Hij bedroog me met de oppas

Vreemdgaan: Hij bedroog me met de oppas

“Hij bedroog me met de oppas”… Het is de ultieme nachtmerrie van veel vrouwen in een relatie: je partner wordt verliefd op iemand anders of is je zelfs ontrouw. Het overkwam Nienke (29). Van de een op de andere dag was ze een alleenstaande moeder met 2 dochtertjes. Daar ging echter wel het een en ander aan vooraf…

“Hij vertelde mijn vriendinnen dat ik ooit zijn vrouw zou worden”

Nienke: “Ik ontmoette Terry toen ik 17 was en hij 19. Ik was niet gelijk onder de indruk van hem. Andersom wel. Hij heeft dan ook echt 2 jaar achter me aangelopen voordat ik overstag ging. Hij stuurde lieve kaartjes, mailtjes en benaderde zelfs mijn moeder om te zeggen dat hij enorm veel van me hield. Zij was overigens direct gecharmeerd van Terry. Ook vertelde hij tegen al mijn vriendinnen hoe mooi en lief hij me vond, en dat ik ooit zijn vrouw zou worden. Uiteindelijk ben ik voor het eerst met hem uitgegaan toen ik 19 was. Ik had niet verwacht dat het goed zou klikken.”

“Maar dat deed het wel. Hoewel Terry qua uiterlijk zeker niet mijn droomman was, had hij ontzettend veel humor. Hij maakte me aan het lachen en droeg me op handen. Hij zei vaak dat hij niet geloven dat een meid als ik op hem kon vallen. Een jaar later kochten we samen een huisje met behulp van onze ouders. Samen maakten we er een echt thuis van. Nog een jaar later was ik in verwachting van onze eerste dochter.”

lijn groen oudersenzo
Hij bedroog me met de oppas

“Aan die droombruiloft denk ik nu met een wrang gevoel terug”

“Terry was dolblij dat ik zwanger was. Ik wilde altijd al jong moeder worden, dus ook voor mij was het een fijne verrassing. Ik was nog maar net met de pil gestopt en we hadden niet verwacht dat het direct raak zou zijn. Hij vertelde iedereen die het maar wilde horen dat hij vader zou worden. Hij was zó trots. Ik was intens gelukkig. Als kers op de taart trouwden we toen ik 16 weken zwanger was. Terry’s ouders zijn niet onbemiddeld en hebben een groot deel van mijn droombruiloft gefinancierd.”

“Ik droeg een prachtige jurk, we lieten geweldige foto’s maken en de bruiloft zelf was ’s zomers op een prachtige trouwlocatie aan het water. Na de bruiloft hadden we een heerlijk feest met vrienden en gingen we samen een weekje op vakantie naar Spanje. Ik was zo verliefd en happy. Nu denk ik aan die droombruiloft met een wrang gevoel terug…”

“Onze carrières gingen door het plafond, maar seks hadden we nog zelden”

“Twee jaar later raakte ik in verwachting van ons tweede dochtertje. We zaten nog steeds helemaal op een roze wolk met z’n drietjes. Terry vond ook weer een baan na een tijdje werkloos te zijn geweest. Hij heeft het geluk gehad dat hij bij een bedrijf terechtkwam dat wilde investeren in hem door opleidingen en cursussen te betalen. Hij groeide daar uiteindelijk door naar een managementpositie. Toen onze jongste dochter 3 was besloot ik mijn baan als schoonheidsspecialiste op te zeggen en kapitein van mijn eigen schip te worden. Ik opende mijn eigen beautysalon en dat werd een groot succes.”

“We kochten een groter huis met een grotere tuin in een betere wijk. Onze carrières gingen door het plafond. Ik had nooit verwacht dat mijn leven op deze manier vorm zou krijgen. Seks hadden we op het laatst nog zelden. Misschien eens per maand een vluggertje, maar daar bleef het ook wel bij. We hadden een druk gezinsleven met kleine kinderen en beiden een fulltime job. Ik vond het normaal dat ons seksleven op een laag pitje stond.”

“De oppas is behoorlijk gezet. Ik had nooit gedacht dat hij daarvoor zou gaan”

“In onze nieuwe buurt kregen we steeds beter contact met de buurvrouw: een gescheiden vrouw van 37 met 3 kinderen. Geregeld kwamen we ’s avonds bij haar langs voor een wijntje. Of we aten bij elkaar. ’s Zomers barbecueden we samen in de tuin. Er ontstond echt een vriendschap. Een leuke bijkomstigheid was dat Esther, de buurvrouw, regelmatig op onze kinderen paste. Ze werkte voornamelijk vanuit huis en deed het met veel plezier. Na lang aandringen van mijn kant wilde ze uiteindelijk wel een vergoeding accepteren.”

“Terry kwam ook regelmatig alleen bij haar thuis of andersom. Ook als ik er niet was. Of ik dat vreemd vond? Totaal niet. Ik had er niets achter gezocht. Esther is een flink stuk ouder dan wij en behoorlijk gezet. Ik had nooit verwacht dat Terry daarvoor zou gaan.”

“Daar lag mijn man. Met de oppas, die ook mijn vriendin was”

“Er brak een periode aan waarin Terry steeds afstandelijker werd naar mij toe. Ik weet het aan zijn drukke werkschema. Ik had nooit vermoed dat hij vreemdging. Op kantoor werken voornamelijk mannen, en de vrouwen die er werken zijn bezet en bovendien stukken ouder dan hij. Ik kende zijn naaste collega’s goed en we deden ook weleens iets met z’n allen. Dat er geen affaire op het werk was wist ik zeker. Toch werd Terry steeds killer naar mij toe. Op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen: ik wist dat hem iets dwars zat. Toen ik ernaar vroeg, ontkende hij.”

“Toen ik op een middag een paar uur eerder dan gewoonlijk de salon sloot omdat ik me niet goed voelde, kwam ik er eindelijk achter wat er mis was. Toen ik in de woonkamer stond hoorde ik boven gegiechel. Het beeld wat ik zag toen ik onze slaapkamerdeur open zwaaide zal ik nooit meer vergeten. Daar lag Terry. Míjn man, in óns bed. De oppas, die ook mijn vriendin was, bereed hem. Ze waren beiden naakt, zij droeg alleen kousen. Ik stond als aan de grond genageld. Daarna ben ik in tranen het huis uit gevlucht. Ik hoorde ze in de verte nog roepen, maar ik was te ver heen om te beseffen wat.”

“Zijn moeder kon het niet geloven”

“Omdat mijn ouders ver weg woonden en ik een heel goede band met mijn schoonouders had, ben ik daar naartoe gegaan. Ik had ook naar een vriendin kunnen gaan, maar ik wilde eigenlijk gelijk dat iedereen wist waar Terry mee bezig was. Zijn moeder kon het niet geloven. Ook zijn vader was woest. Op Terry, welteverstaan. Ze zijn in die periode mijn steun en toeverlaat geweest. Ik mocht daar met de kinderen logeren zolang ik wilde. Terry was zolang niet welkom. Althans, niet als ik er was. Die bijzondere band met zijn ouders en 2 oudere zussen heb ik overigens nog steeds.”

“We hebben nachtenlang gepraat over hoe het verder zou gaan. Overdag spraken ze met Terry. En hoewel ik bereid was hem te vergeven voor het vreemdgaan, gaf Terry via zijn ouders te kennen dat hij niet met me verder wilde en de scheiding in gang wilde zetten. Ik was er kapot van.”

“Daar stond hij, naast die dikke trut”

“Van de een op de andere dag was ik een alleenstaande moeder met 2 dochtertjes. Terry’s vader zit in het vastgoed en belde een bevriende notaris die alles uitzocht en op papier zette wat de vervolgprocedure was. Ik had daar de kracht niet voor. Ik had Terry al een paar weken niet gezien, tot hij ineens in de bijkeuken stond bij zijn ouders. De dikke trut aan zijn zijde. Het zag er belachelijk uit. Hij klein, zij lang. En hij was al nooit de slankste, maar nu had hij zich echt laten gaan. Stiekem vond ik het net goed en moest ik er een beetje om lachen.”

“Een paar maanden later was de scheiding een feit. We waren in gemeenschap van goederen getrouwd, maar via bepaalde omweggetjes heeft Terry’s vader geregeld dat de salon gewoon van mij blijft. Er is een goed ouderschapsplan voor onze dochters, die hoeven er immers niet onder te lijden. Terry is ook nooit een slechte vader voor ze geweest verder. Bij mijn ex-schoonouders kom ik nog steeds. Via hen heb ik recent gehoord dat Terry en Esther binnenkort trouwen. Dat deed pijn, maar de tijd heelt alle wonden.”

“Ik vond het moeilijk om haar bij mijn dochters te zien”

“Als mijn dochters terugkwamen van hun vader hadden ze altijd hele verhalen over hem en Esther. Over hoe leuk het was en wat ze allemaal gedaan hadden. En waar ik ooit genoten had van foto’s van Esther met hen samen, kromp ik nu ineen als ik een foto op Facebook tegenkwam waar zij en Terry het gelukkige gezinnetje speelden. Mijn dochters kunnen het ook goed met Esthers kinderen vinden, dus eigenlijk is alles in kannen en kruiken. En toch ben ik nog enorm boos om het overspel. Achteraf heeft Terry toegegeven dat het al ruim een jaar speelde. Dat was een klap in mijn gezicht, en had ik liever niet gehoord.”

“Mijn ultieme nachtmerrie zou zijn als Terry en Esther nog een kindje van hen tweeën zouden krijgen. Echt waar, ik weet niet of ik daarmee zou kunnen dealen.”

Om privacyredenen zijn de namen van Nienke, Esther en Terry gefingeerd.

Liefs Amber

Meer informatie

Interview: “Hij verwekte een kind bij zijn minnares”
Ik heb spijt van mijn kindje. Een eerlijk interview.
Verlaten tijdens de zwangerschap. Onverwacht overkwam het Elze.
Vreemdgaan in een relatie en daarna samen verder. Kan dit?
Au-pair bij BN’ers: Luxe diners en goedkope versierpogingen
Wat is het ouderschapsplan?
De zwager van Susan bleek pedofiel. “Had die smeerlap ook aan mijn kinderen gezeten?”
Ik ben zwanger, maar niet van mijn man
Bij elkaar blijven voor de kinderen
Dag van de scheiding
Samen door een relatiedip
Bewust alleenstaande moeder, wel of niet doen?
Single ouder, 5 onmisbare tips
Wat als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt?
Wat verandert de baby aan je relatie?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *