ADHD Hoe haal je het uit je hoofd?

ADHD Hoe haal je het uit je hoofd?ADHD Hoe haal je het uit je hoofd? is geschreven door Cathelijne Wildervanck. Zij is oprichter en directeur van ADHD-centrum Nederland en van ADHD & Werk.

Wat is ADHD en ADD?

ADHD is een afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder en ADD staat voor Attention Deficit Disorder. ADD is dus kort gezegd ADHD zonder de hyperactivity. Vooral bij kinderen wordt AD(H)D geconstateerd en de inzichten van de laatste jaren zijn dat AD(H)D niet altijd vanzelf overgaat.
Pas recent is bekend geworden dat AD(H)D iets is dat niet na de kindertijd overgaat maar juist vaak bij volwassenen aanwezig blijft.

Weer een boek?

Inmiddels zijn er al heel wat boeken over ADHD geschreven, je zou haast zeggen dat alles inmiddels wel gezegd en geschreven zou moeten zijn. Dit boek gaat echter niet alleen over ADHD en kinderen, maar net zo goed over volwassenen met AD(H)D. In dit boek vind je naast informatie ook een vernieuwende visie en is niet alleen geschreven voor mensen met ADHD, maar ook voor iedereen die ermee te maken heeft. Hulpverleners, familie en therapeuten. Dat maakt dit boek toch net weer een beetje anders.

ADHD Hoe haal je het uit je hoofd?

Ontstaan

Het boek is ontstaan vanuit de werkwijze die ADHD-centrum Nederland en ADHD & Werk toepassen. Twee organisaties die werken vanuit het gedachtegoed zoals het in dit boek beschreven staat.
In het boek staat centraal de klachten die samengingen met AD(H)D te verminderen en er succesvol mee te worden.

Praktische benadering

Als je meer wil weten over de praktische benadering van geestelijke gezondheid, dan is dit boek wellicht een goede tip voor jou. Misschien dat het ook voor jou of jouw kinderen kan werken.

Specificaties

Titel ADHD Hoe haal je het uit je hoofd?
Uitgeverij Uitgeverij Scriptum
Auteur Cathelijne Wildervanck
Aantal pagina’s 173
Prijs 18,95 euro
ISBN 9789055942770
Bestel direct Bol.com

Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen
ADHD, wat is dat?
Nieuwetijdskinderen, ADHD en Autisme
Hyperactief – Preventieve tips bij overprikkeling

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn oudersenzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *