De elfde plaag

De elfde plaag

Ik ben er jammer genoeg nog nooit geweest, maar het land Egypte spreekt bij altijd tot mijn verbeelding. Ik lees er graag over en vind het heerlijk om van alles te weten te komen over het ontstaan van de piramides, bijzondere vondsten in grafkelders en de tijd van de farao’s. Als ik zie dat een verhaal zich in Egypte afspeelt, heeft het direct mijn aandacht. Als ik dan ook nog eens zie dat het boek geschreven is door Wilbur Smith, dan hoef ik niet eens meer na te denken en is het boek van mij. Dit is namelijk niet het eerste boek van Wilbur Smith met een Egyptisch thema. Eerder verschenen al Vallei der koningen, Koningsgraf, Magiër, Woestijngod en Farao. Hij verkocht al meer dan 120 miljoen boeken. Niet de eerste de beste dus!

Tijd om te lezen is schaars

Als werkende moeder is de tijd om te lezen schaars. Erg schaars. Toch vind ik het heerlijk om helemaal in een boek te verdwalen, de beelden in mijn hoofd te laten ontstaan en mijzelf te vereenzelvigen met één van de hoofdpersonen. Even weg van de werkelijkheid. Het huishouden kan soms best even wachten.

Waar gaat het boek over?

Egypte wordt getroffen door de ene na de andere verschrikkelijke plaag. Tot overmaat van ramp komt de Nijl droog te staan. Het land droogt uit en de bevolking verhongert. De farao ziet maar één oplossing: hij roept de hulp in van de wijze en moedige Taita. Om achter de oorzaak van de droogte te komen moet de voormalige slaaf diep de binnenlanden van Afrika in op zoeknaar de bron van de rivier. Wat staat hem daar te wachten? Kan hij zijn vijanden overwinnen en het water van de Nijl weer laten stromen?

lijn groen oudersenzo
De elfde plaag

Aanrader

Natuurlijk is dit boek een vette aanrader. Eigenlijk kent het boek maar één nadeel, het laat zich namelijk lastig wegleggen en aangezien het boek behoorlijk dik is, snap je vast wat het probleem is. Dit kan namelijk nogal vervelend zijn als er een stapel werk op je ligt te wachten. Dus als je eigenlijk geen tijd hebt, wacht dan gewoon tot de vakantie om aan dit boek te beginnen!

Specificaties De elfde plaag

TitelDe elfde plaag
UitgeverijXander Uitgeverij
AuteurWilbur Smith
Illustrator
Aantal pagina’s566
ISBN9789401600620
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

9 maandendagboek, een prachtige manier om herinneringen te verzamelen
Kraambezoekboek, voor bijzondere boodschappen van het kraambezoek
De nachtmerrie van iedere ouder: Gestolen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *