Voordelen seks speeltjes? Zo houd je het spannend!

Voordelen seks  speeltjes

Misschien valt het jou ook op, maar als je willekeurige serie kijkt op Netflix, zit er in vrijwel iedere afdeling wel een portie seks en dan ook het liefst in alle vormen. Het lijkt alsof het nog noodzakelijker is dan eten of drinken. Nou is dat wellicht een tikkeltje overtrokken, maar helemaal onbelangrijk is het natuurlijk ook weer niet. Het is niet voor niets een geliefd onderwerp waar veel over is geschreven of gesproken. De een zegt dat een goed seksleven enorm belangrijk is, de ander juist weer niet. Zelfs ‘de geleerden’ spreken elkaar hierin tegen. Maar hoe is dit bij jullie? Zijn jullie nog steeds tevreden over jullie seksleven? Want eigenlijk is dat de meest belangrijke vraag, hoe jullie hier instaan, niet hoe anderen hierover denken.

Hectiek van de dag

Heb jij het tussen de lakens nog net zo leuk en spannend als in het begin van jullie relatie? Waarschijnlijk niet, de kans is groot dat er andere dingen voor in de plaats zijn gekomen. Misschien maar goed ook, stel je voor dat je nog steeds ieder moment van de dag (en nacht) zou benutten om elkaar te bespringen. En de baby maar huilen in zijn wiegje…

De kans is groot dat de hectiek van de dag je zo in beslag neemt, dat jullie nog maar weinig echt aan elkaar toekomen. Zeker als je een jong gezin hebt, moeten er vaak zoveel ballen hoog worden gehouden. Natuurlijk staat op de eerste plaats de verzorging van je kind(eren) en dan komt de rest: werk, huishouden, gezonde maaltijd op tafel, sport en beweging, sociaal leven en wat dacht je van die prikkels via onze smartfoon of tablet. Het lijkt wel alsof we de hele dag van alles moeten en echte aandacht voor elkaar, lijkt soms een sluitstuk…

Aantrekkingskracht

Toch was de aantrekkingskracht tussen jou en je partner, de start van jullie samenzijn, het begin van jullie relatie, de basis van alles… Alles dus behalve een sluitstuk. Jullie liefde voor elkaar was het begin en daar mag zo nu en dan best wat aandacht voor zijn. Mentaal door elkaar de liefde te verklaren, in gedrag door er voor elkaar te zijn maar ook fysiek, door met elkaar te vrijen. Wist je dat mensen met een goede seksuele relatie, twaalf jaar langer leven en tien jaar jonger eruit zien? Het zijn maar cijfertjes, maar toch.

lijn groen oudersenzo
Voordelen seks speeltjes? Zo houd je het spannend!
Voordelen seks  speeltjes

Seks speeltjes

Hoe jullie seksuele relatie eruit ziet, dat bepalen jullie natuurlijk helemaal zelf. De een houdt van zo min mogelijk poespas, de ander wil graag de hele kamasutra uitgeprobeerd hebben, weer een ander liefkoost zijn partner met een zweep en misschien zijn jullie wel een liefhebber van seks speeltjes. Wist je dat aan seksspeeltjes ook voordelen zitten? Neem bijvoorbeeld van die vaginaballetjes. Die zijn er niet alleen voor het genot maar je kunt er ook je bekkenbodemspieren mee trainen. Goede oefening na de bevalling om alles weer snel back in shape te krijgen. En het is nog prettig ook…

Problemen bij het vrijen

Meer dan 40% van de vrouwen boven de dertig jaar ondervindt wel eens problemen bij het vrijen. Los van het gebrek aan tijd, of misschien juist wel omdat we het zo druk hebben, kan er een gebrek aan libido zijn. Als je in je hoofd te druk bent met andere dingen en moe bent van alle hectiek, wordt het lastig over te schakelen naar een andere modus. Een seks speeltje kan je hierbij behoorlijk goed helpen. Denk bijvoorbeeld aan stimulators zoals vibrators, die zijn er echt in alle maten en vormen.

Een paar jaar geleden had ik voor een ander platform een interview met Kim Holland. Zij zweerde bij de Magic Wand, ken je die al? Volgens haar komt iedereen met dit seks speeltje tot een hoogtepunt. Ik heb hem diverse dames in mijn omgeving aangeraden en ik heb er alleen maar lovende woorden over gehoord. Zo’n stimulator kan een belangrijke stap zijn om weer te genieten van seks.

De partner verwennen

Niks mis mee om seks speeltjes voor jezelf te kopen. Misschien om jezelf te verwennen, of om in de stemming te komen of gewoon om er samen van te genieten. Maar je kunt natuurlijk ook iets spannends kopen om je partner mee te verwennen. Zomaar onverwachts, als verrassing. Daarmee toon je niet alleen dat je zin in de ander hebt, maar ook dat je stil staat bij het plezier en genot van de ander.

Discreet

Verdiep je er gewoon eens in. Er is niks mis met het gebruiken van seks speeltjes en geloof me, je bent zeker niet de enige! En wil je niet naar een winkel om iets uit te zoeken, geen probleem. Dat hoeft gelukkig ook niet. Je kunt seks speeltjes gewoon online bestellen. Je speeltjes worden dan ook nog eens discreet thuis bezorgd. Dat is natuurlijk ook wel heel prettig te weten!

Tips

Mijn laatste tip voor een gezond seks leven: laat de schermen eens uit. Dus geen smartfoon, geen TV, geen tablet of laptop. Neem weer eens de tijd voor elkaar. Luister naar elkaars verhalen, maak het samen gezellig, knuffel met elkaar, heb aandacht voor elkaar. Daar ligt de eerste toenadering en als je die stap kunt zetten, dan volgt de rest waarschijnlijk gewoon vanzelf!

liefs Marion

Meer informatie

Is het gebruik van seksspeeltjes tijdens de zwangerschap wel veilig?
Je seksleven spannend houden na de bevalling
Is er nog tijd voor seksualiteit als jonge ouder?
Hoe houd je je het een beetje spannend?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *