Verliefd op een ander, na een huwelijk van 11 jaar

Verliefd op een ander, na een huwelijk van 11 jaar

Vier jaar geleden gebeurde het onverwachte: Estelle (44) werd na een huwelijk van 11 jaar verliefd op iemand anders. Nooit eerder had ze ook maar gedacht aan overspel, maar nu stortte ze zich volop in een affaire met de veel oudere Tom. Estelle: “Als ik de tijd terug kon draaien zou ik het doen. Onze relatie is niet meer geworden zoals voorheen. En het ergste vind ik nog dat de kinderen me het nog niet hebben vergeven.”

Knappe loodgieter

“Echt, niemand zou het begrijpen. Mark, mijn man, is een ontzettend knappe en mooie man die ook nog eens 5 jaar jonger is dan ikzelf. We ontmoetten elkaar toen ik een loodgieter nodig had voor het ontstoppen van de afvoer. Ik belde een bedrijf dat 24-uurs service verleende en een uur later stond hij daar op de stoep: een jonge, blonde god met een brede glimlach. Ik had nog nooit zo’n mooie jongen gezien. Na de klus kreeg ik hem niet meer uit mijn hoofd. Ik speelde met de gedachte om het bedrijf te bellen, maar daar had ik het lef niet voor. Een week later stond hij voor mijn deur. Of ik zin had om een keer met hem uit te gaan. Dat was het begin van een mooi liefdesverhaal.”

Concurreren met dertigers

“Wanneer dat liefdesverhaal barstjes begon te vertonen? Ik heb geen idee. Mark en ik hadden toen ik een affaire begon zeker geen slecht huwelijk. Ook ons seksleven was prima in orde. Met drie prachtige dochters, een mooi huis en allebei een leuke baan hadden we gewoon helemaal niet te klagen. Of ik Mark niet meer aantrekkelijk vond? Integendeel! Met de jaren was hij er alsmaar beter uit gaan zien. Soms maakte dat me juist onzeker. Ik deed en doe dan ook veel moeite om aantrekkelijk te blijven. Als veertiger is het nou eenmaal erg moeilijk om te concurreren met vrouwen van in de 30. Mark ziet er ook nog eens jonger uit, dus was ik weleens angstig dat hij met een blaadje van 30 thuis zou komen, ja.”

lijn groen oudersenzo
Verliefd op een ander, na een huwelijk van 11 jaar

Hoogopgeleid en allesbehalve aantrekkelijk

“Ik denk wel dat die onzekerheid meegespeeld heeft in het ontstaan van de affaire, ja. Tom was een heel ander type dan Mark. Hoogopgeleid en allesbehalve aantrekkelijk. Ook was hij veel ouder dan ik. Toen we elkaar ontmoetten was ik 40 en hij liep al tegen de 60. We kwamen elkaar voor het eerst tegen op mijn werk. Als jobcoach voor mensen met een beperking bij een sociale werkvoorziening kwam ik regelmatig met de gemeente in aanraking. Daar werkte hij, in een vrij hoge functie. We raakten met elkaar aan de praat. Ineens merkte ik dat ik gesprekken op mijn eigen niveau behoorlijk had gemist. Mark is allesbehalve dom, maar hij is geen doctorandus zoals Tom -en ik- wel zijn.”

Magnetisch aantrekkelijk

“Waarom ik op Tom viel? Ik denk toch dat het vooral onze fijne gesprekken waren. Ik val op grote, blonde mannen. Mark past precies in dat plaatje, maar Tom was kleiner dan ik en had flink wat overgewicht. Ook had hij donker haar wat al flink aan het uitdunnen was. Maar ik begon hem toch magnetisch aantrekkelijk te vinden. Bij elk leuk gesprek merkte ik weer iets anders aan hem op dat ik op mijn eigen manier prachtig vond. Zijn glimlach, bijvoorbeeld. Of zijn grote, stevige handen. Of de ferme pas waar hij mee liep, en hoe hij me aan het lachen maakte. Het waren de kleine dingen die het hem deden.”

Ik stond niet stil bij Mark of onze dochters

“Toen het contact stopte omdat ik aan een ander project werkte, bleven Tom en ik afspreken. In het begin heel onschuldig. We gingen naar een eetcafétje of maakten een wandeling langs de rivier. Natuurlijk was het niet helemaal onschuldig, want ik vertelde niets aan Mark. Het duurde niet lang of we spraken bij Tom thuis af. De eerste keer daar was het gelijk raak. Ik wilde hem. Ik stond niet stil bij Mark of onze dochters van 10, 8 en 5. Op die momenten, hoe erg ik het ook vind om dat toe te geven, dacht ik alleen aan mezelf. En aan Tom. Ik fantaseerde over onze toekomst samen. Ook vond ik het heerlijk om bij Tom te ventileren hoe ik me ergerde aan Mark. Er kwamen allerlei ergernissen uit waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.”

Mark was een fijne vader en partner

“In totaal heeft onze affaire ruim een halfjaar geduurd. Mark heeft in deze tijd niets gemerkt. Achteraf bijzonder, want ik liep echt met mijn hoofd in de wolken. Ik had Tom al meerdere keren beloofd het te vertellen en de scheiding aan te vragen, maar als ik dan weer thuis was vond ik dat ik dat niet kon maken. Dan zag ik onze meiden en hoe fijn Mark echt was als vader en partner. Natuurlijk waren er weleens ergernissen, maar volgens mij veel minder dan andere stellen onderling hebben. Als ik thuis was, zag ik het allemaal weer helder. En dan kneep ik in mijn handjes dat ik het zo getroffen had met mijn gezin.”

Die lieve, intelligente man veranderde in een gevaarlijke gek

“Toen ik eindelijk het lef had om een punt achter de affaire te zetten, raakte Tom behoorlijk over zijn toeren. Ik was een hoer die hem aan het lijntje gehouden had. Die lieve, bedachtzame en intelligente man verdween volledig. Er kwam een gevaarlijke gek voor in de plaats. Hij dreigde me te ontvoeren en op te sluiten zodat we altijd samen zouden zijn en belde me zelfs ’s nachts huilend op. Toen was het niet meer verborgen te houden. Ik was Mark uitleg verschuldigd. En dus biechtte ik alles op. Mark pakte zijn spullen en vertrok. Ik bleef huilend achter.”

Onze oudste dochter kwam volledig overstuur thuis

“Een week lang kwam Mark niet meer thuis. Hij logeerde bij zijn broer. Uiteindelijk gingen we samen om de tafel om te praten. We wilden het beiden heel graag opnieuw proberen samen. Met een schone lei beginnen. We gingen in relatietherapie om erachter te komen waarom ik vreemdgegaan was en het vertrouwen van Mark in mij te herstellen. Beiden zijn overigens niet gelukt: ik vraag me zelf geregeld af hoe dit alles heeft kunnen gebeuren. Daarnaast vertrouwt Mark me nog steeds niet volledig. Het ergste is dat het verhaal is uitgekomen in ons dorp. Zo kwam het ook bij onze dochters terecht. De oudste kwam volledig overstuur thuis vanuit school. Mark en ik hebben toen samen verteld dat ik verliefd was geworden op iemand anders, maar dat het nu over was.”

Tom bleef me lastigvallen

“Ondertussen bleef Tom me ook nog lastigvallen het eerste jaar nadat ik de affaire had beëindigd. Hij stond regelmatig bij ons voor de deur, stuurde liefdesbrieven en bestelde -heel kinderachtig- pizza’s en shoarma op ons adres. Uiteindelijk is de situatie zo geëscaleerd dat hij zijn baan verloor bij de gemeente. Op een dag wachtte hij me na werktijd op en probeerde me van mijn fiets te trekken. Hij sloeg me, schold me uit en dreigde me te verkrachten. Het was vreselijk angstig. Hij is nu verhuisd naar de andere kant van het land. Mark en ik zijn daarmee heel blij. Ergens voel ik me schuldig, ook over het stalken en de aanval. Ik bedoel, als ik me niet met hem had ingelaten was dat toch ook nooit gebeurd?”

Het vertrouwen terugkrijgen

“Het zal nog wel even duren voordat Mark me weer volledig vertrouwt. Ook de meiden hebben me de affaire nog niet vergeven. Mark zegt weleens dat hij liever had gehad dat ik een eenmalig slippertje had gemaakt met een onbekende. Dat begrijp ik. De affaire met Tom ging natuurlijk veel verder dan dat. Of ik ervan heb geleerd? Ja! Ik waardeer wat ik heb en heb mezelf heilig voorgenomen om Mark en mijn dochters nooit, maar dan ook nooit te bedriegen.”

De namen in dit artikel zijn om privacyredenen gefingeerd

Liefs Amber

Meer informatie

Een zwangerschap faken, Marit weet er alles van
Vreemdgaan als je een relatie hebt
Hij verwekte een kind bij zijn minnares
Een driehoeksrelatie is misschien niet standaard maar als het werkt…?
Flirten via internet. Kan het kwaad?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *