Vreemdgaan als je een relatie hebt

Je hebt een relatie, misschien al jaren, en je houdt nog altijd van je partner. Maar wat doe je als je de intimiteit bent kwijtgeraakt? Mag je in zo’n geval vreemdgaan, of is en blijft dit doodzonde? Maar wat kan je anders doen als je wel behoefte hebt aan intimiteit?

Gaat het echt om intimiteit of is het puur lust?

Allereerst zal je onderscheid moeten maken tussen lust of intimiteit. Ben je echt de intimiteit kwijt, dan is er natuurlijk veel meer aan de hand en lost vreemdgaan dit helemaal niet op. Seks is immers niet hetzelfde als intimiteit, laatstgenoemde is veel meer dan dat. Wil je wel samen verder, maar is er geen intimiteit, dan klinkt dat voor mij als op veel meer terreinen geen verbinding meer hebben. In zo’n geval zal je meer moeten doen om je relatie te redden, dan je ogen sluiten voor jullie seksleven. Vreemdgaan zal de verwijdering alleen maar erger maken.

Klinkt oubollig misschien, maar probeer te praten. Is praten juist niet jullie sterkste kant, probeer te herinneren welke dingen jullie zo leuk vonden aan elkaar of wat jullie fijn vonden om te doen. Onderneem dit soort zaken weer en probeer zo weer een verbinding te krijgen! Gaat het wel puur om de lust? Je kunt je eigen relatie ook weer spannend maken door het anders te doen. Verbreek de routine, verleid je partner alsof je hem net kent of ga er echt samen af en toe op uit. Weg van alle stoorzenders die jullie uit elkaar drijft. Is ook dat stadium gepasseerd? Is vreemdgaan dan een optie?

lijn groen oudersenzo
Vreemdgaan als je een relatie hebt

Blijf eerlijk

Persoonlijk vind ik vreemdgaan te allen tijde fout. Ouderwets? Misschien. Maar voor mij is het meer een kwestie van eerlijk zijn. Van betrouwbaar zijn richting je partner. Als je elkaar niet meer kunt vertrouwen, wat voor relatie heb je dan nog? Geef eerlijk aan dat je de ander mist, of wat je mist. Probeer hier samen uit te komen. Kan de ander je echt niet geven wat jij nodig hebt? Heb jij echt behoefte aan lichamelijk contact maar kan hij (of zij) dat jou niet geven?

Ga heel goed voor jezelf na wat voor jou belangrijker is. Is de behoefte, de lust, echt te groot om te negeren? Wees eerlijk. Ik vind het nog altijd beter dat je dan eerlijk vertelt dat je die behoefte hebt en dat je eventueel het ook bij een ander kan halen, als je partner echt niets wil. Misschien kunnen jullie inderdaad jullie relatie wel redden als jullie de vrijheid van de ander krijgen om ook met anderen te vrijen. Toch vraag ik me dan af of jaloezie hierbij niet altijd toch ergens in de weg zal staan.

Maar hoe kan je er dan mee omgaan?

Het mag duidelijk zijn dat ik tegen vreemdgaan ben. Is een lange relatie niet veel meer waard dan een avontuurtje en daarmee alles op het spel zetten? Natuurlijk heb je zelf het laatste woord. Maar wat kan je dan doen om je ingedutte relatie wakker te schudden? Om het wel weer bij je partner te vinden? Ik gaf al meer voorbeelden hierboven, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Hierbij enkele suggesties. Om het even een compleet lijstje te maken inclusief de bovengenoemde tips:

Onderneem vaker samen dingen, of het nu een avondje is of een weekje. Alles wat je samen onderneemt, de herinneringen die je samensmeedt, geeft een extra verbinding!

De grootste valkuil is sleur voor een relatie! Doe iets met deze wetenschap!

Verbreek de routine: zowel in je gewone leven als in bed

Zoek het probleem niet bij je partner! Kijk eens eerlijk naar jezelf!

Herinner je partner uit de begintijd van jullie relatie. Zet foto’s neer uit die tijd, draai muziek uit die tijd en probeer zo elkaar weer te zien als toen

Verwen jezelf… ook in bed. Je bent niet afhankelijk van een ander!

Daarop inhakend: je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk, niet je partner! Geef hem (of haar) de vrijheid om zichzelf te mogen zijn. En sta dit jezelf ook toe!

Tja, een beetje eerlijk mogen we zijn. Heb je door dat je partner door anderen geliefd wordt, dan komt dat echt wel ten goede van jouw begeerte richting hem of haar. Dus… als een ander jou een knipoog geeft, de mannen of vrouwen jou wel zien zitten, dan kan dit jouw partner tot leuke gedachten brengen. Maar let op: beetje flirten is wel anders dan vreemdgaan!!! En er zullen partners zijn die het juist zien als heel verkeerd… Maar ik neem aan dat je dat na jaren samen zelf wel in kan schatten!

Lach met elkaar, doe dus lekker maffe dingen samen

Of zoek de uitdaging samen op. Houden jullie wel van een beetje avontuur: doe dit met elkaar!

Blijf zoenen…

Lang geen seks gehad met elkaar? Hoe langer dit niet is gebeurd, hoe moeilijker het wordt om de stap weer te nemen. Probeer je er overheen te zetten en wees de eerste die de stap zet. Waarom zou je partner dat moeten doen?

Zoek eventueel hulp!

liefs Wil

Meer informatie

Interview: “Hij verwekte een kind bij zijn minnares”
Verliefd op een ander, na een huwelijk van 11 jaar
Flirten via internet. Kan het kwaad?
Vreemdgaan in een relatie en daarna samen verder. Kan dit?
Ik ben zwanger, maar niet van mijn man
Hij bedroog me met de oppas

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *