De 13 geboden voor ouders

De 13 geboden voor ouders

In deze blog aandacht voor het boek “De 13 geboden voor ouders“. Misschien is het eerste wat je denkt: ‘Alweer een boek over opvoeden?” Klopt. Er zijn inderdaad al heel wat boeken over opvoeding geschreven, het is echter ook een complexe materie. Enerzijds gaat het vanzelf, aan de andere kant is het als ouder soms best prettig wat handvatten te krijgen. Dan zijn er ook nog eens verschillende soorten boeken, omdat het ene boek nou eenmaal beter bij je past dan het andere. Sommige boeken zijn behoorlijk pittig en lastig door te worstelen, maar er zijn ook boeken die heel betuttelend zijn of zelfs belerend.

Zo logisch

Op het moment dat ik dit boek voor het eerst doorblader en begin te lezen, merk ik dat ik volledig opga in de tekst. Het leest erg prettig maar het het is ook zo herkenbaar en logisch wat ik lees. Het gekke is, juist omdat het zo logisch allemaal is, sta je er niet altijd bij stil! En dan is zo’n boek natuurlijk best handig. Gewoon om je even wakker te schudden.

Misleidende titel

De titel is een beetje misleidend, althans ik kreeg er de kriebels van, de belerende kriebels om precies te zijn. Ik hou niet van geboden en verboden, althans in het verkeer zijn ze handig, voor de rest bepaal ik het graag zelf. Het boek is echter helemaal niet belerend geschreven. De titel is gewoon wat onhandig gekozen, is mijn mening, maar de inhoud geeft je juist een boost om goed na te denken hoe jij in diverse situaties staat en/of reageert. Veelal een eyeopener.

lijn groen oudersenzo
De 13 geboden voor ouders

Interessante hoofdstukken

Er zijn dertien hoofdstukken met informatie over bijvoorbeeld schuldgevoel (en de valkuil voor ouders je hierdoor te laten leiden), macht, perfectie of verantwoordelijkheid. Dit is echter een greep, want er komen veel meer interessante onderwerpen aan bod.
Ondanks mijn bedenkingen bij de titel, vind ik het een waardevol boek. Een boek dat je soms even wakker schut of een spiegel voorhoudt. Of op z’n minst aan het denken zet. Met tips en achtergrondinformatie hoe je het anders zou kunnen doen.

Specificaties De 13 geboden voor ouders

TitelDe 13 geboden voor ouders
UitgeverijKarakter Uitgevers
AuteurAmy Morin
Illustrator
Aantal pagina’s300
ISBN9789045213569
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Verhalen van de oermoeders, een boek over sterke vrouwen
Mijn beeld van jou
Vlam en as, het laatste deel van de Fire Shermon Trilogie

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *