Mocktails: Een boek vol heerlijke alcoholvrije cocktails!

Mocktails: Een boek vol alcoholvrije cocktails!

Ben jij ook zo gek op cocktails? Ik wel. Voor wijn ben ik helaas allergisch, maar ik zeg niet snel nee tegen een cocktail. Heerlijk zo’n Tequila Sunrise, Mojito, Pina Colada of Cuba Libre. Alleen als je nog moet rijden of tijdens je zwangerschap, dan houdt het natuurlijk op. Hoewel… van deze Mocktails kun je er heel veel drinken! Ze zijn niet alleen superlekker, er zit ook nog eens géén alcohol in! En dat heeft veel voordelen! Zonder is het nieuwe met!

Wat is een Mocktail?

Een mocktail is een alcoholvrije cocktail. Ze wordt bereid uit frisdranken, vruchtensappen, fruit, siropen en andere alcoholvrije ingrediënten. De term mocktail komt uit het Engels, van ’to mock’ (voor de gek houden) en ‘cocktail’.

De cocktail heeft een sterke plaats veroverd in de drinkcultuur. Cocktails worden altijd bereid met alcohol. Dronk je dat – om welke reden dan ook – niet, dan kon je slechts frisdrank, mineraalwater of een sapje drinken. De mocktail ontstond uit de behoefte bij deze mensen aan visueel en esthetisch aantrekkelijke drankjes. Toch is het mixen van alcoholvrije ingrediënten veel ouder. Zo bestond de Bloody Mary eerder als alcoholvrije variant dan die met wodka.

lijn groen oudersenzo
Mocktails: Een boek vol alcoholvrije cocktails!

Smaakexplosie

De alcoholvrije cocktails in dit boekje zorgen stuk voor stuk voor een smaakexplosie in je mond. Ze worden veelal gemaakt met siroop, vers fruit, verse kruiden of specerijen. Heerlijke mixen, soms mild, soms prikkelend maar altijd sensationeel en stijlvol. Verras je zelf of je visite met deze drankjes.

Tips

Naast de heerlijke recepten vind je in dit boekje ook veel tips over het maken van heerlijke drankjes. Van het glaswerk tot de garnering, zodat je cocktails er ook nog eens supervet uit gaan zien. Heb je al trek gekregen? Dat komt dan mooi uit! Want we mogen hier twee recepten met jullie delen.

2 Recepten

Omdat het altijd lastig is om te omschrijven hoe iets smaakt, mag ik twee recepten uit dit boek met jullie delen:

Emerald Palmer
Capri met druiven

Ik zou zeggen: Proost!

Specificaties Mocktails

TitelMocktails
UitgeverijDeltas
AuteurStefan Adrian, Anna Rebecca Wiedermann
IllustratorEising Studio
Aantal pagina’s55
ISBN9789044752274
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Drankjes: van vruchtensap tot mocktails
Een feestelijke Dry january met heerlijke mocktails
FAS – Foetaal Alcohol Syndroom – Wat zijn de gevolgen?
Groene zeepjes & sopjes
Avocado, het groene goud
Van optische illusies tot breinbrekers
Wegwijs in de voedingsjungle
Een alcoholverslaving herkennen. En dan?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *