Trouwplannen? Zo ziet het ideale trouwpak van de bruidegom eruit!

Trouwplannen? Zo ziet het ideale trouwpak van de bruidegom eruit!

Wanneer het over trouwen gaat, gaat het eigenlijk altijd over de bruidsjurk. Er zijn talloze tijdschriftartikelen en televisieprogramma’s gewijd aan het vinden van de perfecte trouwjurk (“Say yes to the dress”), maar over het ideale trouwpak heeft vrijwel niemand het. De bruid moet de show stelen op haar bruiloft en de bruidegom hangt daar maar een beetje bij in z’n veredelde, met strikje opgeleukte businessoutfit. Maar hoe ziet het ideale trouwpak er eigenlijk uit?

Trouwen, trouwen, strikjes aan je mouwen

Hoewel ik op het gebied van relaties allesbehalve ouderwets ben (lees: hij doet het huishouden, ik laat alles achter me slingeren) vind ik dat een bruiloft best traditioneel mag zijn. Een mooie, dromerige bruidslocatie, een taart met honderd lagen en een zoetsappige, veel te dure fotoshoot: het hoort er allemaal bij. Een weelderige witte bruidsjurk. Strikjes aan mijn mouwen. Zelf heb ik me recentelijk verloofd met mijn wederhelft en in 2020 trouwen we. Maar wat moet hij aan?

Als ik op internet rondkijk naar trouwpakken, zie ik er in eerste instantie eigenlijk niet veel bijzonders tussen staan. Daarbij komt ook nog dat ik extra kritisch ben omdat ik een soort trouwpaktrauma heb opgelopen een aantal jaren terug. Ik had ooit een eerste (en laatste) date met een bijzonder onooglijk heerschap dat voor de gelegenheid zijn kringlooptrouwpak van 10 jaar daarvoor aangetrokken had. Hij was intussen ook weer gescheiden, maar het liet diepe sporen bij na. Getekend voor het leven moet ik nu dus op zoek naar een trouwpak waarbij ik niet in mijn broek plas van het lachen.

lijn groen oudersenzo
Trouwplannen? Zo ziet het ideale trouwpak van de bruidegom eruit!

Kijk lieverd, dit zou jou zó sexy staan!

Allereerst ben ik allergisch voor strikjes. Een stropdas vind ik prima, maar ik wil niet het idee hebben dat ik met Lambiek naar het altaar loop. Ik bekijk verschillende websites: van H&M tot Dior en van ASOS tot Rietbergh. Die laatste website weet mijn aandacht vast te houden. Mijn oog valt op een prachtig groen trouwpak, op de foto gedragen door een waanzinnig mooie blonde god. “Kijk lieverd, dit zou jou zó sexy staan!” kir ik enthousiast. Maar dan zie ik een crèmekleurig pak, en een felblauwe variant. Ik ben niet zo van de geijkte zwarte trouwpakken, al zijn die ook verkrijgbaar bij Rietbergh.

De groene variant blijft mijn aandacht trekken. Het pak is op fraaie wijze afgewerkt en het is me direct duidelijk dat we hier met kwaliteit te maken hebben. Mijn wederhelft is sceptisch. Hij is geen fan van het design van het trouwpak. Dan lees ik dat Rietbergh elk trouwpak kan recreëren dat je zelf wilt. Heb je een mooi trouwpak op Insta of Pinterest gezien? Ze maken het voor je na. In de kleur die jij zelf kiest. Ideaal dus!

Bij ons staat de kleur al vast: het wordt dat mooie smaragdgroen. Kleurt zo lekker bij z’n ogen. Het design laat ik aan mijn wederhelft over. Hij heeft al verschillende trouwpakken aan zijn Pinterest bruiloftsbord toegevoegd, dus dat zit volgens mij wel goed.

Iets nieuws, iets ouds, iets geleends…iets groens

Zelf heb ik mijn perfecte bruidsjurk al gevonden. Hij is wit en weelderig en ik moet nog een kilo of 5 (lees: 10) afvallen voordat hij helemaal perfect zit. De trouwlocatie is ook al bekend: een schitterende buitenlocatie in de gemeente Landsmeer. Omdat we ’s zomers trouwen zijn alle bomen en heesters mooi groen en staan sommige struiken zelfs in bloei. Trouwen in zo’n natuurlijke, groene omgeving is voor mij als een droom die uitkomt. Het thema van onze bruiloft is dan ook vrij natuurlijk: zo zal er een feestelijk vegan buffet zijn.

Een plantaardige bruidstaart van meerdere lagen om het geheel mee af te toppen. Zeg nu zelf: dat groene trouwpak zal toch fantastisch staan in die setting?

Ben jij ook getrouwd of ga je nog trouwen? En aan welke eisen moet jouw ideale trouwpak voldoen? Laat het ons weten!

Liefs Amber

Meer informatie

Hoe maak je je trouwdag uniek?
Nu er kinderen zijn, in het huwelijksbootje stappen
Zijn kinderkriebels een reden om te trouwen
Bruidskinderen – Hoe betrek je ze bij de bruiloft?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Rietbergh.com.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *