Groene zeepjes & sopjes: Voor een groen & schoon huis!

Groene zeepjes & sopjes

Ik ben niet zo van het poetsen en vlekken verwijderen. Mijn ex gelukkig wel. Nou denk je misschien: ‘Maar als het je ex is, dan heb je daar toch niks meer aan?’ Toch wel. Want 5 dagen per week wonen we met z’n allen bij elkaar. Dus mijn zoon, mijn ex, mijn nieuwe partner en ik. Nu zie ik weer je wenkbrauwen fronzen, maar neem maar van mij aan dat het hier over het algemeen best heel gezellig is en dat er zelden ruzies of woordenwisselingen zijn. Zo kan het dus ook. Maar nu terug naar de vlekken en andere smoezeligheden.

Leo lost het op

Als iemand hier in dit huis een vlek heeft, is het eerste wat er wordt gezegd: ‘Oh, dat krijgt Leo (mijn ex dus) er wel uit. Of ‘Oh, dat krijgt Leo wel weer goed’, als er weer eens een pan is aangekoekt. En eerlijk is eerlijk, dat klopt ook meestal. Behalve als het echt dramatische vlekken zijn, dan kan het gebeuren dat zelf Leo er moeite mee heeft. Gelukkig komt dit zelden voor en lost Leo het meestal gewoon op.

Groenere schoonmaak

Echt heel nare chemische stoffen gebruiken we niet tijdens de schoonmaak, maar dat het schoonmaken een stukje groener kan, dat denk ik wel. En dat is dus zo leuk aan dit boekje. In dit boekje staan allemaal voorbeelden van schoonmaakmiddelen zonder chemische toevoegingen. Met behulp van een paar basisingrediënten maak je nu zelf natuurlijke schoonmaakproducten. Denk bijvoorbeeld aan glasreiniger van citroensap, azijn en maismeel of luchtverfrisser van gedestilleerd water met essentiële oliën. Met dit boekje in mijn hand, zou ik dus bijna de taak van Leo kunnen overnemen…

lijn groen oudersenzo
Groene zeepjes & sopjes

Leuk om te maken

…maar dat doe ik natuurlijk niet. Want dit boekje maakt poetsen en vlekken verwijderen misschien een stuk groener en gezonder, maar natuurlijk nog niet leuker. Wat ik dan weer wel leuk vind, is deze zeepjes en sopjes maken, zodat het allemaal wat gezonder wordt. Als ik naar de lijst met ingrediënten kijk, zijn het echt geen gekke dingen. Ik noem er een paar op: natuurazijn, zuiveringszout, fijne soda, citroen(sap), zout, et cerera. De meeste producten heb je gewoon al in de kast staan. Misschien moet je alleen nog wat alcohol (Wodka is ook prima) kopen, een flesje waterstofperoxide, borax, marseillezeep en wat Aloë vera-gel. Maar dan kun je ook helemaal vooruit!

Etherische oliën

Wil je dat de sopjes ook nog eens lekker gaan ruiken? Dan kun je er natuurlijk altijd een paar druppeltjes etherische olie doorheen mengen. Het hoeft niet, maar het geeft natuurlijk wel een heerlijke geur tijdens het poetsen. Overigens hebben sommige etherische olie ook nog een bepaalde werking, zoals het doden van schimmels, zijn ze insectenwereld of geurverdrijvend! In dit boekje lees je er alles over!

Ook al houd ik niet van poetsen en schrobben, ik word wel blij van dit boekje. Groene zeepjes & sopjes staat vol tips en goede (milieuvriendelijke) recepten voor je schoonmaakmiddelen. Niet alleen veel gezonder en misschien zelfs wel beter, maar ook gewoon heel leuk om te maken! Grappig trouwens dat de auteur van dit boekje Fern GREEN heet…

Specificaties Groene zeepjes & sopjes

TitelGroene zeepjes & sopjes
UitgeverijBecht uitgeverij
AuteurFern Green
Illustrator
Aantal pagina’s160
ISBN9789023015987
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Last van vieze luchtjes? Met deze tips ruikt je huis weer snel lekker!
Vlekken verwijderen? Met deze wastips komt het goed!
Huishouden: snel en effectief je huis schoon!
Aan de schoonmaak: Hoe maken we zo snel mogelijk ons huis schoon?
Vlekken uit kinderkleding
Handige schoonmaaktips
Mocktails: Een boek vol alcoholvrije cocktails!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *