Doeltreffende Baby making seks, hoe dan?

Baby Making Seks

Jullie willen heel graag een kindje, dus is er ‘werk’ aan de winkel! Nu jullie de knoop hebben doorgehakt en jij de pil in de prullenbak hebt gegooid, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk zwanger zijn. Dat betekent vrijen op gerichte tijden, met misschien wel de cycluskalender in je handen aan de slag met Baby Making Seks. Helpt dit inderdaad? En kan de manier waarop je vrijt ook nog een positieve bijdrage leveren? Hoe maak je het leuk, spannend én doeltreffend? Je leest het hier!

Vruchtbare dagen

Het is natuurlijk handig dat je in ieder geval met elkaar vrijt tijdens je meest vruchtbare dagen. Die kun je zelf prima uitrekenen. Zet een kruisje in de agenda, zodat je weet wanneer het handig is met elkaar te vrijen.

De cycluskalender geeft je duidelijkheid wanneer er ‘verplicht’ gevreeën moet worden. Maak een onderscheid tussen deze gerichte vrijpartijen en jullie normale seksleven. De Baby Making Seks mag best pure romantiek zijn, maar een functioneel vluggertje is ook prima. Als je dan maar wel op andere dagen de romantiek laat vloeien. Knuffelen, kaarsje, babbeltje, muziekje, maak het gezellig.

Help de natuur een handje

Er zijn een aantal redenen die ervoor kunnen zorgen dat een zwangerschap wat langer op zich laat wachten. Gelukkig kun je hier zelf een beetje invloed op uitoefenen, of in ieder geval een positieve bijdrage aan leveren. Hoe beter jij namelijk voor jezelf zorgt, hoe beter dit is voor de vruchtbaarheid. De belangrijkste punten zijn:

Word gezond

Niet roken, geen alcohol of drugs, gezonde gewicht, gevarieerde voeding en voldoende beweging. Hoe gezonder jij bent, hoe eerder het raak kan zijn.

Vermijd stress

Verhoogde stress kan de kans op zwangerschap verminderen. Probeer iedere vorm van stress uit je leven te bannen. Stress is nooit goed, maar zeker niet in combinatie met een zwangerschap.

Focus je niet te veel

Prima dat je je cyclus en meest vruchtbare dagen in de gaten houdt, maar focus je er niet te veel op. Blijf vooral leuke dingen doen (met elkaar) en vrij ook gewoon op alle momenten tussendoor. Geniet van je leven en van elkaar en leg niet te veel de focus op het zwanger ‘moeten’ worden. Hoe meer er sprake is van ‘moeten’, hoe minder groot de kans dat het gaat lukken.

lijn groen oudersenzo
Baby making seks

Houd Baby Making Seks spannend

De kans dat je direct zwanger wordt na de eerste keer seks zonder voorbehoedsmiddelen, is helemaal niet zo groot. Waarschijnlijk zullen er een paar maanden overheen gaan, voor je een positieve zwangerschapstest in je handen houdt. Op zich is dat helemaal niet zo erg, maar het is wel belangrijk dat je tot die tijd de seks een beetje leuk en spannend houdt. Zeker als je heel gericht wil vrijen kan dit nog wel eens ten koste gaan van de spontaniteit en de opwinding. Seks voelt ineens heel anders als het ‘moet’.

Het is daarom belangrijk dat je het toch op een of andere manier leuk en spannend weet te houden voor de ander. Verras de ander eens met een spannende outfit, of haal er wat speeltjes bij. Verwen je partner met een lekker dinertje om alvast in de stemming te komen. Maak er wat van. Want laten we eerlijk zijn, om zwanger te worden is het absoluut noodzakelijk dat de man tot een orgasme komt. Hij moet dus zeker niet blokkeren. En hoe meer druk erop hem ligt, hoe groter de kans dat dit gaat gebeuren.

Liever geen glijmiddel

Het gebruik van een glijmiddel kan voorkomen dat je zwanger wordt, laat het dus liever weg op de momenten dat je er echt voor wilt gaan. De meeste smeersels veranderen namelijk de pH-balans in de vagina wat vervolgens weer de kwaliteit van de zaadcellen kan beïnvloeden. Niet wenselijk dus. Als je zelf genoeg opgewonden bent, heb je het gelukkig ook niet nodig. Belangrijk dus dat jullie beiden opgewonden zijn! Ook nu kunnen seksspeeltjes de oplossing zijn. Niks mis mee om jezelf of elkaar hiermee op te warmen.

Top 3 Baby-Making-Seks-Posities

Eigenlijk zijn er niet zoveel posities écht geschikt om zwanger te worden, wij kwamen niet verder dan een top 3. Alleen met deze standjes lukt het om sperma zo goed (diep) mogelijk daar te krijgen waar het moet zijn. Je kunt ze onderling een beetje afwisselen en om niet in een sleur te komen, kun je natuurlijk op alle andere dagen, je uitleven op de rest van de KamaSutra.

1. De Missionarishouding

Dit is natuurlijk de meest bekende en traditionele houding. De man bovenop de vrouw. Deze positie werkt het beste om zwanger te worden, omdat het sperma op deze manier diep de baarmoederhals in kan worden gebracht. Wil je nog meer succes? Leg dan een kussentje onder je heupen. De rest is aan de zwaartekracht.

2. Doggy Style

Deze positie wordt ook wel ‘op z’n hondjes’ genoemd. De vrouw zit op haar handen en knieën en de man zit achter haar. Op deze manier is de penetratie wat dieper waarbij de zaadcellen sneller bij de eicel kunnen komen. De weg voor het zaadje is hiermee wat makkelijker gemaakt.

3. Lepeltje lepeltje

Op de derde plaats staat de positie lepeltje, lepeltje, waarbij de man achter de vrouw ligt en ‘van achteren’ bij haar naar binnen dringt. Je kunt eventueel nog wat half op je buik liggen.

Vrouwen aan de top! Nu liever even niet.

Bij deze positie zit de vrouw bovenop de man. Je kunt je voorstellen dat er een groot nadeel zit aan deze positie, het zaad stroomt er namelijk net zo makkelijk weer uit. In dit geval werkt de zwaartekracht in je nadeel. Op andere dagen prima om het heft in handen te nemen, maar nu even niet.

Muziekje erbij?

Een muziekje is altijd stemming verhogend en werkt op die manier ook prima bij de seks. Maar wat is nu geschikte muziek? Hierbij onze top 3.

1. Ravel – Boléro

Jaren geleden was het muziekstuk Bolero van Ravel populair nadat er een film was uitgebracht waarbij op deze muziek de liefde werd bedreven. Het nummer duurt lekker lang en is ook nog eens opzwepend. Absoluut geschikt voor ‘The Baby Making Seks’.

2. Marvin Gaye – Sexual Healing

Marvin Gaye hoort natuurlijk in deze top 3 thuis, hij heeft zoveel zwoele nummers gemaakt. En Sexual Healing is natuurlijk wel heel toepasselijk. Een heerlijke sensuele muziek; wie zou er niet opgewonden van worden?

3. Lionel Richie – All night long

En op nummer drie, Lionel Richie. Hij heeft vele lovesongs gemaakt, dus hij verdient absoluut een plekje in deze top drie. Ik kon in mijn jonge jaren heel wat weg zwijmelen bij zijn stem. Als ik het nu terug hoor, vind ik het best zoetsappig, maar dat komt misschien omdat ik nu niet in de juiste stemming ben.

Even blijven liggen

Misschien ben je gewend om direct na het vrijen uit bed te springen en je op te frissen. Als je zwanger wilt worden kun je dit beter niet doen. Blijf na het vrijen even rustig liggen, klets samen nog wat na voordat je uit bed springt. Zo’n tien minuten, het liefst. Je kunt eventueel de natuur nog een kleine beetje helpen door een kussen onder je kont te leggen en op die manier je bekken te kantelen, zodat de zaadcellen de juiste richting op geholpen worden.

Na die 10 minuten kun je je natuurlijk even opfrissen, maar liever niet de binnenwaartse douche op je vagina. Maar dat kun je natuurlijk zelf ook wel bedenken.

Voeding en vruchtbaarheid

Wist je dat gezonde en gevarieerde voeding ook belangrijk is om zwanger te worden? Sommige voedingsmiddelen werken zelfs vruchtbaarheid verhogend! Gezonde voeding is dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor je partner! Het is namelijk belangrijk dat hij genoeg zink en vitamine C binnenkrijgt.

Daarentegen remt koffie de vruchtbaarheid juist weer af. Liever dus geen koffie tijdens die belangrijke dagen. En laat die knellende spijkerbroek ook maar even uit, want zo’n strakke broek heeft ook een minder goede invloed op de kwaliteit van de sperma.

Stoppen met roken spreekt uiteraard voor zich, dit is voor jullie beiden niet goed en met oog op de komst van de baby, kun je er beter nu alvast mee stoppen. Rokers zijn namelijk ook nog eens minder vruchtbaar.

En als je het dan helemaal goed wil doen, kun je ook bepaalde voedingsmiddelen eten die libido verhogend zijn, zoals: oesters en pompoenpitten! Maar ook knoflook, bleekselderij, watermeloen en chocolade…

liefs Marion

Meer informatie

Hiermee vergroot je de kans op een zwangerschap!
Wil je een meisje of jongen? Zo beïnvloed je het geslacht.
Wanneer kan de Billings ovulatiemethode handig zijn?
Stoppen met de pil. Ben je daarna direct weer vruchtbaar?
Seks tijdens de zwangerschap, kan dat kwaad?
Veilige seks tijdens de zwangerschap. Hoe dan?
Te moe voor passie? Breng de ontspanning terug!
10x Sneller zwanger worden. Maar hoe dan?
Baby making seks, hoe houd je het leuk?
Vruchtbaarheidsproblemen en een zwangerschapswens
Bakerpraatjes om zwanger te worden
Vruchtbaarheid en voeding. Eet je vruchtbaar!
Cyclus en vruchtbaarheid. Inzicht in je cyclus!
Billings Ovulatiemethode. Bereken je vruchtbare dagen!
Menstruatiecyclus na pilgebruik

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *