Yoga voor peuters en kleuters

Yoga voor peuters en kleuters

Je kunt je als volwassene nog maar moeilijk voorstellen hoeveel prikkels en indrukken een peuter op een dag te verwerken krijgt. Het is nogal wat en als hij dit niet goed kan verwerken, kan dit leiden tot concentractieproblemen, slaapstoornissen, agressief gedrag en zelfs tot boosheid.

Voor je peuter is het belangrijk dat hij de kans krijgt die overload aan prikkels kwijt te raken middels een goede ontspanning. Dit doe je bijvoorbeeld niet met de TV, want dan komen er nog veel meer prikkels bij. Daarbij is TV kijken ook erg passief. Yoga is wel een goede optie om dee overdaad aan prikkels kwijt te raken. Yoga is niet alleen heel goed om hem te laten ontspannen, het is ook nog eens hartstikke leuk. Hij krijgt er meer zelfvertrouwen door en raakt vertrouwd met zijn innerlijke wereld. Dat lijkt wel een win/win-situatie.

Yoga voor peuters en kleuters

In Yoga voor peuters en kleuters presenteert Marjolein Smit materiaal waarmee je op een speelse en tegelijk verantwoorde manier yoga kunt doen met kinderen vanaf de peuterleeftijd: rustgevende en activerende yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen en oefeningen om de zintuigen te stimuleren. In het boek staat maar liefst meer dan 100 oefeningen en spelletjes. Dit is overigens niet de eerste keer dat wij het boek voorbij zien komen. Jaren geleden (toen had onze site nog een andere naam) hebben we ook al aandacht aan het boek besteed. Het onderwerp blijft echter nog steeds actueel. Destijds bespraken de de tweede druk, inmiddels hebben we de zesde druk in handen. Dat zegt natuurlijk wel iets.

Geen ervaring nodig

In het boek Yoga voor Peuters en Kleuters wordt gebruik gemaakt van bestaande liedjes en spelletjes. Daardoor is yoga met je peuter voor iedereen geschikt, of je nou wel of geen ervaring hebt met yoga. Het gaat niet om het goed kunnen, het gaat om het plezier en de ervaring. Het maakt dus niks uit als je nog geen ervaring hebt met yoga!

lijn groen oudersenzo
Yoga voor peuters en kleuters

Specificaties – Yoga voor peuters en kleuters

TitelYoga voor peuters en kleuters
UitgeverijGottmer Uitgeverij
AuteurMarjolein Smit
Illustrator
Aantal pagina’s112
ISBN9789401303729
liefs Marion

Meer informatie

Baby yoga: de trend die welzijn en plezier combineert
Yoga en mindfulness voor kinderen
Yoga voor peuters en kleuters
Autisme – Autisme en Yoga (Auti-Yoga)

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Yoga voor peuters en kleuters
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *