Elke dag een foto

Elke dag een foto

Met onze smartfoon in de hand, wat gelijk onze digitale camera is, schieten we zo ongemerkt heel wat foto’s. Van ons zelf, van elkaar, wat we eten of van de omgeving. Instagram staat er vol mee. Op deze manier is iedereen een fotograaf in dop. Hoewel natuurlijk de een er wat meer gevoel voor heeft dan de ander. Gelukkig hoeft de scherpte van de foto doorgaans niet meer zo’n probleem te zijn met al die digitale snufjes.
Je hoeft er zelfs niet meer paasbest uit te zien om toch zo op de foto te verschijnen! Wist je dat er zelfs apps zijn die je gezicht voorzien van make-up, als je onopgemaakt toch met make-up op de foto wil. Het moet toch niet gekker worden. Voor alles is tegenwoordig wel een filter te vinden.

Leuk en uitdagend

Dit boek inspireert ons om nog meer foto’s te maken, maar dan graag zonder behulp van apps, filters of andere bedriegerijen. Bekijk de wereld eens door je lens en ga op pad. In dit boek staan maar liefst 366 opdrachten voor een jaar vol fotografie. Foto’s van onderwerpen waar jij vast nog nooit over hebt na gedacht. Volledig andere foto’s dan de kiekjes en de selfies waar onze cloud vol mee staat. En dat is leuk. Leuk en uitdagend.

Waar moet je dan aan denken?

Ik hoor je die vraag denken, dus ik noem wat voorbeelden, zodat jij een idee krijgt: Kruidig (ga op zoek naar een kruidentuin, een veld met wilde kruiden of een marktkoopkraam met verse kruiden), Springen (Laat mensen in de lucht springen en fotografeer ze), Bollenveld (Schitterend schouwspel van felle kleuren). Dit zijn slechts drie voorbeelden en zo staan er nog 363 voorbeelden in dit boek. Op iedere pagina staan vier onderwerpen en is er ruimte om vier foto’s te plakken. Als je dit een jaar doet, moet je dan eens voorstellen wat een prachtige verzameling foto’s dat moet zijn geworden!

En je hoeft het natuurlijk niet op volgorde te doen. Je kunt best kriskras door het boek heen en schieten zoals het je uitkomt. Het wordt hoe dan ook een uitdaging om dit boek volledig vol te krijgen! Uitdagend maar leuk!

lijn groen oudersenzo
Elke dag een foto

Specificaties Elke dag een foto

TitelElke dag een foto
UitgeverijUitgeverij BBNC
AuteurNicole Neven
Illustrator
Aantal pagina’s368
ISBN9789045322377
liefs Marion

Meer informatie

Boekbespreking van “Mamaaa!” en “Ontsnap aan je telefoon”
Tastbare herinneringen – Wat moet je met al die foto’s?
Ouderschap zoals het is
En toen kwam Jesse (met een afwijking op het son-gen)

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *