Relaties enzo, een diepere verbintenis

Relaties enzo #blog9

Ik heb meerdere relaties gehad. Altijd had ik het gevoel dat er op een of andere manier meer moest zijn, dan ik in mijn relaties kon vinden. Een soort diepere verbintenis. Steeds vond ik het niet, waardoor ik mijn relatie verbrak om verder te kijken. Ik wist dat het zou moeten bestaan, maar had ook geen flauw idee hoe het er dan uit moest zien.

Veel geleerd

In de loop van de jaren heb ik een paar redelijke relaties gehad en een paar slechte. Juist van die laatste heb ik enorm veel geleerd. Vooral hoe ik het niet moest doen. Er zaten harde leerscholen bij, gelukkig nooit met fysiek geweld maar emotioneel heb ik absoluut mijn krassen gekregen. Vooral op gebied van vertrouwen.
Voordat ik Rob leerde kennen, had ik zo’n beetje de moed opgegeven. Blijkbaar geloofde ik in een illusie die alleen maar werkelijkheid kon zijn in mijn fantasie. Ik kon er nog amper in geloven. Echter direct na onze eerste kennismaking, wist ik het. Hij was het waar ik tot nu toe in mijn leven naar had gezocht. Hij is mijn zielsmaatje, mijn andere ik.

Onafscheidelijk

Gelukkig had hij hetzelfde gevoel en vanaf de eerste date waren we onafscheidelijk. De eerste date was bij hem thuis, de tweede bij mij thuis en op onze derde date zaten we samen in een piepkleine KIP caravan. Als je dat samen zonder ruzie overleeft, overleef je alles. In die week hebben we enorm gelachen. Volgens onze campingburen, waren we continu ‘stoofpeertjes aan het maken’. Een Utrechtse uitspraak voor ‘seks’. Niets was echter minder waar, als wij de caravan lieten schudden, kwam dat door ons enorme slappe-lach-momenten, vaak om helemaal niks. Tot aan pijn in ons buik toe. Van seks was nog helemaal geen sprake. We vonden het juist beiden heerlijk om zo lang mogelijk ‘onschuldig’ van elkaar te kunnen genieten. Onbevangen, verliefd en vooral de tijd voor elkaar te nemen. Juist in het begin valt er zoveel in elkaar te ontdekken en daar is seks, slechts een klein onderdeel van.

lijn groen oudersenzo

Dezelfde humor

In de tijd daarna ontdekten we steeds meer hoeveel wij op elkaar lijken. Dezelfde humor delen, dezelfde interesses hebben en geloven in dezelfde waarden en normen. We lijken wel klonen van elkaar. Nou ja, fysiek lijken we natuurlijk voor geen meter op elkaar, maar van binnen zijn wij nagenoeg identiek. Dit valt vooral mijn zoon op, als hij er weer eens tegenaan loopt dat Rob en ik op één lijn blijven staan en ons niet tegen elkaar laten uitspelen. Het feit dat wij zoveel op elkaar lijken, kent veel voordelen. Bijvoorbeeld dat we nagenoeg nooit woordenwisselingen hebben, of ruzie. In de loop van de tijd hebben we misschien twee of drie keer een woordenwisseling gehad.

Zoveel op elkaar lijken, heeft natuurlijk ook een negatieve keerzijde. Onze minder goede eigenschappen zijn namelijk ook hetzelfde, zodat we elkaar daar niet zo goed mee kunnen helpen. Maar ook daar leren we van. Zo hebben we bijvoorbeeld geleerd dat we ’s avonds als we moe zijn, géén diepe gesprekken meer met elkaar moeten voeren. Dat kunnen we beter uitstellen tot de volgende ochtend, want ’s avonds kan daar niets constructiefs meer uit komen.

Ik ben blij met hem en ik weet ook heel zeker dat ik met hem oud wil worden. Als hij binnenkomt, gaan mijn mondhoeken gewoon vanzelf omhoog en als ik hem naar mij zie kijken, zie ik nog steeds zijn ogen stralen. Wat het precies is weet ik niet, maar ik zeg altijd: ‘Wij maken het goede in elkaar los’… en dat moet je natuurlijk nooit loslaten.

De held’re regendruppels
ze vallen op de grond
Nooit was er eens een druppel,
dat het juiste plekje vond

Nu heb ik hem gevonden
gevonden zonder smart
de druppel die toen viel
ging rechtstreeks naar mijn hart

liefs Marion

Extra informatie

Zo organiseer je een leuke date night!
Verschillende relatievormen, wat zijn de variaties op het traditionele gezin?
Datingfraude rondom Valentijnsdag, let je een beetje op?
Herken jij gaslighting? En hoe gevaarlijk is het?

Bronvermelding

Tekst en muziek: —
Uitgevoerd door: —
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

4 reacties

 • Mooi verhaal Marion. Een goede relatie met je gezin is onbetaalbaar. En dat begint bij de ouders.
  Ik wens jou en je gezin veel liefde en geluk.
  Hartelijke groet, Romy Jeltema

 • Marielle Allewijn

  Lieve Marion,

  Wat een mooi stuk heb je weer geschreven.
  Zelf heb ik in mijn jeugd een hele mooie relatie gehad. Hij moest helaas tussen zijn ouders en mij kiezen. Zijn ouders gingen terug naar Curaçao en hij moest kiezen, of met hun meegaan, of bij mij blijven. Wij hebben in die periode hele moeilijke gesprekken gehad. We waren nog maar 18, dus nog erg jong. Uiteindelijk ging hij toch met zijn ouders mee.
  Daarna heb ik niet meer zulke relaties gehad. Ik had mij er inmiddels al bij neergelegd, om alleen oud te worden. Samen met mijn 2 lieve hondjes had ik het prima naar mijn zin.
  Toen kwam mijn ex in mijn leven en wist zeker dat ik met hem oud wilde worden. Binnen een jaar zijn we dan ook getrouwd en ik voelde mij zielsgelukkig. Helaas is hier een eind aan gekomen.
  Ik ben weer alleen en nu zonder hondjes. Heb ook nog geen behoefte aan een nieuwe relatie. Of dit weer gaat komen? Heb echt geen idee. Misschien leg ik mij er wel weer opnieuw bij neer, om alleen oud te worden. Neem ik misschien wel weer 2 lieve hondjes. Wie zal het zeggen??
  Voor nu heb ik in ieder geval vrede met mijn leven.

  Liefs Marielle

  • Lieve Marielle, voor jou komt er op enig moment vast en zeker ook een nieuwe liefde in je leven. Vaak juist op het moment dat je het, het minste verwacht. Ik had ook de moed opgegeven en dat hoofdstuk afgesloten en juist op dat moment leerde ik Rob kennen… Je bent nog hartstikke jong en er is nog zoveel mogelijk. Eens staat hij ineens voor je… 😉 Ik kijk er nu al naar uit om hem te leren kennen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.