Zo organiseer je een leuke date night!

Zo organiseer je een leuke date night!

Af en toe even een avondje echt alle aandacht voor elkaar en niet even tussen neus en lippen door. Of eigenlijk tussen smartphone en Netflix film door… Een date night organiseren kan je natuurlijk op veel manieren doen en uiteraard moet het ook gewoon echt bij jou en je partner passen. Hoewel: juist eens iets heel anders samen doen kan ook juist hét toppunt van geluk zijn. Even uit de dagelijkse sleur en elkaar op een andere manier ontdekken! Wat kan je doen en hoe pak je het aan? Overigens kan je ook een date-night organiseren om je nieuwe partner te leren kennen!

Op stap of juist thuis?

Een date-night kan je prima thuis doen, maar ergens heen gaan kan eveneens. Beide hebben zo hun eigen voordelen. Thuis kan je het lekker knus samen doen en je hoeft na afloop niet eerst nog naar huis te rijden. Je kunt zo spontaan de avond verder in bed doorbrengen of lekker kunnen drinken, wat anders toch ook minder makkelijk gaat. Aan de andere kant is de mogelijkheid om elkaar op een heel andere manier te leren kennen buitenshuis misschien net nog even groter. We geven een aantal voorbeelden voor zowel thuis als uit.

Een date-night organiseren

Ga je je partner verrassen met een date-night of wil je juist samen met hem/haar de avond plannen? Doe je het alleen, dan is een leuke uitnodiging maken uiteraard al een leuke start. Maar het samen plannen kan al voor heerlijke voorpret zorgen. Je zou je partner al kunnen uitdagen door allebei 5 dingen op te schrijven die je wel eens zou willen doen met elkaar. En dan kiezen wat jullie daarvan gaan doen! Alleen daarmee leer je elkaar alweer een beetje beter kennen.

lijn groen oudersenzo
Zo organiseer je een leuke date night!

Buitenshuis

Wat zou je buitenshuis samen kunnen doen? Kies in ieder geval voor een plek waar je ook echt samen bent. En wat je ook echt leuk vindt om te doen. Maar ergens heen gaan waar je eens iets heel anders dan anders doet en dit ook echt samen doet: tuurlijk, juist doen! Dus wat dacht je van:

Avondje naar een casino

Een luxe diner bij kaarslicht (en een suite na afloop?)

Een strandwandeling maken in de avond

Dansen om een kampvuur

Een massagecursus doen waarbij je elkaar leert masseren

Naar het theater

Prik blind op de kaart een restaurant en ga daar eten…

Date-night met je vaste partner? Doe alsof je elkaar net leert kennen! Ontmoet elkaar in een café of ander horecagelegenheid en zorg dat je er pico bello uitziet!

Ga een avond (of een dag!) naar een fijn Wellness centrum. Juist voor deze gelegenheid is het kleine knusse centrum misschien wel fijner dan een groot complex met héél véél mensen.

Woon je bij het water? Samen in een bootje de plassen op, bijvoorbeeld, is niet alleen romantisch maar ook heerlijk ontspannend.

Doe iets sportiefs en dan het liefst iets wat jullie beide nog nooit gedaan hebben… Ga eens klimmen, skiën in een skihal, karten of wat je ook maar verzinnen kunt. Elkaar op een andere manier zien kan heel leuk zijn!

Lekker thuis

En wat kan je doen als je thuisblijft?

Speel een spel waarbij je antwoord moet geven op de gekste vragen. Deze kaartjes kan je zelf maken of kopen. Zoek maar eens op “Truth or dare” vragen en je hebt heel veel voorbeelden! Je kan ook zoeken op “Doen, durven of waarheid-vragen”.

Zorg voor een diner (zelfgemaakt of laat het bezorgen) en kleed de kamer romantisch aan. Met kaarsjes en mooie muziek op de achtergrond.

Kinderen in huis? Laat ze ergens logeren zodat jullie ongestoord van elkaar kunnen genieten. Zonder bang te zijn dat de kinderen jullie storen. Maak hiervoor van je slaapkamer een mooi droomparadijsje. Met kaarslicht en muziek. Zorg voor een heerlijke geur of denk aan bijvoorbeeld massageolie.

Lees elkaar voor uit een mooi boek en ondertussen genieten jullie van iets lekkers te drinken en/of te eten.

Pak er ouderwetse gezelschapsspellen bij!

Maak samen een moodboard van iets wat jullie willen bereiken of wat jullie willen aanpakken in huis.

Genoeg ruimte in bad? Tover dan je badkamer om tot je eigen wellness ruimte.

Het gaat vooral om samen zijn. Dus samen koken en er daarna ook nog eens heerlijk samen van genieten kan zeker fijn zijn!

Je wensenlijstje maken. Schrijf op wat je graag zou willen doen of wat je over vijf jaar bereikt zou willen hebben. Daarna mogen jullie dit uiteraard van elkaar lezen en dan komt er vast een mooi gesprek op gang! Respecteer elkaars ideeën!

Mooi weer? Met een lekker wijntje in de tuin zitten en eventueel er zelfs in slaap vallen!

Karaoke of dansen met bijvoorbeeld ‘Just dance’.

Leuke tip?

Heb je nog een leuke tip ter aanvulling? Dan lezen we dat graag terug in de comments!

liefs Wil

Meer informatie

Met af en toe een verrassing, houd jij je relatie spannend!
Houd je relatie spannend en verrassend!
Flirten via internet. Kan het kwaad?
Daten als je kids hebt: de do’s & don’ts
Dateoplichters: Dit zijn de risico’s van online daten
Je seksleven spannend houden na de bevalling

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *