Mijn bullet journal, een creatieve geheugensteun!

Als werkende moeder heb je flink wat ballen in de lucht te houden. Allerlei afspraken die door elkaar heen lopen. De orthodontist, de sportclub, feestdagen, wedstrijden, zakelijke afspraken, festiviteiten, vrienden, familie, noem maar op. Het gevaar iets te vergeten, ligt altijd op de loer. Gelukkig is daar een oplossing voor: Mijn bullet journal!

Mijn bullet journal

Inmiddels ben ik allang niet meer de enige in huis die deze journals dagelijks gebruikt. Mijn vriend heeft ze ook ontdekt. Hij vindt ze perfect geschikt om zijn muziek in te schrijven. En van de uitstraling van deze Bullet journal wordt iedereen enthousiast. Het boekje ziet er fris en uitnodigend uit. Absoluut een aanrader voor iedereen die zijn hoofd graag leeg heeft voor leuke zaken!

Loslaten

Het komt je productiviteit en creativiteit doorgaans niet ten goede, als je alles probeert te onthouden. Ik spreek voor mezelf. Ik laat het namelijk liever los. En daarom schrijf ik alles op. De hele dag loopt ik met een boekje en een pen onder mijn arm. In het boekje schrijf ik lijstjes met dingen die ik die dag moet doen, maar ook ideeën, of flarden van een nieuwe (song)tekst of gedicht die ineens mijn hoofd binnen vliegen. Alles wat ik niet wil vergeten wordt in het boekje geschreven. Je kunt je voorstellen dat ik per jaar, heel wat van die boekjes verslijt.

Bullet Journal

De Bullet Journals lijken op mijn lijf geschreven, maar waarschijnlijk ook op die van jou. De lichte dotjes op het papier nodigen uit om alles punt voor punt op te schrijven, prettig overzichtelijk. Maar het nodigt ook uit om los te gaan in je creativiteit. Als ik in een telefoongesprek zit, tekent mijn potlood of pen allerlei kronkels in het boek. Op die manier wordt het ook écht mijn boekje.

Voorbeelden

Naast je eigen creatieve uitspattingen zit er in deze Bullet Journal ook wat voorbeelden van leuke tekeningen die je bij je notities kunt plaatsen. Leuk om mee aan de slag te gaan en op die manier je lijstjes op te vrolijken of nog persoonlijker te maken. Eigenlijk zonde om het boekje, zodra hij vol is, weer weg te gooien. Met al die tekeningetjes erin is het veel leuker om hem te bewaren.

Specificaties Mijn bullet journal

TitelMijn bullet journal
UitgeverijUitgeverij BBNC
AuteurNicole Neven
Illustrator
Aantal pagina’s260
ISBN9789045322513
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Black Bullet Journal, mijn nieuwe verslaving!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *