De kracht van de stilte

Vandaag aandacht voor het boek “De kracht van stilte“, omdat we allemaal soms wel een beetje stilte in ons leven kunnen gebruiken…

De kracht van stilte

Hectisch leven

Is jouw leven ook zo hectisch? Als ik ’s avonds mijn bed zie, moet ik heel snel mijn benen onder het dekbed steken, anders ben ik al in slaap gevallen en bungelen ze nog buiten bed. In een maatschappij waarin alles lijkt te draaien om ‘bereikbaarheid’ snak ik soms naar een moment van rust. Stilte. Heerlijk. Ik ga niet voor niets iedere week op de fiets (van Den Haag) naar Boskoop. Anderhalf uur rust en nee, op de fiets neem ik niet de telefoon op en die berichtjes lees ik wel een andere keer. Natuurlijk kan ik ook ook de auto pakken en als het stormt of keihard regent, doe ik dat ook wel, maar als het even kan, kies ik voor de fiets.

Niet omdat ik zo sportief ben, maar puur omdat ik zo van die rust kan genieten. Anderhalf uur lang hoef ik me alleen maar te concentreren op het fietsen. Niks meer. Niks minder. Het voelt voor mij als een ultieme vorm van ‘zijn’. Ik kan toch niks op de fiets doen, dus hoef ik alleen maar te ‘zijn’.

Geen slaaf meer

Slaaf van mijn telefoon ben ik allang niet meer. Doorgaans staat mijn telefoon op stil. Ik pas er voor om slaaf te worden van de ‘bereikbaarheid’. Alsof ik niet gewoon een paar uur onbereikbaar zou mogen zijn. Echt geloof me, de wereld draait gewoon verder. Ook als ik niet direct reageer op berichten.

Ik snak naar rust

En toch, ondanks dat mijn telefoon vaak op stil staat, snak ik af en toe echt naar rust. Dat is in dit huishouden soms wel eens een luxe. Op sommige momenten heb ik echt het idee dat ik in een dierentuin woon. Zeker op de momenten dat de vader van Rocco aan het stofzuigen is, Rocco aan het gamen (met het nodige stemgeluid), mijn vriend gitaar aan het spelen is en ik in die herrie een reportage probeer te schrijven. Ik kan je verzekeren, dat werkt niet.

Leer de stilte vinden

In ‘De kracht van de stilte’ leert Kankyo Tannier je de stilte vinden. Kankyo deelt haar bijzondere ervaringen en laat zien dat stilte meer is dan het ontbreken van geluid. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en duidelijke oefeningen leert ze je stilte te vinden en echt te ervaren. Leer beter luisteren, kijken en genieten van rustmomenten: ze zijn gratis en overal!

Specificaties De kracht van de stilte

TitelDe kracht van de stilte
UitgeverijXander Uitgevers
AuteurKankyo Tannier
Illustrator
Aantal pagina’s224
ISBN9789401607940
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Eetkalender 2018 zit vol antwoorden op die dagelijkse vraag
Oppas- en crècheboek, om niets te missen van de kinderopvang!
Tutti Meloettie, alles over letters voor veel creatief plezier

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *