Vlam en as, het laatste deel van de Fire Shermon Trilogie

Vlam en as

Vlam en as is alweer het laatste deel in de ‘Fire Sermon-trilogie’. Als je de vorige twee delen hebt gelezen, mag je deze natuurlijk niet missen. In deze serie gaan we vooruit in de tijd, maar liefst 400 jaar. Er worden in die tijd alleen nog maar tweelingen geboren. De ene helft van de tweeling is superieur en wreed en de andere helft juist vredelievend en ondergeschikt. Een puur evenwicht tussen Alfa’s en Omega’s.

In spanning naar de climax

In Vlam en as lees je in spanning toe naar de climax, in de weg er naar toe is een kritische blik naar onszelf niet verkeerd. Cass, Piper en Zoe voeren een race tegen de klok om te voorkomen dat de Alfa’s hun enige kans op redding saboteren. Ze stellen hun leven in de waagschaal om het wrede regime omver te werpen. Maar hoe vecht je een strijd als je inborst vredelievend is? Niet zo gek dat Cass zich verscheurd voelt. In haar woedt de strijd tussen het verlangen naar een vreedzame en rechtvaardige wereld en haar loyaliteit voor haar tweelingbroer. Wat is geoorloofd in deze strijd? Soms vecht je een strijd waar je juist tegen strijd.

Balans

In dit verhaal draait het om balans, net als in het leven zelf. Zonder goed, geen kwaad, zonder kwaad geen goed. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden, houden ze elkaar in stand en in evenwicht. Als hun bestaansrecht afhangt van elkaar, hoe zou je dan nog kunnen spreken van goed en kwaad?
Het boek leest snel en makkelijk weg. Voor je het weet draai je de laatste pagina om en is er een einde gekomen een deze spannende trilogie. Als je in zoveel woorden hebt meegeleefd, is dat toch altijd weer een slikmomentje, dan wordt het boek definitief dichtslaan toch een beetje lijden.

lijn groen oudersenzo
Vlam en as

Specificaties – Vlam en as

TitelVlam en as
UitgeverijUitgeverij Bruna
AuteurFrancesca Haig
Illustrator
Aantal pagina’s352
ISBN9789400504790
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Yoga voor peuters en kleuters
Cybercrime en cyberwar: Een boek vol waarschuwingen en tips
Verhalen van de oermoeders, een boek over sterke vrouwen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *