Houd je relatie spannend en verrassend!

Houd je relatie spannend en verrassend!

Een relatie fijn, spannend en verrassend houden betekent dat je er ook iets voor moet doen. Wil je niet investeren in je relatie dan loop je het grote risico dat jullie elkaar steeds meer een stukje kwijtraken. Vaak sluipt dit er ongemerkt in en uiteindelijk besef je dat de ander eigenlijk heel ver van je af is komen te staan. Nog zo’n valkuil is dat je de ander voor lief neemt en alles maar gewoon wordt.

Fijn en verrassend

Hou het fijn en verrassend zodat jullie elkaar ook werkelijk iets te vertellen hebben en het echt heerlijk blijft om bij elkaar te zijn. Wees je bewust van de fijne relatie die je hebt en doe er iets voor! Dat kan zijn door je seksleven fijn te houden en bijvoorbeeld spannende seksspeeltjes hiervoor te kopen, maar uiteraard is een fijne relatie meer dan alleen een goed seksleven.

Een goed seksleven

Om toch maar met seks te beginnen: altijd hetzelfde zal voor veel koppels uiteindelijk belanden in ‘we moeten weer’. Klinkt heel flauw als je het zo zegt, maar de spanning raakt er natuurlijk wel een beetje af zo. Een keer anders dan anders kan je sensuele gevoelens zeker ten goede komen. Nu kan je kiezen om op een heel andere plek met elkaar te vrijen. Of je kiest voor hele andere manieren van elkaar beminnen. En dan komen misschien ook de seksspeeltjes om de hoek kijken. Een womanizer kan een voorbeeld zijn van zo’n speeltje. Maar er zijn ook speeltjes die meer op de man gericht zijn. Kies voor een speeltje die jullie allebei fijn vinden, want je moet altijd respect hebben voor de wensen van de ander. Zeker als we het over zoiets intiems als seks hebben!

lijn groen oudersenzo
Houd je relatie spannend en verrassend!

Plan tijd voor elkaar in

Altijd maar druk? Stop: wat is er belangrijker? Die verjaardag van die collega (en daar maak je wel tijd voor vrij…), de borrel op je werk aan het einde van de werkweek (die collega’s zie je de hele week al!) of die fijne relatie met je partner? De partner die je eigenlijk alleen maar ‘ziet’ als jullie hondsmoe in bed duiken en meteen gaan slapen! Plan simpelweg gewoon tijd in voor je relatie en maak het tot iets wat echt niet verzet kan worden! En om dan ook de spanningsboog van de relatie hoog te houden: doe regelmatig op die tijden dingen die jullie niet altijd doen. Ga zomaar spontaan uit eten, doe iets actiefs samen wat spannend is of plan juist een romantische avond in met een picknick op het strand bij zonsondergang!

Elkaar verrassen

Stiekem een weekendje weg inplannen of de ander verrassen met iets wat hij of zij al zo lang eens zou willen doen: verrassingen houden de spanning er zeker in. De voorpret is voor jou vaak ook al heerlijk. En dan lekker samen genieten van deze verrassing. Want samen herinneringen maken schept al een band op zich!

Elkaar missen…

Dit klinkt heel raar. Maar af en toe juist elkaar niet zien kan ook heel helend zijn voor je relatie! Waarom? Omdat je op die momenten beseft dat de ander niet iemand is die bij het interieur hoort! Omdat je zo beseft wat je mist en dat je daar voor ‘vechten’ wilt. Even ontdekt dat de ander niet gewoon is, maar bijzonder. Ga maar eens lekker een weekje op stap met je vriendinnenclubje. Het is niet alleen lekker om elkaar ook een bepaalde vrijheid te geven (want een relatie kan ook als heel verstikkend overkomen en daarmee een genadeslag leveren aan jullie verbinding!), het maakt het ook fijn om weer thuis te komen bij de ander.

Oprechte belangstelling

Tja, de één is nu eenmaal een prater en de ander niet. Maar probeer te voorkomen dat alles maar aangenomen wordt als dat het wel goed zit. Je verzandt zo snel in een routinematige sleur, waarbij je de ander helemaal niet meer als uniek persoon ziet staan maar als iemand die er gewoon altijd is. En irritaties en andere dingen worden dan maar onder het vloerkleed geschoven. Wil je echt met elkaar verbonden blijven, dan is het belangrijk dat je daar ook energie in steekt. En dat hoeft helemaal niet altijd over negatieve dingen te gaan. Vraag gewoon oprecht hoe de dag van de ander was en luister dan ook echt (dus niet met een telefoon erbij die gewoon ondertussen jouw aandacht krijgt). Informeer eens over dingen hoe de ander er eigenlijk over denkt. Maar geef ook oprechte complimenten aan de ander, zodat je laat merken dat je de ander waardeert. Oprechte belangstelling is goud voor een relatie!

Even alleen wij twee…

Heb je kinderen? Dan gebeurt het nogal eens dat de jonge ouders de ander een beetje vergeten. De aandacht wordt opgeëist door de kinderen. Logisch, maar jullie zijn niet alleen maar vader en moeder van die prachtige kids van jullie, jullie zijn ook nog altijd gewoon man en vrouw (of andere combinaties natuurlijk). Regel af en toe een oppas of ga samen eens ergens een bakkie doen als de kinderen op school zitten. Kleine moeite, maar jullie komen zo ook toe aan jullie tweetjes!

liefs Wil

Meer informatie

Met af en toe een verrassing, houd jij je relatie spannend!
Zo organiseer je een leuke date night!
Zo houd je het spannend in de slaapkamer
Je seksleven spannend houden na de bevalling
Niet gelukkig in je relatie, maar wel samen kinderen. Wat nu?
Te moe voor passie? Breng de ontspanning terug!
Wat als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt?
Samen door een relatiedip
Is er nog tijd voor seksualiteit als jonge ouder?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Willie.nl

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *