Te moe voor passie? Breng de (ont)spanning terug!

Te moe voor passie? Breng de ontspanning terug!

“Pfff, eindelijk klaar. Na een dag hard werken, voor iedereen gekookt, een was gedraaid, de was gevouwen, nog even snel de stofzuiger door het huis geslingerd, de kinderen op bed gelegd en dan is het nu EIN-DE-LIJK tijd voor ontspanning. Ik dacht even lekker met mijn voetjes omhoog en met een goed boek op de bank te kruipen, totdat Patrick aan me begon te plukken. Ik wil best met hem vrijen, maar ik ben nu écht te moe en ik voel echt nu even geen passie. Sorry schat, vanavond heb ik hoofdpijn….”

Vermoeidheid ten koste van de passie

We zijn allemaal weleens moe aan het einde van de dag. Vermoeidheid en passie gaan niet echt goed samen. Als je moe bent, wil je eigenlijk maar één ding en dat is slapen. Toch, als je een relatie hebt of getrouwd bent, verdient je partner met enige regelmaat je onverdeelde aandacht en eerlijk gezegd doe je ook jezelf te kort. Jij verdient immers ook die onverdeelde aandacht. Dat je af en toe geen zin hebt in seks omdat je moe bent, is nog geen ramp. Wanneer het langdurig aanhoudt, kan het je seksleven op een negatieve manier beïnvloeden en uiteindelijk zelfs je relatie. Het belangrijkste is uit te zoeken waardoor je zo moe bent en daar iets aan te veranderen, zodat je jouw vermoeidheid de deur kunt wijzen en je weer vaker de passie tussen de lakens kunt omarmen.

Vermoeidheid als excuus

Naast de “schat, ik heb hoofdpijn” wordt vermoeidheid soms als excuus gebruikt om niet te hoeven vrijen. Het kan natuurlijk waar zijn, maar als het vaker voorkomt en je partner ligt vervolgens in bed uren naar het plafond te staren, is er toch iets anders aan de hand. Probeer er samen achter te komen waardoor het komt en zoek naar een geschikte oplossing.

lijn groen oudersenzo
Te moe voor passie? Breng de (ont)spanning weer terug!

Tijdstippen en plekken

De meeste stellen vrijen vlak voor het slapen. Dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt er ook voor kiezen om midden op de dag van elkaar te genieten, ’s morgens als je net wakker wordt of een spontane vrijpartij na het avondeten. Overdag ben je nu eenmaal een stuk fitter dan ’s avonds. Wanneer je werkt of een gezin hebt met kinderen ligt dat spontaan vrijen een stuk lastiger. Ook angst dat wanneer je vrijt de baby wakker wordt, kan je weerhouden elkaar te bespringen. Daar zijn oplossingen voor. Breng de kinderen eens een weekendje naar opa en oma, een tante of oppas, zodat jullie alle tijd hebben voor elkaar. Wees creatief en neem zelf initiatief. Als jullie op elkaar gaan wachten, gebeurt er waarschijnlijk ook niks.

Andere plek

Doe ook eens gek en vrij eens op een andere plek. De keuken, de huiskamer, maar ook buiten kun je spannende plekken vinden (bij mooi weer) om goed van elkaar te genieten. Het maakt het niet alleen leuker, maar wist je dat een goed portie seks zelfs tegen vermoeidheid schijnt te helpen. Als je niet wilt vrijen omdat je moe bent, zou je het dus eigenlijk gewoon wél moeten doen. Kom op! Verbreek die cirkel en geniet! Want laten we eerlijk zijn, een passievolle vrijpartij is hoofdzakelijk een moment van heerlijk genieten! Laat die passie weer ongebreideld door je lijf heen stromen!

Tips om de passie weer te laten stromen!

Vaak wanneer je te moe bent, wil een koude douche nog weleens helpen. Een koude douche maakt je immers alert en wakker. Daarentegen zorgt een warme douche voor een goede ontspanning. Wanneer je goed tot rust wilt komen en je energie en libido de volgende dag wil verhogen, douche dan lekker warm vlak voor het slapengaan.

Zet je er over heen

Zet jezelfzelf zo nu en dan even over je vermoeidheid heen en zet je partner eens lekker in het zonnetje door hem/haar te verwennen. Je zult zien dat je partner jou de volgende keer weer eens flink verwend. Je krijgt wat je geeft. En vaak wordt je eraan herinnerd hoe fijn je je voelt tijdens en na de vrijpartij en dat stimuleert de zin in seks wellicht in de toekomst. Vooral vrouwen komen pas in de stemming als het rollebollen begint.

Gezond eten

Gezond eten is natuurlijk ook belangrijk. Wanneer je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt voel je je al snel minder vermoeid. Meer energie en een betere geestelijke gesteldheid resulteert vaak in meer zin in seks.

Voldoende beweging

Naast voeding is het ook belangrijk voldoende te sporten (en niet alleen tussen de lakens). Geen zin in seks en vermoeidheid kan te maken hebben met je fysieke gesteldheid. Sporten zorgt voor een goede conditie – niet onaardig bij een stevige vrijpartij – een betere bloedsomloop, maar ook voor een positiever zelfbeeld en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

Spicy

Het belangrijkste om je seksleven weer “spicy” te krijgen is leren hoe je moet ontspannen. Het is niet alleen bij thuiskomst je pantoffels aantrekken en op de bank neerploffen wat ontspanning geeft. Lichamelijk misschien wel, maar als jij de stress van het werk dagelijks mee naar huis neemt, zet je die niet één, twee, drie in de kast wanneer je partner de liefde met je wilt bedrijven. Probeer je werk je werk te laten en zo min mogelijk mee naar huis te nemen. Thuis is het tijd voor jou en je gezin, maar bovenal voor jou. Zodra je leert op de juiste manier te ontspannen, ben je minder snel vermoeid en heb je in de avonduren nog plenty energie om de hartstocht te doen herleven.

Samen ontspannen

Nog leuker is natuurlijk samen te ontspannen. Ga eens een lekker weekend weg (zonder kinderen). Ga samen naar de sauna of in bad, steek kaarsjes aan, masseer elkaar en voor de dames onder ons: Stop een sexy lingeriesetje in je koffer. Als je toch samen aan het relaxen bent, kun je net zo goed je man eens goed verleiden.

Niet vergeten… Seks is ontspanning en vooral ontzettend leuk!!

liefs Marion

Meer informatie

Je seksleven spannend houden na de bevalling
Houd je relatie spannend en verrassend!
Seks tijdens de zwangerschap, kan dat kwaad?
Vreemdgaan in een relatie en daarna samen verder. Kan dit?
Veilige seks tijdens de zwangerschap. Hoe dan?
Seks na de bevalling, wanneer kan het weer?
Doeltreffende baby making seks. Hoe dan?
Wat als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt?
Samen door een relatiedip
Wat verandert de baby aan je relatie?
Zo houd je het spannend in de slaapkamer
Is er nog tijd voor seksualiteit als jonge ouder?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *