Je seksleven spannend houden na de bevalling

Je seksleven spannend houden na de bevalling – 3 tips

Veel stellen vinden het lastig om hun seksleven spannend te houden wanneer er eenmaal kinderen in het spel zijn. Tussen de nachtvoedingen en poepluiers door is je libido waarschijnlijk niet op z’n hoogst. Daarnaast is het leven met kleine kinderen natuurlijk ook gewoon een heel stuk drukker, waardoor je na een uitputtende dag waarschijnlijk liever gaat voor een avondje Netflix dan voor de chill, om het beschaafd uit te drukken. Precies om deze reden geven wij je graag 3 tips om je seksleven retespannend (no pun intended) te houden, ook wanneer je kleine kinderen hebt!

Onderschat het vluggertje niet!

Face it: romantische avondjes waarbij je rozenblaadjes strooit bij maanlicht en wijntjes drinkt terwijl je je partner diep in de ogen kijkt zitten er gewoon niet altijd in wanneer je net vader of moeder bent geworden. Onderschat daarom zeker de kracht van het vluggertje niet. Heb je tussendoor even tijd? Voel je dan niet bezwaard om je partner te laten voelen dat je nog van hem of haar houdt door even kort maar krachtig van bil te gaan. Vluggertjes kunnen op allerlei spannende plekken plaatsvinden. Laat je lust op de vrije loop en geef je even over aan je oerdriften. Het houdt je seksleven zeker spannend!

Bouw een vaste seksavond in

Ja, trek de agenda er maar ‘ns bij. Het is namelijk een heel goed idee om als jonge ouders een vaste seksavond per week in te bouwen. Al gebeurt er de rest van de week niet al te veel spannends: op deze ene avond hebben jullie echt alleen tijd en oog voor elkaar. Waarschijnlijk klinkt dat nogal burgerlijk, maar dat hangt ervan af wat je tussen de lakens uitspookt natuurlijk. Zorg ervoor dat je met elkaar blijft praten. Het is essentieel om te weten wat je partner opwindend vindt en daarmee aan de slag te gaan.

Het kan dus een romantische avond worden met een glas wijn, een massage en een lange, lieflijke vrijpartij, maar het kan ook zijn dat het er bij jullie iets ruiger aan toe gaat en dat er dildo’s, zweepjes en bondagetouwen aan te pas komen. Experimenteren met speeltjes is sowieso een goed idee als je je relatie spannend wilt houden. Zowel voor mannen als vrouwen zijn er diverse stimulerende speeltjes te vinden waarmee je jullie seksleven behoorlijk kunt verrijken. Denk eens aan een buttplug, een (vibrerende) cockring of een krachtige vibrator. Die laatste is overigens ook uitermate geschikt voor single moms… Niks mis mee!

lijn groen oudersenzo
Je seksleven spannend houden na de bevalling – 3 tips
Je seksleven spannend houden na de bevalling – 3 tips

Verras elkaar zo nu en dan

Elkaar zo nu en dan verrassen is ook een goed idee wanneer je jullie seksleven spannend willen houden na de bevalling. Koop eens een mooi lingeriesetje voor je eega, doe een lieflijk seksspeeltje cadeau of neem hem of haar eens spontaan mee uiteten of naar een spannende film. Kortom: verlies de aandacht voor elkaar niet wanneer er eenmaal kids in het spel zijn. Zie elkaar niet enkel als “papa” of “mama”, maar ook als jouw waanzinnig lieve, beestachtig sexy partner! Ook is het goed om je best te doen om aantrekkelijk te blijven voor je partner.

Nee, je hoeft niet meteen 3 keer per week de sportschool in te duiken of jezelf dicht te plamuren met make-up. Maar doe bijvoorbeeld eens dat luchtje op dat hij of zij zo lekker vindt. Trek dat leuke jurkje aan waar je eega helemaal wild van wordt. Of doe die stropdas om die ze je cadeau deed tijdens die leuke vakantie. Boek samen eens een dagje wellness, drop de kinderen een paar uurtjes bij opa & oma en kom even helemaal tot rust. Vergeet niet om je partner zo nu en dan te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt. Wanneer je elkaar niet uit het oog verliest, zal dit je seksleven uiteindelijk ook ten goede komen!

Wat doe jij om je seksleven spannend te houden? En is je liefdesleven goed te combineren met kleine kids? Laat het ons weten, want goede tips zijn altijd welkom.

liefs Marion

Meer informatie

Zo organiseer je een leuke date night!
Houd je relatie spannend en verrassend!
Niet gelukkig in je relatie, maar wel samen kinderen. Wat nu?
Te moe voor passie? Breng de ontspanning terug!
Wat als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt?
Samen door een relatiedip
Is het gebruik van seksspeeltjes tijdens de zwangerschap wel veilig?
Zo houd je het spannend in de slaapkamer
Is er nog tijd voor seksualiteit als jonge ouder?
Hoe houd je je het een beetje spannend?
Voordelen seks speeltjes? Zo houd je het spannend!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *