Wegwijs in de voedingsjungle: Hoe gaan we gezond eten?

is natuurlijk niet het eerste boek wat informeert over gezonde voeding voor je kids. Iedereen wil immers dat hun kinderen gezond opgroeien en dus

Wegwijs in de voedingsjungle is natuurlijk niet het eerste boek wat informeert over gezonde voeding voor je kids. Iedereen wil immers dat hun kinderen gezond opgroeien en dus gezond eten. Daarom is er ook zoveel aanbod, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat is een nuttige tip? En wat slaat helemaal nergens op? Net als bij voetbal, lijkt iedereen een mening te hebben over gezonde voeding, maar een mening maakt iemand nog geen voedingsdeskundige.

Geschreven door twee moeders

Dit boek is geschreven door twee moeders met een universitaire voedingsachtergrond en werkervaring in het vakgebied van voeding en gezondheid bij kinderen. Je zou dus mogen verwachten dat zij weten waar ze het over hebben, althans, in ieder geval waarvan op dit moment wordt aangenomen dat het gezond is. Want dat lijkt door de jaren heen nog wel eens te veranderen. Logisch, want er wordt steeds meer onderzocht en men komt dus steeds tot nieuwe inzichten.

Wegwijs in de voedingsjungle

Wat mij betreft is de titel goed gekozen, want al die tips en weetjes die er her en der te vinden zijn, vormen met elkaar absoluut een ondoorwaadbare jungle. Fijn dat Michelle en Manon met dit boek wat helderheid proberen te geven. De inhoud is gebaseerd op vragen van ouders met jonge kinderen. Ze zijn met ze in gesprek gegaan om te ontdekken waar ouders nou écht mee worstelen en wat ze graag zouden willen weten. Dat lijkt mij een mooi, praktisch en welkom uitgangspunt.

lijn groen oudersenzo
Wegwijs in de voedingsjungle

Met de hulp van experts

En over praktisch gesproken… Er zitten in dit boek ook een aantal recepten die vaak heel eenvoudig met je kind samen te maken zijn en concrete tips geven die je helpen gezonder te eten. De recepten staan in dit boek echter niet centraal, maar juist de (basis) informatie wat nu eigenlijk gezond is voor je kindje. Deze informatie is veel nuttiger om te weten dan de oppervlakkigheid van recepten, want hiermee kun je daadwerkelijk zelf aan de slag.

Alle adviezen zijn voorgelegd aan experts: voedingswetenschappers, kinderartsen, opvoedkundigen, een jeugdarts, een kinderdiëtist en een kindertandarts. Dit boek lift dus niet zomaar mee op allerlei hypes, maar bevat degelijke informatie. Van borstvoeding tot en met de verpakking voor producten. Ik hou van die duidelijkheid. Hier kun je echt iets mee.

Specificaties Wegwijs in de voedingsjungle

TitelWegwijs in de voedingsjungle
UitgeverijKosmos
AuteurMichelle van Roost en Manon van Eijsden
Illustrator
Aantal pagina’s148
ISBN9789021567495
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Een vreemde vogel in de klas vanaf nu gratis beschikbaar
Lust ik wel! Het gezonde kookboek van het Voedingscentrum
Eten voor de kleintjes van Stefan Kleintjes
Mocktails: Een boek vol alcoholvrije cocktails!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *