Mijn beeld van jou, een heerlijke feeldgood roman

Mijn beeld van jou

Tussen de dagelijkse terugkerende hectiek van de dag, vind ik het lastig een boek te pakken en mij daarop te concentreren. Als ik een boek pak, komen er ineens allemaal dingen in mijn hoofd die moeten gebeuren en word ik overvallen door een – volstrekt misplaatst – schuldgevoel. Echter hoe misplaatst dit gevoel ook is, ik vind het nogal lastig van mij af te schudden. Dus meestal klap ik het boek dan maar weer dicht en ga die klusjes doen die in mijn hoofd schreeuwen om aandacht.

Boekenmonster

Op vakantie echter, verander ik in een soort boekenmonster. Ik laat alles vallen, doe zo min mogelijk en ga volledig op in de woorden voor mijn neus. Ze kunnen zo’n beetje een bom naast mij laten ontploffen en als er niet teveel troep op mijn boek beland, lees ik gewoon verder. Toen Rocco nog wat kleiner was, ging dat wat lastiger, want kleine kinderen hebben aandacht nodig. Zeker in de buurt van water. Maar nu hij eenmaal een puber is, kan hij prima voor zichzelf zorgen en loopt hij echt niet meer in zeven sloten tegelijk. Sterker, tegen de tijd dat hij zijn bed uit komt, ben ik al een paar honderd pagina’s verder. Mama kan dus volledig opgaan in een andere wereld. Stapels jaag ik er in die paar weken doorheen. De ‘schade’ van maanden zonder, haal ik, ruimschoots en schaamteloos, in die paar weken in.

Feelgoodroman

Wat voor een boeken neem ik dan mee? Nou ‘Mijn beeld van jou‘ maakt een goede kans. Ik laat graag een glimlach rond mijn lippen toveren en een warmte rond mijn hart, met een feelgoodroman. In dit boek vertelt Susan van Ecyk een prachtig verhaal over liefde en vriendschap. Ik droom graag even weg. Mijn beeld van jou is overigens haar debuutroman, hopelijk volgen er nog meer, want wat mij betreft mag Susan in het vervolg met mij mee op vakantie.

Het verhaal

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

lijn groen oudersenzo
Mijn beeld van jou

Specificaties – Mijn beeld van jou

TitelMijn beeld van jou
UitgeverijUitgeverij De Fontein
AuteurSusan van Eyck
Illustrator
Aantal pagina’s302
ISBN97890256143786
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Cybercrime en cyberwar: Een boek vol waarschuwingen en tips
Verhalen van de oermoeders, een boek over sterke vrouwen
Vlam en as, het laatste deel van de Fire Shermon Trilogie

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *