Eenzaam tussen mensen van Leslie Hodge

Winactie Eenzaam onder mensen

Op Oudersenzo.nl besteden we de laatste tijd steeds vaker aandacht aan eenzaamheid en depressiviteit onder jongeren. Een onderwerp dat – ons inziens – veel te weinig aandacht krijgt, terwijl de cijfers hierover verontrustend zijn. Niet alleen is er tegenwoordig veel (groeiende) eenzaamheid onder jongeren, ook veel ouderen ervaren dit. Vooral door de maatregelen waardoor ze veelal niet of nauwelijks bezoek mogen ontvangen.

Eenzaam tussen mensen

We hebben vandaag meer manieren dan ooit om met elkaar te communiceren, en toch voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Het gaat daarbij zeker niet alleen over oudere mensen of singles. Ook als je een relatie of veel vrienden om je heen hebt, kun je je eenzaam voelen. En dat heeft grotere gevolgen dan je zou denken. Eenzaamheid blijkt even schadelijk als vijftien sigaretten per dag.

Gevoelens van eenzaamheid

Hoe komt dat? En vooral: wat kun je eraan doen? Omdat ze in haar praktijk steeds vaker mensen over de vloer kreeg die met gevoelens van eenzaamheid kampen, besloot psychologe en journaliste Leslie Hodge op onderzoek te gaan. In dit boek geeft ze niet alleen een stem aan wie zich vandaag eenzaam voelt, ze gaat ook – op basis van recent wetenschappelijk onderzoek – op zoek naar oplossingen. Want wat weten we eigenlijk over eenzaamheid? Waarom geven steeds meer mensen aan geen voldoening meer te halen uit hun relaties? En wat kun je doen om een meer verbonden leven te leiden?

lijn groen oudersenzo
Eenzaam onder mensen

Eenzaam onder mensen | Leslie Hodge | Uitgeverij Lannoo

liefs Marion

Meer informatie

Eenzaamheid groeit onder jongeren – Hoe houden we ze gelukkig?
Verhoogde depressiviteit bij jongeren. Wat kun je voor ze doen?
Bachbloesem bij depressieve jongeren kan helpen
Drugsgebruik onder jongeren. Wat moeten we weten?
Piekerende puber. Wat doe je als ouder?
Pubers en slecht slapen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *