verkrijgen die dit effect niet hebben.

Tip 9

Blijf nog even liggen na het vrijen en ren niet gelijk naar de WC om alles schoon te spoelen. Plaats eventueel een kussen onder je billen en kantel je bekken zodat de zaadcellen de goede richting op gaan. Blijf op deze manier zo’n 10 minuten even liggen. Na die tien minuten kun je je weer lekker opfrissen, maar was het liefst alleen het gebied rond de schaamstreek. Ga liever niet gelijk in bad en reinig jezelf niet té grondig.Uiteraard is vaginaal douchen helemaal niet aan te raden, want dan spoel je de zaadcellen net zo makkelijk weer naar buiten.

Tip 10

Ben je boven de 35, wacht dan niet te lang met naar de dokter gaan. Vanaf deze leeftijd neemt de vruchtbaarheid af en wil je uiteindelijk nog voor IVF in aanmerking komen, is het belangrijk zo vroeg mogelijk aan de bel te trekken.

Laat het los

Als je er alles aan hebt gedaan om alle kansen te benutten, laat het dan los. Het werkt zeker niet bevorderend wanneer je gaat stressen. Niet iedereen is binnen een paar maanden zwanger, soms is er wat langer voor nodig. Gaat het uiteindelijk toch te lang duren? Neem dan contact op met je huisarts en praat hier met hem over. Er zijn diverse behandelingen mogelijk die de vruchtbaarheid van jullie kunnen onderzoeken.

liefs Marion

Meer informatie

Dit zijn de grootste zwangerschapsfabels
Vier tips om sneller zwanger te worden!
Zijn bakerpraatjes eigenlijk wel onschuldig?
Hiermee vergroot je de kans op een zwangerschap!
Wanneer kan de Billings ovulatiemethode handig zijn?
Voorzorgsmaatregelingen voor een gezonde zwangerschap!
Doeltreffende baby making seks. Hoe dan?
Vruchtbaarheidsproblemen en een zwangerschapswens
Vruchtbaarheid en voeding. Eet je vruchtbaar!
Bakerpraatjes om zwanger te worden
Cyclus en vruchtbaarheid. Inzicht in je cyclus!
Billings Ovulatiemethode. Bereken je vruchtbare dagen!
Wat is de ideale leeftijd om zwanger te raken?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *