Nu er kinderen zijn, in het huwelijksbootje stappen

Nu er kinderen zijn, in het huwelijksbootje stappen

Je bent al langer gelukkig met elkaar en inmiddels zijn jullie de trotse ouders van 1 of meer kinderen. En besluiten jullie om in het huwelijksbootje te stappen. Een bruiloft waarbij er kinderen betrokken zijn, vraagt om leuke ideeën om ook de kinderen er echt bij te betrekken. Hoe doe je dit?

Leeftijd van de kinderen

Natuurlijk maakt het een groot verschil of we het over kleine ukkies hebben, of over kinderen die al helemaal snappen wat er gebeurt. Misschien heb je wel een meisje die het liefst in een prinsessenjurkje rondloopt: haar betrekken bij het uitzoeken van trouwjurken is voor haar een droom en voor jou ook gewoon leuk. De kinderen een rol laten spelen bij het brengen van de ring is zeker een goed idee. Maar er is meer mogelijk.

De trouwkleding

Met iets grotere kinderen kan je al prima samen kijken naar de kleding die gedragen zal worden. Niet alleen door jullie, maar ook de kinderen zelf natuurlijk. Nu is het misschien minder praktisch om je kinderen mee te nemen als je je trouwjurk gaat passen, maar online alvast rondkijken kan natuurlijk prima. Trouwkleding kan je al thuis online bekijken en zo alvast een verlanglijstje samenstellen. En dat is uiteraard wel leuk om met de kinderen te doen. Mag papa niet meekijken, natuurlijk… Is je meisje (of jochie) al groter en kan het wel geduld opbrengen, dan mag ze misschien wel een keer mee naar de winkel met bruidsmode.

Uiteraard geldt dit ook voor papa’s mooie trouwpak. Hebben jullie al tieners als kinderen (of bijvoorbeeld kinderen uit een eerdere relatie), dan zou je hen echt kunnen betrekken bij het uitzoeken van de kleding. Mits ze dezelfde smaak hebben als jullie, want uiteraard blijft het nog altijd wel jullie trouwdag…

lijn groen oudersenzo
Nu er kinderen zijn, in het huwelijksbootje stappen

Pas de kleding op elkaar aan

Natuurlijk mogen ook de kinderen mooie kleding aan. Uiteraard is het het mooist als de kids in dezelfde stijl gekleed gaan als jullie. Dit kan zijn door pakken te laten dragen of jurkjes die echt lijken op die van jullie. Maar je kunt je ook vastpinnen op bepaalde kleuren. Ook dan kan je er een mooi geheel van maken. Zeker als je deze kleurstelling meeneemt in het hele feest.

Fotoreportage

Een fotoreportage hoort bij je trouwerij. Lopen er ook al zoontjes en/of dochtertjes rond, dan mogen die uiteraard niet ontbreken. Naast mooie foto’s van jullie als bruidspaar heb je zo ook mooie foto’s van jullie als gezin. Vanzelfsprekend zoek je een mooie locatie op waar deze foto’s gemaakt kunnen worden. Even een tip: neem iemand mee die op de kinderen kan passen als jullie alleen op de foto gaan.

Trouwakte tekenen

In overleg met de ambtenaar kan je de kinderen ook laten betrekken bij het tekenen van de trouwakte. Stel een mooie akte op en maak hier een mooi boekje van waar zij hun handtekening in mogen zetten op verzoek van de ambtenaar (uiteraard overleg je dit even met die ambtenaar). Misschien kan zij wel iets regelen, waardoor het nog echter lijkt (ook al zal er natuurlijk niks rechtsgeldigs aan zijn). 

Ringen geven

Een heerlijk moment om de kinderen bij de huwelijksvoltrekking te laten meedoen is het moment van de ringen. Natuurlijk kan dat heel eenvoudig door je kinderen de ringen te laten brengen. Maar je kunt er uiteraard ook iets speciaals van maken. Dat de kinderen met een fietsje door de rijen heen komen rijden met de ringen in hun mandje (De ringexpress…) of op de traptrekker, kan voor een heel leuk moment zorgen. Of misschien kan je nog wel een heel ander mooi ritueel bedenken. Je zou ook ringetjes voor de kinderen kunnen laten maken die op jullie trouwringen lijken en zo bezegelen dat jullie allemaal bij elkaar horen! Bij een baby niet handig, maar bij kleuters of ouder kan dit een heel mooi moment voor de kinderen zijn.

De kus

En die kus? Die wordt natuurlijk gevolgd door een ‘groepsknuffel’ met het hele gezin! En ja, dat mag ook zeker op de foto en als heel speciaal gezien worden!

Het feest

Natuurlijk wil je je kinderen ook bij het feest hebben. Zorg ook nu dat er iemand is die de kinderen in de gaten houdt en vermaakt. Zo weet je zeker dat er in ieder geval iemand op ze let, terwijl jij je met de gasten bemoeit. Uiteraard dans je ook met je kinderen op het feest! Het kan leuk zijn om een paar neefjes en nichtjes, of kinderen van vrienden, uit te nodigen zodat ze lekker met elkaar kunnen spelen en het niet saai wordt. En/of je zorgt voor een hoekje waar ze kunnen kleuren, knutselen of met speelgoed kunnen spelen. Zo heb jij geen kind aan ze!

Stukje opvoeren

Ook de kinderen kunnen een leuk stukje opvoeren tijdens het feest. Nu zullen daar lieve tantes en ooms of andere vrienden hiervoor actie moeten ondernemen, want dit zou een verrassing voor jullie moeten zijn…

liefs Wil

Meer informatie

Bruidskinderen – Hoe betrek je ze bij de bruiloft?
Trouwplannen? Zo ziet het ideale trouwpak van de bruidegom eruit!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Bruidshoek.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *