Alle kinderen naar buiten

Alle kinderen naar buiten

De temperaturen worden weer steeds beter, het buitenseizoen breekt weer aan! Of eigenlijk is die al aangebroken, want we hebben immers al een paar mooie dagen achter de rug. Dat er nog maar vele mogen volgen!
Naar buiten gaan is niet zo moeilijk, je loopt gewoon de deur uit, maar wat ga je dan buiten doen? Er is genoeg te beleven, maar ja, je moet wel op het idee komen!

Alle kinderen naar buiten

In Alle kinderen naar buiten vind je enorm veel ideeën om buiten te doen. Voor de hand liggende ideeën (zoals bijvoorbeeld het bouwen van een hut) maar ook minder voor de hand liggende tips, zoals het maken van je eigen parfum!
Het boek beperkt zich niet alleen tot de lente en de zomer, maar neemt je ook mee naar buiten in de herfst en in de winter, want ook dan is er van alles te ontdekken in de natuur. En met een goede winterjas en muts op, is dat natuurlijk ook prima te doen! Hoe heerlijk om een frisse neus te halen in het prachtige Winter Wonderland of uit te waaien in een kleurrijk herfstdecor.

Vier seizoenen

Vier seizoenen lang ontdekken wat de natuur te bieden heeft, de natuur zien als één groot speelterrein met (uiteraard) respect voor alles wat leeft. Naast doetips, staat dit boek ook vol informatie, lestips en interessante weetjes. Dat maakt dit boek niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders, juffen, meesters, opa’s en oma’s.

lijn groen oudersenzo
Alle kinderen naar buiten

Nooit aan gedacht

Wat ik zo leuk vind aan dit boek, is dat ik tips tegenkom die misschien heel erg voor de hand liggen, maar waar ik nooit aan heb gedacht! Heb jij bijvoorbeeld wel eens gedacht om waterverf te gebruiken in de sneeuw? Ik niet, maar het lijkt me fantastisch! Mijn witte tuin inkleuren met waterverf en hiermee omtoveren tot een sprookjesparadijs. Of je eigen salade maken van paardenbloemen. Kun je die dan eten? Ja zeker! Er zitten zelfs veel verschillende vitaminen en mineralen in. Hoe leuk om daarmee de salade op te vrolijken! Volgens dit boek kun je zowel de bladeren, de wortels als de bloemen gebruiken. De steeltjes blijkbaar niet.

Eigengemaakte lolly

En wat dacht je ervan een lolly te maken met viooltjes erin. Eenvoudig door suiker, water en glucose ongeveer vijf minuten te laten koken in een pan. Giet de hoeveelheid van één lepel op een bakplaat en druk hier een viooltje en een stokje in.

Nou… dat soort tips vind je dus in dit dikke boek! Daar word je toch helemaal blij van! Aanrader dus!

Specificaties Alle kinderen naar buiten

TitelAlle kinderen naar buiten
UitgeverijKNNV Uitgeverij
AuteurMarieke Dijksman
IllustratorJasper de Ruiiter
Aantal pagina’s272
ISBN9789050115797
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

De lente in ons bol! Wat is er te doen?
De stoerste mutsen! Met deze mutsen kom je de winter wel door!
De leukste herfstknutsels!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *