Is er nog tijd voor seksualiteit als jonge ouder?

Is er nog tijd voor seksualiteit als jonge ouder?

Jullie zijn gezegend met een prachtig kind of misschien wel meer dan één. Waar jonge ouders nog weleens tegenaan lopen is de vraag hoe je nog aan elkaar toekomt. Of misschien specifieker: hoe kan je als ouder nog genieten van seksualiteit? Oké, eerlijk is eerlijk, het zal anders zijn dan eerst. Maar dat wil niet zeggen dat het minder hoeft te zijn… Hoe krijg je het voor elkaar om toch te genieten van je seksleven terwijl er kindertjes in huis ‘rondlopen’?

Zo moe…

Het eerste probleem is meestal helemaal niet het feit dat er kindertjes in huis zijn, maar veel meer dat je als jonge ouder gewoonweg de puf niet hebt. Voor een vrouw kan het lichaam er gewoon nog helemaal niet aan toe zijn, maar er zijn ook mannen die moeten wennen om het lichaam van zijn vrouw weer los te zien van de melkmachine die het geworden is… Dat is overigens helemaal niet vervelend bedoeld. Sommige papa’s vinden het gewoon een vreemd idee dat hij van het lichaam mag genieten waar net daarvoor zijn zoontje of dochtertje nog bij heeft liggen drinken of waar het net vanuit geboren is. Probeer in je achterhoofd te houden dat dit overgaat en als alles weer een beetje in een ritme komt, de zin vanzelf wel weer terugkomt. Geniet gewoon van het bij elkaar zijn. Val in elkaars armen in slaap, zoek wel elkaar op, maar niet meteen om ook verder te gaan dan dat. Geef maar gewoon even toe aan die moeheid…niks ergs aan!

En dan verlang je opeens naar meer…

En dan kan het zomaar opeens weer gebeuren dat je meer wilt dan dat. Helemaal goed. Maar dan komt het volgende probleem. Want wanneer dan? Nu zijn kleine baby’s zich echt niet bewust van bepaalde dingen die jullie uitvoeren, maar als het éénmaal peuters zijn zullen ze toch meer in de gaten hebben. Daarnaast ben je ondertussen wel steeds aan het opletten of je de kinderen nog niet hoort. Of alles wel goed gaat. Huilen ze nog niet? Natuurlijk is dat niet bevorderlijk voor je seksleven. Dus wat doe je dan? Juist: de momenten dat je de zorg even uit handen geeft (logeerpartijtje bij oma ofzo) volop benutten met mooie, romantische tijd voor elkaar!

lijn groen oudersenzo
Is er nog tijd voor seksualiteit als jonge ouder?

Minder lang tijd

Slapen ze eindelijk allemaal en willen jullie even lekker genieten? Natuurlijk is het het fijnst als je alle tijd hebt voor elkaar. Maar wil je graag wel veel, maar niet te lang? Dan kunnen stimulerende middelen natuurlijk helpen om sneller tot een hoogtepunt te komen. Een vibrator kan dan een prima hulpmiddel zijn. Ook ideaal als je alleen bent en graag even aandacht voor jezelf wilt. Deze vibrators zijn er in heel veel uitvoeringen, dus kan je echt iets kiezen wat past bij jouw wensen en belevingen.

Stillere seks

Misschien was je gewend om luidruchtig van elkaar te genieten (zonder de buren lastig te vallen…). Tja, dat is nu misschien toch een beetje verleden tijd. Maar je kunt er ook juist een sport van maken om stil van elkaar te genieten. Er is zelfs een stille vibrator op de markt, dus zelfs dat hoeft het punt niet te zijn!

Er samen op uit

Plan af en toe een weekendje weg als je merkt dat je thuis echt de rust niet voor elkaar vindt. Samen genieten, en dat hoeft niet alleen op seksgebied te zijn, is belangrijk voor je relatie! Vergeet elkaar dan ook niet terwijl je volop bezig bent met en voor jullie kids.

Spreek uit wat je wensen zijn

Het gevaar dat jullie uit elkaar groeien is zeker aanwezig als je helemaal geen tijd voor elkaar hebt. Natuurlijk gaat dit verder dan alleen je seksleven, maar dat is er ook wel duidelijk een deel van. Heb je (nieuwe) wensen op dit gebied? Mis je het? Of ben je juist zo moe en zie je er steeds meer tegenop? Wat dan ook: praat erover! Vaak is het al genoeg om alleen al er samen over te praten en zijn de oplossingen vrij simpel. Soms kan het ook zo zijn dat jullie een beetje hulp wel kunnen gebruiken. Of is het fijn om eens met andere manieren te experimenteren om zo de zin weer terug te krijgen. Veel mensen houden wel van verandering maar durven dit niet aan te kaarten bij de partner. Hierbij kan je denken aan andere manieren, andere plek, met (andere) speeltjes of op hele andere momenten.

Verras elkaar!

Wees eens lief en verras je partner. Boek een romantisch nachtje weg of zorg dat de kinderen een nachtje weg zijn. Even alle rust voor elkaar en geen oren die overuren maken terwijl je eigenlijk met al je aandacht bij je partner zou moeten zijn! En geniet!

Liefs Tony

Meer informatie

Houd je relatie spannend en verrassend!
Zo houd je het spannend in de slaapkamer
Je seksleven spannend houden na de bevalling
Niet gelukkig in je relatie, maar wel samen kinderen. Wat nu?
Is het gebruik van seksspeeltjes tijdens de zwangerschap wel veilig?
Te moe voor passie? Breng de ontspanning terug!
Wat als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt?
Samen door een relatiedip
Hoe houd je je het een beetje spannend?
Voordelen seks speeltjes? Zo houd je het spannend!

Bronvermelding

Tekst: Tony
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Pabo.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *