Gezond fastfood, een bron van gezonde inspiratie!

Gezond fastfood, een bron van gezonde inspiratie!

Ik wil graag iedere dag zo vers, gezond, lekker en gevarieerd mogelijk eten, maar ik heb ook niet zoveel tijd, want werkende moeder. Dit komt jou vast bekend voor. Het liefst kook ik met verse producten, maar het moet zeker niet te lang duren en ook niet te ingewikkeld zijn. Hier lijkt Nora French met ‘Gezond fastfood‘ goed op in te springen. Want in dit kookboek staan 100 eenvoudige recepten voor lekker en gezond eten. Voor iedereen die wel gezond wil eten maar geen zeeën van tijd heeft. Ik hou ervan.

Geen idee

Soms weet ik het ook niet meer, dan struin ik door de supermarkt en probeer me wat te laten inspireren door de verse groente. De ene keer lukt het wat beter dan de andere keer. Ik vind het belangrijk om zo gezond mogelijk te eten en het liefst gevarieerd. Daar kan dit kookboek een handje bij helpen. De recepten zien er goed te doen uit, maar ook erg smakelijk. Niks geen uitgebreide inkopen of culinaire hoogstandjes (die vaak in de krappe tijd die je hebt, toch niet haalbaar zijn). Dit boek heeft maar liefst 100 laagdrempelige, voedzame maaltijden die passen bij werk, school, sporten, familie en vrienden. Ook zijn de maaltijden glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en bomvol groente, fruit, gezonde vetten en proteïnen. Ik hou ervan. Of had ik dat al gezegd?

Wie is Nora French?

Nora French is gezondheidscoach en moeder van een hongerig gezin. Net als jij en ik, is ook zij steeds op zoek naar makkelijke en gezonde maaltijden. Als ik het boek doorblader, is ze daar – wat mij betreft – goed in geslaagd. Belangrijk ook dat de recepten door alle huisgenoten lekker worden bevonden, maar ik denk dat dit wel goed komt.

Superfoods

In het kookboek wordt veel gewerkt met ‘superfoods‘. Schrik niet van de term, want het gaat hier niet om lastig te verkrijgen ingrediënten, maar om producten als: ui, courgette, tomaat, appel, noten, avocado, citroen, blauwe bessen, spinazie, pure chocolade, ei, knoflook en banaan. Geen gekke dingen toch? Stuk voor stuk producten die makkelijk verkrijgbaar zijn en ook nog eens lekker smaken. Dat maakt de recepten laagdrempelig.

Mijn kookboek

Ik weet zeker dat ik dit kookboek vaker ga gebruiken. De gerechten zien er simpel maar smaakvol uit en ik vind het vooral fijn dat je geen moeilijk te vinden ingrediënten nodig hebt. Ik heb namelijk helemaal geen zin, noch tijd om daar naar te moeten zoeken. Boodschappen doen is een noodzakelijk kwaad en dat wil ik graag zo snel mogelijk weer achter de rug hebben.

lijn groen oudersenzo
Gezond fastfood, een bron van gezonde inspiratie!

Specificaties – Gezond fastfood

TitelGezond fastfood
UitgeverijKarakter Uitgeverij
AuteurNora French
Illustrator
Aantal pagina’s191
ISBN9789045212869
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Glutenintolerantie of coeliakie: Een chronische darmaandoening
Wegwijs in de voedingsjungle
Avocado, het groene goud
Lust ik wel! Het gezonde kookboek van het Voedingscentrum

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *