Leeftijdsverschil binnen de relatie: Cindy’s man is 32 jaar ouder

Leeftijdsverschil in een relatie

Er rust een flink taboe op. Toch hoor en zie je het steeds vaker: stellen waarbij het leeftijdsverschil royaal is. Ook Cindy (28) heeft zo’n relatie. Zij ontmoette Dennis (60) op haar werk en viel als een blok voor hem. Het bleek wederzijds te zijn en ze zijn nu al 5 jaar gelukkig met elkaar. Ook is Cindy in verwachting van haar eerste kindje. Ze vertelt ons hun bijzondere verhaal. “Dennis is ouder dan mijn ouders, maar ze hebben hem uiteindelijk toch geaccepteerd.”

Dennis was hartstikke bezet en dus verboden terrein

“Ik ontmoette Dennis op mijn werk. Ik kwam net van Schoevers en het was mijn eerste echte baan op de administratie van een groot participatiebedrijf. Dennis werkte op een andere afdeling, maar tijdens de lunchpauze hadden we wel regelmatig contact met elkaar. Ik viel direct als een blok voor hem, ook al was hij toen al 53 jaar. Een grote, statige man met een sterke kaaklijn en staalblauwe ogen. Zijn grijze haar noemde ik liefkozend “zilver” en thuis fantaseerde ik regelmatig over een leven samen met hem. Helaas was Dennis ook hartstikke bezet, dus verboden terrein.”

Hij zei dat ik veel te jong voor hem was

“Een jaar later hoorde ik van collega’s dat Dennis in scheiding lag. Dat was het moment waarop ik besloot mijn kans te grijpen. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en vroeg of hij een keer iets wilde gaan drinken na werktijd. Ik biechtte ook op dat ik hem al een tijdje leuk vond. Ik stond daar zo hulpeloos in zijn deuropening en kon maar niet stoppen met praten. Ik was zo rood als een tomaat en kon wel door de grond zakken. Toen Dennis ook nog zei dat ik véél te jong voor hem was, schaamde ik me pas echt kapot. Ik ben snel terug naar mijn bureau gevlucht en ontliep hem de rest van de dag.”

lijn groen oudersenzo
Leeftijdsverschil in een relatie

Hij had mijn vader kunnen zijn

“Een paar dagen later stuurde hij me een mailtje: hij wilde me graag spreken. Met lood in mijn schoenen liep ik naar zijn kantoor. Hij zei dat hij mij ook een hele leuke meid vond, maar dat we onze gevoelens beiden beter konden negeren. Ik was immers in de bloei van mijn leven en hij was al bijna een senior. Hij vroeg of ik wel besefte dat hij met gemak mijn vader had kunnen zijn. Een relatie zou om meerdere reden onpraktisch zijn en hij wilde mij ook niet belasten met “zo’n oudere vent”. Ik moest gewoon lol gaan maken met een leeftijdsgenoot en gezellig trouwen en kinderen krijgen. Hij was daarvoor al te oud.”

Beter dan in mijn fantasie

“Hoe we toch naar elkaar toe zijn gegroeid? Hij stemde in om “vriendschappelijk” iets met me te gaan drinken. Dat mondde uit in een etentje, en steeds vaker gingen we samen uit eten. Hij prees het feit dat ik zo volwassen overkwam en een geweldige gesprekspartner was, en niet gewoon een knappe jonge meid. Hij vond mijn ideeën verfrissend en steeds vaker werkten we ook samen op het werk. Uiteindelijk kreeg ik een andere baan en bleven we elkaar zien. Ik weet nog goed dat hij voor het eerst bij me thuiskwam. Ik had hem uitgenodigd om voor hem te koken. Die avond bleef hij bij me slapen. Voor het eerst voelde ik zijn lichaam tegen het mijne. Het was nog beter dan in mijn fantasieën, haha!”

Oude viezerik

“Toen het echt serieus tussen ons geworden was, was de tijd aangebroken om onze vrienden en familieleden op de hoogte te stellen. En geloof me: die waren echt niet al te enthousiast. Vooral mijn ouders vonden het vreemd: waarom koos ik voor een man die ouder was dan zijzelf? Ook waren ze bang dat Dennis een oude viezerik was. De eerste paar ontmoetingen waren ze dan ook heel sceptisch. Intussen hebben ze hem volledig geaccepteerd. Dennis is geen man die achter jonge meiden aan gaat: hij is toevallig op mij gevallen. Zijn ex-vrouw was iets ouder dan hijzelf en de vrouw die hij daarvoor had was van zijn leeftijd.”

Ze gaan ervan uit dat ik zijn dochter ben

“Ook mijn vriendinnen hebben Dennis geaccepteerd. Toch vinden ze het nog steeds vreemd, hoor. Ze maken ook wel geregeld grapjes over mijn “oude bok” of noemen me een gerontofiel (iemand met een seksuele voorkeur voor veel oudere partners, red.). Ook de mensen in Dennis’ omgeving waren niet direct enthousiast. Zijn moeder is al heel oud en die vond het maar vreemd. “Ze had je kleindochter kunnen zijn!” heeft ze al herhaaldelijk gezegd tegen hem. Ook als ik met Dennis op straat loop, uit eten ga of ergens in het openbaar ben geven mensen ons nog weleens scheve blikken. Of ze gaan ervan uit dat ik zijn dochter ben, haha!”

Eerste kindje

“Dennis en ik zijn nu 5 jaar samen. Hij is dit jaar 60 geworden. We verwachten ons eerste kindje: ik ben 33 weken zwanger. Mensen moeten daar echt aan wennen, merk ik. Iedereen wordt geacht om rond zijn 30e aan zijn of haar eerste kind te beginnen. Doe je dat niet? Dan ben je raar: te jong of juist te oud. Ik las laatst een verhaal over een vrouw die 50 jaar en zwanger was. Echt een heel mooi verhaal vol liefde. Ik zie daar helemaal niets vreemds in. Natuurlijk kan ons kind minder lang van Dennis als vader genieten: dat is gewoon de realiteit. Aan de andere kant heb je ook met een jonge ouder geen garanties. Ook die kunnen vroegtijdig overlijden door een ziekte of een ongeluk.”

“Vooralsnog zijn wij samen heel gelukkig. Dennis is nog superfit. De senioren van nu zijn ook niet meer de senioren van vroeger, hoor. Was je jaren terug op je 75e al hoogbejaard, zie ik nu nog kwieke mensen van rond de 85 en 90. We worden met z’n allen steeds ouder, en daar ben ik alleen maar heel blij mee, met m’n oude bok!”

Liefs Amber

Meer informatie

Dateoplichters: Dit zijn de risico’s van online daten
Opnieuw verliefd, een nieuwe liefde in je leven
Berekende liefde: Ik blijf bij hem voor het geld
Schoonvader from hell
Tienermoeder van achttien
Tienermoeder van zestien

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *