Verhalen van de oermoeders, een boek over sterke vrouwen

Verhalen van de oermoeders, een boek over sterke vrouwen

In Verhalen van oermoeders vertellen Moeder Natuur en Moeder Aarde verhalen van sterke vrouwen als tegenwicht tegen de mannen die miljoenen jaren met strijd en wapengekletter de geschiedenis domineren. Verhalen over vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld of vrouwen die vanuit hun kracht overal bovenuit staken.
Vrouwen als Jeanne D’Arc maar ook Dolle Mina. Prachtige, spraakmakende vrouwen die een mooie plek in dit boek verdienen.

Het boek begint met Lucy, waarvan de tot dusver oudste (fossiele) menselijke resten in 1974 in Oost-Afrika zijn gevonden. Naar men aanneemt maakte zij deel uit van een vroege mensensoort die zich in vele duizenden jaren over de aarde heeft verspreid en geleidelijk evolueerde tot de hedendaagse mens.

Bijzondere vertelvorm

De bijzondere vertelvorm – een dialoog tussen Moeder Natuur en Moeder Aarde – maakt het tot een levendig, origineel en inspirerend boek. Een boek die vrouwen neerzet, zoals het vaker zou moeten gebeuren.

Mirjam Hommes

Mirjam Hommes woont na een actief leven van lesgeven (geschiedenis) en actieve politieke betrokkenheid, in Frankrijk waar ze tijd en rust heeft om de opgedane levenswijsheid op papier te zetten. Zelf noemt ze zich cultuurhistorica en kiest daarbij als voormalig lid van de Emancipatieraad bewust voor de relatie vrouw/man door de eeuwen heen.

lijn groen oudersenzo
Verhalen van de oermoeders, een boek over sterke vrouwen

Specificaties – Verhalen van de oermoeders

TitelVerhalen van de oermoeders
UitgeverijElikser Uitgeverij
AuteurMirjam Hommes
Illustrator
Aantal pagina’s216
ISBN9789463650304
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Oermoeders, bewust jonge moeders

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *