Schoolpleinmoeders, een grappig boek van Mark van der Werf

Schoolpleinmoeders

Dit is zeker niet het eerste boek van Mark van der Werf en hopelijk ook niet het laatste. Mark is een Nederlands journalist en schrijver die vooral bekend is geworden van de ‘Meester Mark-serie’. We bespreken al eerder het boek ‘Dikke tien van Meester Mark‘. Voor dit boek ‘Schoolpleinmoeders’praatte Mark met tientallen moeders (en vaders) op het schoolplein, in de koffiekamer en thuis aan de keukentafel. Zo keuvelde hij over de eerste schooldag tot aan het schoolkamp in groep acht. Deze ervaringen bundelde hij in dit boek.

Wat maakt het leuk?

Wat dit boek leuk maakt? Nou vooral de herkenbaarheid is de grootste gemeenschappelijk deler van al die ouders bij elkaar. Er zitten vast en zeker ervaringen tussen die jou bekend gaan voorkomen. Waarschijnlijk echt niet allemaal, maar wel heel veel. En wat vooral heel veel wordt aangegeven door alle ouders: we zijn moe. Hartstikke moe en toch blijven we doorgaan en bakken we de mooiste cupcakes, pluizen we de kinderhaartjes na op zoek naar luizen en maken we bladerdeeghapjes voor het kerstdiner.

Slopende tijd

Als je het boek zo doorleest, realiseer je je ineens wat een slopende tijd die basisschooltijd is. Niet eens zozeer voor je kind, maar die schooljaren doen een behoorlijke aanslag op jou, als ouder. Vergeet de sponsorloop niet, loop je mee tijdens de vierdaagse?, help je ook mee de school versieren voor Kerst-/Pasen-/Sinterklaasdagen, vergeet de cakejes niet voor het schoolfeest, denk ook nog aan lege WC-rollen en die lege flessen voor die ene inzamelactie en oh, wacht, heb je nog een uurtje per week tijd als leesmoeder? En, nou ja, de lijst is nog veel langer. Het is nog meer vermoeiend dan zelf naar school gaan.

En daarom is dit boek zo leuk. Omdat al die moeders daar hetzelfde over denken. Of het nou die ene trendy mom is, of die zeurpiet, of die haaibaai, of die verlegen man, of juist die oude rot, of… ja, allemaal.

lijn groen oudersenzo
Schoolpleinmoeders

Specificaties Schoolpleinmoeder

TitelSchoolpleinmoeder
UitgeverijScriptum Books
AuteurMark van der Werf
Illustrator
Aantal pagina’s190
ISBN9789463191197
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

De bel van Isabel, een boek vol liedjes en versjes
Fred zoekt vriend, een maatje. Want alleen is hartstikke saai!
Wie durft? Zegt Sinterklaas. Een voorleesboek over kattenpieten en muizen!
Getting things done voor een nieuwe generatie
Instaproof
Roald Dahl dag. Een speciale dag voor een begaafd auteur.

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *