Jungle the bungle, een kinderboek in het Nederlands, Engels én Spaans!

Jungle the bungle is een boekje dat niet alleen in het Nederlands is geschreven maar ook in het Engels én in het Spaans. Niet in drie verschillende boekjes, maar alles verzameld in één boekje. Een bewuste keuze omdat tussen de 0 en 6 jaar de hersenen van kinderen optimaal ontvankelijk zijn voor het leren van klanken en talen. Door boekjes meertalig aan te bieden worden de taalgebieden in de hersenen op een speelse manier gestimuleerd.

Jungle the bungle

In de praktijk

Een leuk initiatief, absoluut. Op zich ook niet zo gek bedacht maar… op het moment dat ik wil gaan proberen het boekje voor te lezen struikel ik toch over mijn eigen gebrek. Ik spreek geen woord Spaans en ook al hoef ik de Spaanse woorden alleen maar voor te lezen, dan heb ik nog steeds geen flauw idee hoe ik het moet uitspreken. Het verhaaltje in Nederlands gaat prima, in het Engels is het ook geen probleem, maar bij Spaans haak ik af. Want ik heb echt geen idee hoe je een zin als ‘Lowy tiene siete arándanos azules’ op de juiste manier moet uitspreken. Je kunt het tijdens het voorlezen natuurlijk wel gewoon over slaan. Je kindje zal het niet missen. En in het Nederlands en/of Engels, blijft het boekje nog steeds heel leuk. De nadruk in dit boekje ligt op het leren tellen (1 t/m 10) en het herkennen van verschillende kleuren. En dat dus in het Nederlands, Engels en Spaans.

Vrolijk

In dit boekje vieren de dieren van de jungle feest, ‘The Bungle feest’. Alle dieren nemen hun lievelingseten mee. Leer spelenderwijs tellen en leer op een grappige manier over dieren, kleuren en eten. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk en het boekje is uitgevoerd in stevig karton.

Donatie!

Bij de aankoop van dit boekje, doneer je automatisch ook een boekje aan een kansarm kind! Dat is natuurlijk wel een heel mooi idee!

Specificaties Jungle the bungle

TitelJungle the bungle
UitgeverijUitgeverij Risoliso
AuteurRisoliso Sisters
IllustratorDiana Eijsermans
Aantal pagina’s22
ISBN9789082614602
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Chanel meets Cinderella 4 Fashion Academy, voor de echte fashionliefhebber
Verhalen Buidels van Eerlijk Speelgoed
Dokter Corrie geeft antwoord op intieme vragen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *