Getting things done voor een nieuwe generatie

Getting things done voor een nieuwe generatie

Ben je bekend met het begrip GTD, Getting things done? GTD is een eenvoudige, praktische manier om beter om te gaan met de enorme hoeveelheid prikkels waarmee we dagelijks te maken krijgen. En dat zijn er echt heel veel… Belangrijk dus om al die afleidingen in goede banen te leiden, voordat ze de overhand krijgen en zij uiteindelijk bepalen wat we op een dag doen.

GTD

GTD is niet alleen noodzakelijk voor kinderen, maar net zo goed voor onszelf. Ook wij worden dagelijks blootgesteld aan honderden of duizenden prikkels. Ik merk het de hele dag door dat ik steeds word verleid met nieuwe afleidingen. Het kost me soms behoorlijk wat moeite om mijn focus op mijn werk te houden. Meerdere malen roep ik mijzelf (letterlijk) tot de orde met: ‘Nee Marion, focus!’

Veel afleidingen

We leven in een maatschappij waar een hoop dingen op de kinderen af komen. School, hobby’s, gezin, vrienden, sport en nog veel meer. Iedereen lijkt met elkaar verbonden en er gaat vaak geen minuut voorbij of je hoort wel een *pling* op je telefoon, een *plong* op tablet of *pleng* op je computer. Al dat *geplingplongpleng* leidt af en trekt je aandacht. Het is daarom niet zo vreemd dat mijn telefoon op de momenten dat ik aan het werk ben, op stil staat.

lijn groen oudersenzo
Getting things done voor een nieuwe generatie

Gewoon op stil

Tijdens mijn lunch kijk ik vluchtig of ik iets belangrijks heb gemist. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn telefoon ook na het werk vaak op ‘stil’ blijft staan, gewoon omdat ik geen trekpop wil worden van al die verleidende pixels. Ik bepaal liever zelf waar ik mijn aandacht aan geef.
Dit boek geeft je tips hoe je hiermee om kunt gaan en hoe jij je leven kunt inrichten zodat je meer tijd overhoudt voor vrienden of gewoon voor helemaal niks.

Hoe krijg ik hem zover?

Getting Things done is een handig zelfhulpboek maar je moet er natuurlijk wel voor openstaan. Als ik naar mijn eigen puber kijk, krijg ik hem met geen tien paarden zover om dit boek te lezen. Hij vindt dat zonde van zijn tijd. Beter zou zijn wanneer er (bijvoorbeeld) op school aandacht wordt geschonken aan dit probleem. Het boek geeft absoluut goede tips, maar nu mijn puber zo ver zien te krijgen dat hij het ook daadwerkelijk gaat lezen en hij heeft een stuk meer moeite zijn pixels los te laten dan ik…

Specificaties Getting things done voor een nieuwe generatie

TitelGetting things done voor een nieuwe generatie
UitgeverijA.W. Bruna / Lev.
AuteurDavid Allen
Illustrator
Aantal pagina’s304
ISBN9789400510241
liefs Marion

Meer informatie

Een vreemde vogel in de klas vanaf nu gratis beschikbaar
Schoolpleinmoeder, een grappig boek van Mark van der Werf
Wie durft? Zegt Sinterklaas. Een voorleesboek over kattenpieten en muizen!
Fred zoekt vriend, een maatje. Want alleen is hartstikke saai!
Instaproof
Roald Dahl dag. Een speciale dag voor een begaafd auteur.

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *